Jumalanpalvelus - seurakunnan yhteinen juhla

Jo lähes kahden tuhannen vuoden ajan kristityt ovat kokoontuneet yhteen sunnuntaina, Kristuksen ylösnousemuksen päivänä. Apostolien teoissa kerrotaan ensimmäisten kristittyjen elämästä:

”Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.” (Ap.t. 2:42)

Jumalanpalveluksella on takanaan pitkä historia. Samalla se on seurakunnan hengellisen elämän ydin myös tänä päivänä. Kirkon elämä kasvaa ja nousee jumalanpalveluksesta. Kaiken perustana on se, että jumalanpalveluksessa Jumala itse hoitaa meitä sanallaan ja ehtoollisen lahjalla.

Kangasalan seurakunnan jumalanpalveluselämä on monipuolista. Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin ja muina kirkollisina juhlapyhinä kirkoissa, seurakuntataloilla ja kesäaikaan myös luonnon helmassa. Kangasalan kirkossa jumalanpalvelus on jokaisena pyhäpäivänä pääsääntöisin kello 10. Sahalahden, Kuhmalahden ja Vehkajärven kirkoissa pidettävien jumalanpalvelusten ajankohdat löydät tapahtumatiedoista.

Olet tervetullut palveltavaksi!

Majatalo-illat

Rentoa tunnelmaa valojen loisteessa, paljon musiikkia, Jumalan etsimistä ja kohtaamista yhdessä, naurua ja välillä itkuakin. Muun muassa tätä ovat majataloillat. Niitä pidetään Kangasalan kirkossa sunnuntaisin klo 18 noin kuuden viikon välein.  Illoissa ihmetellään elämää ja uskoa erilaisten teemojen kautta.

Majatalossa vieraillee puhujia ja muusikoita, välillä kaukaakin. Jokaisena iltana on paikalla myös majatalon ikioma Staff-kuoro ja houseband. Pekka Simojokikin on useimmiten läsnä juontajan ominaisuudessa.

Majatalo-illan kesto on n. 2 tuntia ja lapsille järjestetään ikiomaa ohjelmaa Lasten Majatalossa läheisessä Tapulintuvassa.

Katso Majatalo-iltojen aikataulu tästä linkistä.

Lisätietoja Majatalon ohjelmasta ja esiintyjistä.

Sanan lähteellä -illat

Painavatko sinua elämän murheet? Oletko väsynyt, masentunut ja iloton? Haluatko vapautua syyllisyydestä? Haluatko kokea uskonyhteyttä ja kohdata elävän Jumalan? Tule Sanan lähteellä -iltaan!

Sanan lähteellä -illoissa (ent. Ilosanoma-illat) tärkeänä osana on raamatunopetus, josta vastaavat vierailijat eri puolilta Suomea. Mukana on myös henkilökohtaisia puheenvuoroja, akustista musiikkia ja rukousta. Kahdenkeskiseen sielunhoidolliseen keskusteluun ja rukoukseen on myös mahdollisuus illan päätteeksi.

Sanan lähteellä-ilta joka toinen keskiviikko klo 18.30 Suoraman srk-keskuksessa.

Katso Sanan Lähteellä -iltojen aikataulu tästä linkistä.

Keidasmessut

• Kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16 Suoraman srk-keskuksella

Lepoa ja yhdessäoloa, puhetta uskosta ja kertomuksia elämästä, yhteislaulua letkeän bändin kanssa, Jumalan kohtaamista Sanassa ja ehtoollispöydässä sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun, eli siihen että koulutettu vapaaehtoinen rukoilee puolestasi. Tätä ovat keidasmessut!

Lapsille pidetään pyhäkoulua. Tilaisuuden jälkeen on sämpyläkahvit.

Katso Keidasmessujen aikataulu tästä linkistä.

Eväsmessut Sahalahdella

• Kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16 Sahalahden srk-talolla.

Eväsmessuissa kuullaan hyvää opetusta ja todistuksia elävästä elämästä. Ohjelmaan kuuluu myös paljon musiikkia, yhteyttä rukouksessa, ehtoollispöydässä ja kahvikupin äärellä. Lapsille järjestetään pyhäkoulu.

Katso Eväsmessujen aikataulu tästä linkistä.

Ruutana-Suinulan kylämessut

• Vuorokuukausin Havisevan rukoushuoneella ja Ruutanan seurakuntatalolla.

Kylämessut ovat hyvin vapaamuotoisia jumalanpalveluksia, joissa lapset ja aikuiset saavat olla yhdessä ja johon kaikki ovat tervetulleita. Laulamme yhdessä, hiljennymme Sanan äärelle ja rukoilemme omien ja yhteisten asioidemme puolesta. Messuiksi Jumalanpalveluksia kutsutaan siksi, että niissä voi myös osallistua ehtoolliseen. Lopuksi nautimme kirkkokahvit ja vietämme tuokion toistemme kanssa.

Sointu Kaikkonen, vapaaehtoinen aluevastaava

Katso Ruutana-Suinulan kylämessujen aikataulu tästä linkistä.

Aarrearkkumessut perheille

Messun jälkeen maksuton lounas ja touhua koko perheelle Tapulinmäellä.

Katso Aarrearkkumessujen aikataulu tästä linkistä.

Parkkimessut

• Kerran kuukaudessa lauantaisin klo 18 Kangasalan kirkossa.

Parkkimessu on nuorten ja nuorisopapin yhdessä toteuttama messu, johon kaiken ikäiset seurakuntalaiset ovat tervetulleita.

Katso Parkkimessujen aikataulu tästä linkistä.

Raamattuja hyllyssä