Yhteisvastuu 2019 "Monelta nuorelta jää koulut käymättä, koska siihen ei ole varaa."

Suomessa

Erityisesti toisen asteen opinnot tulevat taloudellisesti heikommassa tilanteessa olevalle perheelle kalliiksi. Köyhien lasten määrä on Suomessa kasvussa. Vuonna 2016 pienituloisten kotitalouksien perheitä oli 10.2%. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esim. sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi. Kenenkään opinnot eivät saisi keskeytyä perheen talodellisen tilanteen vuoksi.

Ulkomailla

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menttäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen joutuessaan pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Syrjäseuduille koulutetaan lisää opettajia ja rakennetaan kouluja. Avun vie perille kirkon ulkomaanapu.

Mikä yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kangasalla tapahtuu 2019

15.-16.3.
Yhteisvastuun lipaskeräykset kaupoilla (Kangasalan S-Market, K-supermarket ja Prisma)

20.-22.3. klo 10-14
Yhteisvastuun myyjäiset Seurahuoneella

24.3. klo 16
Kuorojen yhteisvastuukonsertti Kangasalan kirkossa

13.4.
Hyvän olon ja ilon päivä Malm-Areenalla

5.5.
Konsertti kirkossa

30.5.
Yhteisvastuukeräys mukana Seurakunnan Helahulinoissa

Keräystuotto

Vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen nettotuotto Kangasalla oli 9849,71€. Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Punainen sydän, yhteisvastuu-logo.
Yhteisvastuukerääjä kerrostaloasunnon ovella. Asukas laittaa kolikkoa lippaaseen. Kerääjä hymyilee.