Vapaaehtoisena seurakunnassa

Millaista vapaaehtoistyötä sinä haluaisit tehdä?
Mitä hyvää toivoisit seurakunnan tuovan sinun läheistesi elämään?

Olet lämpimästi tervetullut rakentamaan sellaista vapaaehtoistoimintaa, johon sinä haluat kuulua!

Suoraan avoinna oleviin tehtäviin tästä!

Vapaaehtoinen - etkö syystä tai toisesta ole saanut uutiskirjettä? Päivitä yhteystietosi tästä.

Vapaaehtoiset

Vapaaehtoisena toimimisen kautta saat tärkeää työkokemusta, uusia verkostoja, hauskoja kokemuksia ja pääset tekemään jotain merkityksellistä. Voit tehdä meillä vapaaehtoistyötä kertaluontoisesti, pari kertaa vuodessa tai säännöllisesti sen mukaan, mikä sopii parhaiten sinun aikatauluusi. Perehdytämme kaikkiin tehtäviin ja tuemme sinua tarpeen mukaan.

Mitä sinä haluaisit järjestää Kangasalla? Oma kalastuskerho, bändi, kokkausilta, korisporukka? Tai haluaisitko tehdä seurakunnalle somejuttuja, auttaa tapahtumajärjestelyissä tai olla tukena jollekin? Jos se on sinulle tärkeää, niin se on tärkeää myös meille. Voimme räätälöidä sinulle oman tavan tehdä vapaaehtoistyötä!

Vapaaehtoisille on runsaasti erilaisia tehtäviä myös jo toimivissa ryhmissä. Ota rohkeasti yhteyttä  ja tule mukaan!

Vapaaehtoiskoordinaattori Even vinkki:

"Facebookista löydät seurakuntalaisten ylläpitämän ryhmän nimeltä Kangasalan seurakuntalaiset. Siellä on albumi nimeltä "Etsitään", joka saattaa välillä päivittyä tätä sivua nopeammin. Siellä seurakuntalaiset voivat itse etsiä uusia vapaaehtoisia sellaisiin ryhmiin minkä he itse ovat kokeneet tärkeäksi - ilman välikäsiä. Myös minä lisäilen sinne joskus jotain ja yhteyttä voi ottaa vaikkapa yv:llä."

Ajankohtaiset vapaaehtoistehtävät löydät täältä.

Kaikki vapaaehtoistehtävät löydät täältä.

Vapaaehtoisten kommentteja

"Olen saanut ihania ystäviä ja koen kuuluvani sellaiseen yhteisöön, jossa on luvallista intoilla, itkeä ja nauraa!"

"Se tunne..., kun näet ilon ja hymyn ihmisen kasvoilla, vierailtuasi hänen luonaan."

"Kahvintuoksua, yhdessä tekemisen iloa, raikas tuulahdus omaan arkeen. Sellaisen tunnelman voi kokea kesätapahtuman kahviossa talkoillessa."

"Ehtoollisavustajana koin olevana tärkeässä, pyhässäkin tehtävässä, mutta silti tavallisena arkisena ihmisenä palvelemassa kanssaseurakuntalaisia."

"Vapaaehtoistoiminnassa olen huomannut, kuinka paljon voisimme saada aikaan, jos useampi uskaltaisi lähteä mukaan. Seurakuntalaisista löytyy hurjasti taitoa vaikka mihin, kunhan heidät uskalletaan ottaa mukaan."