Seurakunta työnantajana

Kesäpäivän pitäjä tarjoaa laaja-alaiset mahdollisuudet toteuttaa seurakuntatyötä monipuolisesti. Työyhteisössämme palvelee lähes sata työntekijää eri aloilta.

Seurakunta on monialainen työyhteisö. Meillä työskennellään mm. hengellisessä työssä, taloushallinnossa, kiinteistöhuollon tehtävissä sekä hautausmailla kausityöntekijöinä. Työntekijämme kohtaavat seurakuntalaisia niin arjessa kuin juhlassa.

Vain pieni osa työntekijöistämme työskentelee niin sanottuna virastoaikana. Monen työntekijän työaika osuu iltaan ja viikonloppuun. Kukaan meistä ei tee työtään yksin, vaan yhdessä toisten työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa. Seurakunnan töissä tarvitaankin hyviä ihmissuhde-, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.

Käy tutustumassa meihin työnantajana - täältä löydät myös mielenkiintoisia uratarinoita työntekijämme kertomana. 

Seurakunnan eri työntekijöitä

​​​

Tällä hetkellä seurakunnalla on avoinna useampia työpaikkoja:

HUOMAA, että jokaiseen tehtävään on oma hakuilmoitus. Voit toki hakea usempaan tehtävään, mutta silloin sinun tarvitsee täyttää jokaiseen oma hakemus. 

Kesätyö 16-17 -vuotiaille nuorille 2024

Kangasalan seurakunnalla on jälleen avoimena suureen suosioon nousseet nuorten kesätyöpaikat! Onko sinulla polttava halu päästä kesäduuniin ja tienata omaa rahaa?

Meillä on 13-15 nuorelle tarjolla ”tutustu ja tienaa” -kesätyöpaikkoja. Kesätyö sijoittuu kesä- tai heinäkuulle ja on kestoltaan 2 viikkoa (10 työpäivää). Työpäivä kestää 6 tuntia ja sijoittuu ma-pe klo 7-18 välille.

Palkka muodostuu tuntipalkasta 7,85 €/h (yhteensä 513,39 €/kahden viikon työjakso, sis. lomakorvauksen).  

Tehtäviä on tarjolla kiinteistötoimessa, kasvatuksessa ja hautausmaalla, Kangasalan seurakunnan eri toimipisteissä. Tehtäviä ovat mm. kiinteistöjen ja piha-alueiden kunnossapitoa (3-4 paikkaa), siivousta (1 paikka), lasten kesäkerhoja (5 paikkaa), hautausmaiden hautakivien valokuvausta yms. (4 paikkaa). Kiinteistölle tarve kesäkuulle, lasten kesäkerhoihin tarve 3.6.-14.6. ja hautausmaille tarve kesä- tai heinäkuulle.

Odotamme työhön valittavilta:

 • Olet iältäsi 16-17 -vuotias
 • Suomen kielen taitoa
 • Iloista ja reipasta asennetta työn tekemiseen 
 • Yhteistyökykyä, ahkeruutta, vastuuntuntoa, joustavuutta

Tehtävään haetaan KirkkoRekryn sähköisellä hakulomakkeella. Vain hakulomakkeen kautta tulleet hakemukset hyväksytään. Laitathan hakemuksen viimeistään 3.3.2024. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluina 12.3., 13.3. ja 18.3. Merkitse hakulomakkeelle, mikä haastatteluaika sinulle sopii parhaiten.  Haastatteluaikoja ei ole mahdollista räätälöidä. Valinnat tehdään maaliskuun aikana ja niistä ilmoitetaan erikseen sähköisesti.

Lisätietoja antaa henkilöstösihteeri Minna Tokee, minna.tokee@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai p. 0403098012 (arkisin klo 9-16)

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn sivuilla.

Hautausmaan kesätyöntekijät 2024

Palkkaamme 10 - 12 henkilöä hautausmaiden kesätyöntekijöiksi kesäkuu-syyskuu väliselle ajalle.  

