Lapsia ja aikuisia lattialla leikkimässä. Etualalla hymyilevä tyttö lelun kanssa.

Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja askartelua lapsille Kirkonkylän seurakuntakodilla.
  • Puuhakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-19.00 joka toinen viikko järjestettävä matalankynnyksen kerho, jossa aikuinen ja lapsi/lapset voivat yhdessä askarrella/nikkaroida. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta.
  • Perheiden musakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-18.30 joka toinen viikko järjestettävä koko perheelle sopiva kerho, jossa musisoidaan, lauletaan ja leikitään. Kerhoon osallistuminen ei vaadi aiempaa musiikillista osaamista. Kerho on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
  • Liikkuva perhekerho. Kerran kuukaudessa lauantaisin klo 9.30-n.12.00 (aamupäivä päättyy yhteiseen ruokailuun). Aloitus Suoraman seurakuntakeskuksen edessä.  Luvassa liikuntaa lapsille ja aikuisille.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin koordinoimaa iltapäivätoimintaa.
  • Lapsille on tarjolla omaa toimintaa myös erilaisten seurakunnan tapahtumien yhteydessä.
lasten jalat