Perhetalo

Arjen värejä, tukea & tapaamisia

Tapulintie 2 , 36200 Kangasala

Perhetalo

"Perhetalo tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen erilaisilla tavoilla, osittain ennaltaehkäisevästi ja osittain korjaavasti. Toiminnan lähtökohtana on tarjota palveluita nimenomaan aikuisille. Usein pienten lasten vanhemmat eivät pääse mukaan aikuisten menoihin esimerkiksi heikkojen verkostojen vuoksi. Perhetalo tarjoaa lastenhoitopalveluita, jotta myös nämä aikuiset pääsevät mukaan tapahtumiin ja uusiin kohtaamisiin.

”Vanhempien suhde on lapsen koti” on mielestäni hyvä lainaus, eli pidämme Perhetalon kautta huolta parisuhteesta, jolloin lastenkin on hyvä olla. Tai jos parisuhdetta ei ole, niin tarjoamme erohetkiä varten tukea tilanteesta selviämiseen ja pidämme huolta myös yksinhuoltajista ja yksineläjistä."

Päivi Segerroos, Perhetalon johtaja

Teemoina parisuhde, vanhemmuus & isovanhemmuus

Perhetalo, entinen Tapulintupa, sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasalan kirkon viereisellä mäellä. Talon toisessa päädyssä on kiinteistötoimen toimisto ja alakerrassa bändikämppä. Samassa pihapiirissä on myös Kirkonkylän seurakuntakoti.

Perhetalo tarkoittaa seurakunnan uutta toimintamuotoa, joka keskittyy erityisesti vanhemmuuden tukemiseen ja monimuotoisten perheiden kohtaamiseen. Perheellä tarkoitamme kaikkia talouksia, joissa asuu yksi tai useampi henkilö eli toimintamme on suunnattu mm. parisuhteessa oleville, ydinperheille, sateenkaariperheille, yksinhuoltajille, isovanhemmille ja perheestä haaveileville. Olet tervetullut, olit sitten millaisessa elämäntilanteessa tahansa.

Perhetalossa järjestetään kaikenlaista kivaa tekemistä yhdessä, mutta tarjolla on myös mm. mielenkiintoisia keskusteluita ja ryhmiä. Ohjelmakattaukseemme kuuluu esimerkiksi vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua, asiantuntijaluentoja ja erilaisia ryhmiä liittyen esimerkiksi isovanhemmuuteen, kummiuteen tai tahattomaan lapsettomuuteen. Otamme mielellämme vastaan toiveita eli jos mielessäsi on ehdotuksia mitä kaikkea muuta voisimme järjestää, laita ihmeessä viestiä! Tarvittaessa Perhetalosta voi saada myös lyhytaikaista, maksutonta terapiaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Jos haluat lisätietoja terapiasta, löydät terapeuttiemme Päivi Segerroosin ja Arja Seppäsen yhteystiedot täältä.

Kesällä 2019 Perhetalossa järjestetään mm. piknik-ilta 24.6. ja syyskausi otetaan komeasti vastaan 25.8. puutarhajuhlien merkeissä. Päivitämme lähiaikoina lisätietoja tapahtumista tapahtumakalenteriimme

Päivi & Arja

"Perhetalo on konkreettinen kohtaamispaikka erilaisille tapahtumille. Teemoina ovat parisuhde, vanhemmuus ja isovanhemmuus. Perhetalo on seurakunnan arvovalinta siihen, että haluamme tukea perheitä laajasti uudella tavalla. Käytännössä siis se mistä Perhetalossa lopulta on kysymys, on vasta syntymässä ja muotoutumassa. Perheen aikuiset ovat toimintamme ydin, mutta kaikki toimintamme tapahtuu lapsiystävällisesti."

Arja Seppänen, Perhetalon terapeutti