Meillä on hautausmaita kuudessa kohteessa, joita hoidetaan kolmessa tiimissä 

 • yksi tiimi hoitaa Kangasalan keskustan vanhaa hautausmaata ja Läntisen hautausmaata 
 • yksi tiimi hoitaa Huutijärvellä isointa hautausmaatamme ja  
 • yksi tiimi hoitaa Sahalahden hautausmaata sekä Kuhmalahden vanhaa ja uutta hautausmaata.  

Haemme 18 vuotta täyttäneitä, oma-aloitteisia ja vastuuntuntoisia henkilöitä hautausmaan kesätyöntekijöiksi. Tehtävät muodostuvat hoitohautojen ja puistoalueiden kunnostus- ja kunnossapitotöistä (mm. kukkien hoitaminen ja kastelu, nurmikon leikkaaminen työnnettävällä ruohonleikkurilla, aidanleikkuu, käytävien hoito, haravointi) ja mahdollisesti satunnaisesti kiinteistöhoitotöistä.  

Otathan huomioon sen, että työ on fyysistä ulkotyötä, jossa pitää välillä olla epäergonomisissakin asennoissa. Säätilat vaihtelevat auringonpaisteisista hellepäivistä sateisiin ja kuraisiin keleihin. Tehtävään perehdytetään ja jokaisella tiimillä on oma tiiminvetäjä, joka neuvoo tarvittaessa.

Työssä tarvitaan hyvää suomenkielentaitoa. Huomaathan jo hakiessasi, että seurakunta on uskonnollinen yhteisö, jolloin työssäsi kohtaat hengellisiä asioita ja hengellistä toimintaa niin työyhteisön jäsenenä kuin seurakuntalaisten kanssa toimiessasi.  

Työaika on 38 h 15 min/vko ja alkaa joka arkipäivä klo 7 ja päättyy ma-ke 15.30, to 14.45, pe klo 14.30.

Palkkaus KirVESTES:n nuoret kausityöntekijät mukaan 1344,85 €/kk.  

Tehtävään haetaan KirkkoRekryn sähköisellä hakulomakkeella. Haastattelut järjestetään ryhmähaastatteluina 6.3., 7.3. ja 14.3. Merkitse hakulomakkeelle ne haastatteluajat, jotka sinulle sopivat. Haastatteluihin kutsutaan erikseen hakemusten perusteella. Hakuaika päättyy 3.3.2024. Tehtäviin valinnat ilmoitetaan maaliskuun aikana.

Lisätietoja antaa arkisin klo 8-14 erityisammattihenkilö Riikka Lindell, riikka.lindell@evl.fi tai p. 0403098031

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn sivuilla.

Hautausmaan kausityöntekijät 2024

Etsimme kahta henkilöä hautausmaalle kausityöntekijän tehtäviin. Tehtävät alkavat huhtikuussa ja kestävät lokakuun loppuun saakka.

Meillä on hautausmaita kuudessa kohteessa, joita hoidetaan kolmessa tiimissä 

 • yksi tiimi hoitaa Kangasalan keskustan vanhaa hautausmaata ja Läntisen hautausmaata 
 • yksi tiimi hoitaa Huutijärvellä isointa hautausmaatamme ja
 • yksi tiimi hoitaa Sahalahden hautausmaata sekä Kuhmalahden vanhaa ja uutta hautausmaata.  

Jos olet täysi-ikäinen, omatoiminen ja vastuuntuntoinen, voit hyvinkin olla etsimämme henkilö työskentelemään hautausmaillamme. Haemme kausityöntekijöitä työskentelemään ensisijaisesti hoitohautojen ja puistoalueiden kunnostus- ja kunnossapitotöissä sekä mahdollisesti satunnaisesti kiinteistöhoitotöissä.  

