Avoimia vapaaehtoistehtäviä

Tervetuloa selailemaan avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä


Aloita uusi tehtävä ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähteeseen, p. 040 3098117 // eveliina.sydanlahde@evl.fi  Voit ilmoittautua tehtäviin myös netissä.

Lähes kaikkeen kangasalan seurakunnan toimintaan otetaan mukaan vapaaehtoisia. Vapaaehtoisemme palvelevat yli 70 eri tehtävässä.

Tähän alle on nostettu muutamia erityisen ajankohtaisia vapaaehtoistehtähtäviä. Osa tehtävistä on uusia, osassa taas uusia vapaaehtoisia tarvitaan juuri nyt! Otsikkoa klikkaamalla voit tutustua tehtävään tarkemmin. Voit myös selailla sivua alaspäin.

Kahvia ja herkkuja

  • Emäntiä ja isäntiä Seurahuoneelle
  • Iltatee-tiimi Majatalo-iltaan

Käytännön hommia

Tekniikan miehet ja naiset

Mukaan messua tekemään!

_________________________________________________________________________________________________

 

Kahvia ja herkkuja

Emäntiä ja isäntiä Seurahuoneelle

Aika: Ke, to, pe klo 9.00-14.30. 
Paikka: Myllystenpohjantie 2, 36200 Kangasala

Kahvila Seurahuoneelle etsitään uusia vapaaehtoisia isäntiä ja emäntiä. Siitä on muodostunut seurakuntalaistemme olohuone ja kohtaamispaikka. Kahvinkeiton lisäksi varsin suuri rooli on asiakkaiden kanssa jutustelulla ja hyvän tunnelman luomisella.

Seurahuone on auki ke, to, pe klo 10.00-14.00. Joka vuoroon tarvittaan kaksi vapaaehtoista "kahvilan puolelle" ja yksi tai mieluiten kaksi kättelijää ja keskustelijaa salin puolelle. Vuorot voi sopia omien menojen mukaan joko koko päiväksi tai osaksi päivää. 

Sinun ei ole pakko ottaa haltuun Seurahuoneen ”koko pakettia”, vaan tehtävät , kuten kahvinkeitto, voileipien teko, pullan paistaminen, asiakkaiden kanssa rupattelu, kassakoneen käyttö ja siistiminen jaetaan sopimuksen mukaan. Uudet vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään.

Hygieniapassia ei vaadita, mutta seurakunta tarjoaa hygieniapassikoulutuksen vapaaehtoisilleen.

Seurahuoneen tuotto lahjoitetaan lähetykselle, mm. kummikohteeseemme lapsiavioliittoja paenneiden Maasai-tyttöjen koulutukseen.

Iltatee-tiimi Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa joka toinen kerta tai sopimuksen mukaan. Valmistelu vaatii paikallaoloa jo ennen tilaisuuden alkamista.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Tämä ilmoitus on pyörinyt netissä jo pitkään, mutta on edelleen ajankohtainen. Tervetuloa mukaan Majatalo-iltojen iltatee-tiimiin! Yhteyden vahvistamiseen tarvitaan paljon teetä ja sämpylää. Tule mukaan toteuttamaan mukavaa hetkeä, jossa seurakuntalaiset saavat tutustua toisiinsa. Etsimme noin viittä reipasotteista ihmistä, jotka sitoutuisivat palvelemaan iltatee-tiimissä suunnilleen joka toisessa Majataloillassa. Voit ilmoittautua iltatee-tiimiin myös varamieheksi.

Käytännön hommia

Nopean toiminnan joukot

Kirkon ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö. Kun maailmalla tapahtuu, katastrofirahastosta myönnetään hätäapua. Silloin myös nopean toiminnan joukot tarvitaan liikkeelle heti. Lipaskeräys tuottaa tuloja nopeasti, varsin kohtuullisella vaivalla.  


Diakoni Riikka Rantakallio kouluttaa vapaaehtoiset tehtävään. Liity mukaan tekstiviestillä kokoon kutsuttavaan joukkueeseen.

Liikenteenohjaajia

Suntiot kaipaavat  päiväsaikaan pääseviä miehiä - tai miksei naisiakin- ohjaamaan liikennettä Suoramalle yhteisten synttärien ja muiden isompien tapahtumien yhteydessä. Porukka kutsutaan kokoon tekstiviestillä muutaman kerran vuodessa.

Jos tiedät jonkun joka sopisi hommaan mutta ei lue sähköpostia, kutsu hänet mukaan.

