Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa
 

 • Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. 
   
 • Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. 
 • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.
   
 • Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Kirkonkylän seurakuntakodilla. 
   
 • 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia neljä kertaa vuodessa, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.
   
 • Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin koordinoimaa iltapäivätoimintaa.
   
 • Kummikerhot: Kahdesti kuussa järjestettävä puuhakerho on matalankynnyksen kerho, jossa kummi ja lapsi voivat yhdessä askarrella. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta. Mikäli kummin kanssa osallistuminen ei ole mahdollista voi kerhoihin osallistua muun tutun aikuisen kanssa.

 

 • Perhetalolla järjestetään lapsiystävällisesti toimintaa perheen aikuisille.  Tarjolla on myös mm.  vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua vertaistukiryhmiä ja asiantuntijaluentoja. Perhetalolta perheelliset ja perheettömät aikuiset saavat myös maksutonta terapiaa. 
lasten jalat