Uutislistaukseen

Muutoksia seurakunnan kokoontumisissa koronavirustilanteen vuoksi

12.3.2020 18.00

Lisätty muokkaus alla kirjoitettuun tekstiin 18.3.2020: Kaikki kokoava toiminta on toistaiseksi lopetettu. Jumalanpalveluksemme näytetään Youtube-kanavallamme sunnuntaisin. Lisäksi sunnuntaisin kirkko on auki henkilökohtaista hiljentymistä varten klo 11-13. Kirkollisia toimituksia hoidetaan valtiovallan  ja piispojen antamien ohjeiden mukaisesti. Lue uudempi uutinen aiheesta täältä. 

 

12.3.2020:

Olemme päättäneet tehdä muutoksia seurakunnan järjestämiin kokoontumisiin nykyisen koronavirustilanteen vuoksi. Muutosten syynä ovat myös Kangasalan kaupungin päätökset sekä Kirkkohallituksen 12.3. antamat ohjeet. Kaikki konfirmaatiot toukokuun loppuun saakka on peruttu ja ne siirretään pidettäviksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Konfirmaatiot siirtyvät pidettäviksi heti kun se on mahdollista ja turvallista. Rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan informoidaan asiasta heti, kun tiedämme korvaavia ajankohtia. Tulevana sunnuntaina 15.3. on sanajumalanpalvelus Kangasalla. Lähetämme Kangasalan kirkon jumalanpalvelukset Kotikirkkokanavan kautta (Youtube-kanavallamme) neljänä sunnuntaina: 22.3. / 29.3. / 5.4. / 12.4. eli tällöin tilaisuudet voi katsoa kätevästi netissä kotoa käsin. 


Seurakunnan tärkeintä työtä poikkeustilanteen keskellä on tuoda toivoa, uskoa ja esirukousta ihmisten elämään - muistuttaa siitä, että Jumala on. Hän on rauhan ja toivon Jumala. Kangasalan seurakunnassa toimitetaan kasteet, vihkimiset ja hautaansiunaamiset normaalisti (toki niin, että seurakuntalaisten kannattaa miettiä kuinka suurella väellä kokoonnutaan tilaisuuteen). Samoin yhteiset jumalanpalvelukset ovat tärkeimpiä hetkiä, joiden kautta julistamme toivon evankeliumia ihmisille. Niitä vietetään mahdollisimman normaalilla tavalla. Sanajumalanpalveluksien määrää on lisätty. Kirkkoherranvirasto on auki seurakuntalaisten yhteydenottoja varten. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköisten viestimien kautta - linjat ovat auki niin Jumalaan kuin lähimmäisiin päin.

 

Peruttuja/siirrettäviä tilaisuuksia ovat:

- Halataan-kampanjaan kuuluva ”Anteeksi – kuinka?” –teemapäivä 14.3.

- Maakuntalaulut tutuiksi –yhteislaulutilaisuus 15.3.

- Vehkajärven sanajumalanpalvelus 15.3.

- Halataan-kampanjaan kuuluva luento ”Avaimia parisuhteen vuorovaikutukseen" (tätä voit kuitenkin seurata livelähetyksenä Youtube-kanavaltamme ma 16.3.)

- Kamalat äidit -ryhmä 19.3.

- Mystiikan messu 21.3.

- Marianpäivän juhla 22.3.

- Yhteisvastuu-konsertti (Hietaset & Heroja) 22.3.

- Sanan lähteellä -ilta 25.3.

- Nuorten toiminnasta tältä viikolta avoimet ovet, klubi-ilta, Parkkimessu ja sen jatkot

- Kylämessu Havisevan rukoushuoneella 29.3.

- Päiväkerhot, avoimet perhekerhot, musakerho, liikkuva perhekerho ja puuhakerho on peruttu ajalla 16.-29.3. 

- Perhetalon Olohuone on peruttu 29.3. saakka

 

Seuraavat tilaisuudet on peruttu toistaiseksi:

- Kaikki kuorotoiminta 

Yhteinen keittiö sekä meillä että Helluntaiseurakunnassa (Helluntaiseurakunta jakaa ruokakasseja pihallaan)

- Kirkonkodot

- Diakonian kyläkerhot

- Kehitysvammaisten kerhot

- Alakouluikäisten lasten liikunta- ja harrastekerhot

- Kristittyjen yhteinen Israel-ilta

- Käsityöpiiri Näppituntuma

- Kirkonkylän lähetyspiiri

- Toivoa naisille -rukousryhmä

- Käsityöpuoti ja Kirppis Sahalahden Rekolassa

- Käsityöpiiri Sahalahden Rekolassa

- Avoin raamattupiiri Kuhmalahti

- Avoin raamattupiiri Sahalahden Rekola

- Mwika-käsityöpiiri

- Pikkukirkot eli päiväkotivierailut on peruttu loppukuulta

- Kaikki vapaaehtoisten vetämät ryhmät (Nuorten aikuisten parisuhdeillat Perhetalolla, naisten kuntolentopallo, tosiäijien torstaisähly, veteraanilentopallo , isoäidit-porukka, naisten raamattupiiri, naisten jumppa , naisten kohtauspaikka Suoramalla, Pesukarhut-siivousryhmä, Rajattomien ryhmät, Kutimet heilumaan -piiri, Sydämen sävelin – lauluilta, Jyrki Mäkiön rukouspiiri, rukouspiirit Seurahuoneella (ma) ja kirkossa (ke), Luolamiehet-keskusteluryhmä, avoin raamis Seurahuoneella, miesten raamis Huutijärvellä, Elämä on -illat, Mwika Family – käsityöpiiri)

- Myös Jalmarin kodolla on vierailukielto toistaiseksi eli hartaushetket siellä on peruttu toistaiseksi.

 

Kaikissa kokoontumisissa, kuten jumalanpalveluksissa, noudatamme korostettua hygieniaa. Tulethan järjestettäviin kokoontumisiin terveenä, jotta virus ei leviä eteenpäin. Voit halutessasi ottaa jumanpalveluksiin mukaan oman virsikirjasi (virsikirja löytyy myös älypuhelimesta). 

 

www.nettipappi.net palvelee sinua silloinkin, kun järjestettyjä tilaisuuksia on vähemmän. Siellä voit

- tutustua runsaaseen raamattuluentotarjontaan
- perehtyä raamattupiirimateriaaleihin
- selata nettipapin kysymyspalstaa.