Kantajia hautajaisiin

Suntiot etsivät arkun kantajia sellaisiin hautajaisiin, joissa saattajia on vähän tai ei ollenkaan. Saattoväki voi olla myös varsin iäkästä. Kutsu käy tarvittaessa. Voit vastata kutsuun silloin kun sinulle sopii. Tähän tehtävään perehdytetään erityisen huolellisesti rauhallisena ajankohtana. Tarvitset tehtävän hoitoon normaalin peruskunnon.

Vapaaehtoinen suntio

Varsinkin juhlapyhien aikaan -ja joskus muulloinkin- suntiot kaipaavat lisäkäsiä ovien availuun ja valojen sytyttämiseen eri tiloissa. Voisitko palvella näin käytännöllisesti? Ala vapaaehtoiseksi suntioiksi: tule ottamaan jokin tila haltuun!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.
Heikki Lahtinen 040 3098156, Jan Forss 040 3098022
 

Järjestäjä Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa kevätkaudella 2017
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Majatalo-illoissa tarvitaan järjestäjää. Käytännössä se tarkoittaa, että Majataloilloissa tarvitaan vapaaehtoista suntiota, mutta sekaannuksien välttämiseksi puhumme järjestäjästä. Suntiona Majatalo-illoissa toimii yleensä Mikko Kohonen. Eikä siinä vielä kaikki: Mikko toimii illoissa myös valomiehenä. Apu on siis lähellä, mutta tehtävissä riittää jaettavaa.

Järjestäjän tehtäviä:

  • Kolehtikorin yms. siirtelyä sekä kirkkotilan järjestämistä
  • Kynttilöiden sytyttäminen
  • Riparikortti-laatikon vieminen paikalleen ja korttien leimaaminen
  • Kolehdin käsittelyssä avustaminen
  • Kirkkotilan yleisilmeen siistiminen tilaisuuden päätyttyä.

Jos jokin tehtävistä tuntuu hankalalta, kokonaisuutta voi räätälöidä sinun näköiseksesi. Tarvittavan perehdytyksen saat suoraan Mikolta.

Tekniikan miehet ja naiset

Tekniikan avustajia majatalo-iltoihin. Sopii aloittelijallekin!

Aika: Majataloilloissa. Paikallaoloa toivotaan pari tuntia aiemmin ja noin tunti tilaisuuden päättymisen jälkeen.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Kangasalan seurakunta lähettää Majatalo-illat suorina lähetyksinä  sekä YouTubeen että TV7-kanavalle ja lisäksi tallenteina TV7-televisiokanavalle. Aikaisempiin tekniikan tiimin töihin voit tutustua täällä:

http://www.kangasalanseurakunta.fi/verkkokirkko/kotikirkkokanava

TV-lähetysten tekeminen teettää runsaasti käsitöitä. Myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan porukkaan! Majatalon tekniikkatiimiläisenä et jää yksin, vaan tukenasi ja koko ajan paikalla on alan ammattilainen ja ristimedian perustaja Simo Santapukki. Muut tekniikkatiimiläiset auttavat ja saat tehtävääsi riittävän perehdytyksen.

Tule rohkeasti mukaan ja haasta itsesi!

Mukaan messua tekemään!

Messuryhmät

Aika: Sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä
Paikka: Kangasalan kirkko

Tiesitkö, että papin hommaa messussa on perinteisesti alkusiunaus, päivän rukous, ehtoollisen asettaminen ja Herran siunaus? Periaattessa kaiken muun voi tehdä vapaaehtoinen. Saarnaamiseen tarvitaan kirkkoherran lupa ja ehtoollisessa avustamiseen koulutus, mutta ovet ovat avoinna todella monenlaisille ideoille ja tavoille.

Messuryhmät ovat alkaneet toimimaan 4.6. eli helluntaista eteenpäin. Ryhmä tapaa jumalanpalveluksessa toimivan papin edellisenä keskiviikkona ja suunnittelee jumalanpalveluksen yhdessä hänen kanssaan. Itsellesi sopivan rytmin voit valita itse.

Myös jokin olemassa oleva ryhmä, vaikkapa kotiryhmä on tervetullut mukaan messua tekemään. Voit myös koota uuden messuryhmän vaikkapa omasta tuttavapiiristäsi. Ovet ovat avoinna - tule vaikuttamaan!

Tiedustelut:
Elina Oksanen, p. 040 3098107 elina.oksanen@evl.fi
Markku Viitala, p.040 3098108 markku.viitala@evl.fi

kädet