Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoituksessa ja perinnönjaossa. Virkatodistuksen voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan:

• perushenkilötiedot sisältävä virkatodistus (henkilötiedot, lapset, puolisot)
  • virkatodistusta tietosisällöltään laajempi sukuselvitys (henkilötiedot, muuttotiedot, puolisot, lapset ja/tai vanhemmat)

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen tilaaminen

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen perunkirjoitusta varten voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä
suoraan sähköisellä lomakkeella.

Jos sähköinen tilaus ei onnistu, tilauksen voi tehdä myös puhelimitse puh. 03  2190 700 (arkisin klo 9–15)
tai sähköpostilla: keskusrekisteri.tampere@evl.fi.

Kirkkoon kuulumattomat tilaavat virkatodistuksen Digi- ja väestötietovirastosta.

Ruusu, tyhjä paperi ja vanhanaikainen mustekynä puisella pöydällä.

Sukututkimus

Kangasalan seurakunnan puolesta sukututkimukset laatii Pirkanmaan sukututkimustoimisto.

Seurakunnan kautta Pirkanmaan sukututkimustoimistolle ohjautuneessa työssä noudatetaan Kirkkohallituksen määräämiä taksoja seuraavasti:
Sukututkimusta varten laadittavasta todistuksesta 45 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 euroa.

Hinnat koskevat Kangasalan seurakunnasta löytyviä tietoja:

• Kangasalan seurakunnan osalta vuodesta 1832 lähtien.
  • Vanhan Sahalahden seurakunnan osalta vuodesta 1862 lähtien.
  • Vanhan Kuhmalahden seurakunnan osalta 1860 lähtien.

Näitä vanhempia tietoja tai vuotta 1960 nuorempia tietoja hankkiessa korvauksesta sovitaan suoraan Pirkanmaan sukututkimustoimiston kanssa.

Sukututkimus tilataan tilauslomakkeella. Annetut tiedot välitetään Pirkanmaan Sukututkimustoimistolle.