Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Kirkonkylän seurakuntakodilla.

• Puuhakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-19.00 kaksi kertaa kuukaudessa (26.8 alk.) järjestettävä matalankynnyksen kerho, jossa aikuinen ja lapsi/lapset voivat yhdessä askarrella/nikkaroida. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta.

• Perheiden musakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-18.30 kahdesti kuussa (2.9 alk.) järjestettävä koko perheelle sopiva kerho, jossa musisoidaan, lauletaan ja leikitään. Kerhoon osallistuminen ei vaadi aiempaa musiikillista osaamista. Kerho on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

• Liikkuva perhekerho. Kerran kuukaudessa lauantaisin 7.9./ 5.10./ 9.11./ 14.12 klo 9.30-n.12.00 (aamupäivä päättyy yhteiseen ruokailuun). Aloitus Suoraman seurakuntakeskuksen edessä.  Luvassa liikuntaa lapsille ja aikuisille. Kangasalan seurakunnan lapsi- ja perhetyö - facebook-sivulla kerrotaan mitä seuraavalla kerhokerralla tehdään.

• Satujumppa 3-6 -vuotiaille torstaisin klo 17.00-17.45 (12.9 alk.) Suoraman srk-keskuksessa  Ilmoittautuminen mette.paloniemi@gmail.com 10.9. mennessä.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia neljä kertaa vuodessa, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin koordinoimaa iltapäivätoimintaa.

• Perhetalolla järjestetään lapsiystävällisesti toimintaa perheen aikuisille.  Tarjolla on myös mm.  vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua vertaistukiryhmiä ja asiantuntijaluentoja. Perhetalolta perheelliset ja perheettömät aikuiset saavat myös maksutonta terapiaa.
lasten jalat