Apua riippuvuuksiin

Onko päihteidenkäyttö sinulle ongelma? Onko se tuonut mukanaan muita ongelmia elämääsi? Älä jää yksin asian kanssa, tule juttelemaan ja mukaan toimintaan!

Päihteiden liiallinen käyttö tai peliriippuvuus aiheuttaa usein tukun muita ongelmia. Voit joutua esimerkiksi taloudellisiin vaikeuksiin, kokea ongelmia ihmissuhteissa ja koko elämänlaatusi voi laskea. Tule keskustelemaan diakoniatyöntekijän kanssa, miten tilannettasi voisi helpottaa. Käymäsi keskustelu on aina luottamuksellinen. Yhdessä voimme etsiä ratkaisua, jotta ongelmasi eivät kasaudu.

Voit varata diakoniatyöntekijältä ajan keskusteluun diakoniatoimistoon tai sopia kotikäynnistä.

Seurakunnassa tehdään yhteisöllistä päihdetyötä nimellä Rajattomat

  • Rajattomat on avoin yhteisö, joka tukee päihteetöntä elämää toiminnan, keskustelujen ja vertaistuen avulla tavoitteena toipumisen tie.
  • Rajattomilla on kolme porrasta, joista voit etsiä itsellesi sopivan.
  • Toipuvat rajattomat ovat henkilöitä, joiden toipumisprosessi on jo kestänyt eikä riippuvuudet hallitse enää niin paljon elämää. Raittiutta ja pelaamattomuutta tms on jo hoidettu ja sitä on kestänyt pidempään. Tämä ryhmä kokoontuu vuonna 2023 joka maanantai Kirkon seurakuntakodilla Perhetalon siivessä 10-12.
  • Rajattomat ovat henkilöitä, jotka vielä joutuvat arjessa taistelemaan addiktion kanssa eli riippuvuus aiheuttaa edelleen ongelmia elämässä. Ryhmä  kokoontuu joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 10-12 Perhetalon siivessä.
  • Tarjoamme myös akuutissa riippuvuusongelmassa mahdollisuutta osallistua pienryhmään, josta voi ponnistaa muihin hoitoihin tai Rajattomien toimintaan.
  • Lisäksi toiminnassa järjestetään saunapäiviä, retkiä, leirejä ja joulujuhla.
  • Rajattomien toiminnasta tiedotetaan Diakoniatyön Facebook-sivulla. Käy tutustumassa ja tykkää!
  • Voit tiedustella toiminnasta myös päihdetyöstä vastaavalta diakoniatyöntekijältä p. 040 3098041.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!

Henkilö lukee kirjaa rantakalliolla. Kuvassa näkyy taustalla vettä.