Parisuhteen kuntokartoitus ja vanhemmuuden kuntokartoitus

Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu on Kangasalan seurakunnassa kehitetty toimintamalli, jonka tarkoitus on vahvistaa ja syventää puolisoiden keskusteluyhteyttä. Käytännössä kuntokartoitus on kolmen tunnin ohjattu keskustelu, jossa perheen vanhemmat puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskusteluun voi tulla myös vain toinen vanhemmista

Kuntokartoituskeskustelu keskittyy parisuhteen vahvuuksiin, ja siinä käydään läpi monta parisuhteen keskeistä teemaa. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelun ohjaa vapaaehtoinen pari, "rakkaustalkkarit" tai työntekijä.

Kuntokartoituskeskustelu
• on parin pysähdyspaikka tutkia ”missä me mennään”
• on yksilölle tila pohtia valmiuttaan uuteen parisuhteeseen
• sisältää kysymyksiä ja tehtäviä
• kestää kolme tuntia, välillä on reilu lounastauko
• on koulutettujen rakkaustalkkareitten ohjaama
• ei sovi akuutissa kriisissä oleville.

Vanhemmuuden kuntokartoituspäivät lauantaina 29.10. sekä 19.11. klo 9-13.

Vanhemmuuden kuntokartoituspäivät lauantaina 29.10. sekä 19.11. klo 9-13.  Päivän aikana käydään 1,5 tunnin keskustelu vertaisohjaajien kanssa ja toisesta tapaamisesta sovitaan jokaisen kanssa yksilöllisesti. Päivä alkaa aamupalalla klo 9 ja varsinainen työskentely noin klo 9.45. Henkilökohtaisten keskusteluhetkien jälkeen on yhteistä työskentelyä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kaksi viikkoa ennen tilaisuutta sähköpostitse laura.niska@evl.fi tai kaarina.linjama@evl.fi.

Iäkkäämpi pariskunta hymyilee.

Parisuhderemppa

Parisuhderemppa tarjosi tietoa ja työkaluja parisuhteen keskisiin haastekohtiin luentojen ja teemapäivien avulla. Keskeisiä aiheita olivat vuorovaikutus, tunnetaidot, kosketus ja seksuaalisuus sekä ristiriitojen ratkaiseminen.  Luennot striimattiin koronan takia Youtube-kanavallemmeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.