Hautaaminen Kangasalla

Vainaja voidaan haudata arkussa tai uurnassa. Uurnahautaus on tällä hetkellä Kangasalan seurakunnan alueella yleisin hautausmuoto. Uurnassa tuhka voidaan kätkeä maahan uurnahautausmaahan, arkkuhautaan, uurnariveille tai uurnalehtoon. Uurnan tulee olla maatuva. Tuhka voidaan myös sirotella sirottelualueelle – sirottelun tekee seurakunnan työntekijä. Lähin krematorio on Vatialassa.

Hautapaikasta sovitaan kirkkoherranvirastossa

Siunausaika, hauta-  ja mahdollisesti seurakunnan tiloissa pidettävä muistotilaisuuspaikka varataan kirkkoherranvirastosta. Myös hautapaikasta sovitaan kirkkoherranvirastossa. Hautapaikkatietojen lisäksi virastosta saa tietoa eri hautausvaihtoehdoista ja hautaukseen liittyvistä kuluista. Kirkkoherranvirastosta saatavassa hautaustoimen ohjesäännössä on mm. muistomerkkien ohjeet sekä tietoa seurakunnan ja omaisten velvollisuuksista haudan suhteen.

Olemassa olevien hautamuistomerkkien siirtäminen hautauksen ajaksi kuuluu omaisten velvollisuuksiin. Muistomerkit tulee siirtää pois haudalta viimeistään hautausta edeltävällä viikolla. Seurakunta ei vastaa siirtämättömien kivien vahingoittumisesta. Myös pohjakiviä saatetaan joskus joutua siirtämään.

Sahalahden hautausmaa
asiakaspalvelu, laskutus, talous, henkilöstöhallinto
Faksi: 03 364 0588
Myllystenpohjantie 2