Tehtävän hoitaminen vaatii suomenkielentaidon lisäksi mm. normaalia värinäköä ja värien erottelukykyä. Otathan huomioon myös sen, että työ on fyysistä ulkotyötä, jossa pitää välillä työskennellä epäergonomisissakin asennoissa. Sääolosuhteet vaihtelevat auringonpaisteisista hellepäivistä sateisiin ja kuraisiin keleihin.

Eduksi katsotaan puutarha-alan koulutus ja / tai alan työkokemus, välttämätöntä se ei kuitenkaan ole. Tehtävään perehdytetään ja jokaisessa tiimissä on tiiminvetäjä, joka neuvoo tarvittaessa.

Huomaathan jo hakiessasi, että seurakunta on uskonnollinen yhteisö, jolloin työssäsi kohtaat hengellisiä asioita ja hengellistä toimintaa niin työyhteisön jäsenenä kuin seurakuntalaisten kanssa toimiessasi.  

Työaika on 38 h 15 min/vko ja alkaa joka arkipäivä klo 7 ja päättyy ma-ke 15.30, to 14.45, pe klo 14.30.

Palkkaus KirVESTES:n vaativuusryhmä 302 mukaan (2025,20 €/kk). Aiemman työkokemuksen perusteella maksamme myös kokemuslisää KirVESTES:n mukaisesti.  

Tehtävään haetaan KirkkoRekryn sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika päättyy 10.3.2024. Haastatteluihin kutsutaan erikseen hakemusten perusteella. Haastattelut järjestetään sopimuksen mukaan Kangasalan seurakuntatoimistolla, Kuohunharjuntie 22. Tehtäviin valinnat ilmoitetaan maaliskuun aikana.  

Lisätietoja antaa arkisin klo 8 - 14 erityisammattihenkilö Riikka Lindell, riikka.lindell@evl.fi tai p. 0403098031

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn sivuilla.

Määräaikainen keittiötyöntekijä

Etsimme keittiötiimiimme määräaikaista keittiötyöntekijää ajalle 1.3.-13.8.2024.

Tehtävä sisältää ruuanlaittoa, leipomista, astiahuoltoa sekä muita tyypillisiä keittiön tehtäviä. Ruokaa meillä tehdään alusta asti itse. Työtä rytmittävät erilaiset leirit (mm. rippi- ja lastenleirit), sekä erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet. Kesän ajan osaamistasi haastaa vaativa nuoriso leiriruokailun merkeissä. Työn bonuksina pääset nauttimaan Pyysalon kauniista maisemista, ja töiden jälkeen voit pulahtaa Vesijärven puhtaaseen uimaveteen.

Edellytämme: 

 • Vähintään 18 vuoden ikää
 • Alan koulutusta ja/tai kokemusta
 • Hygieniapassi
 • Ahkeruutta, täsmällisyyttä ja itseohjautuvuutta
 • Valmiutta työskennellä joustavasti aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroissa

Tarjoamme:

 • Upean työympäristön ja ammattitasoiset keittiöt
 • Mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa
 • Mahtavat ja ammattitaitoiset työkaverit
 • Ja tietysti kohtuullisen korvauksen.

Työ tapahtuu useammassa eri toimipisteessä ja työssäsi kuljetat tarvittaessa myös tuotteita toimipisteiden välillä, joten tarvitset työssäsi auton. Kangasalan seurakunta on hengellinen yhteisö, joten ethän hätkähdä, kun kuulet ruokavirren kajahtavan tai teet työtäsi hengellisessä tapahtumassa.

Tehtävän palkkaus on KirVESTES:n vaativuusryhmän 402 mukainen (2251,70 €/kk). Maksamme myös alan kokemukseen perustuvaa kokemuslisää. Tehtävässä toivotaan aloitettavan 1.3.2024.

Tehtävään haetaan KirkkoRekryn sähköisellä hakulomakkeella. Vain hakulomakkeen kautta tulleet hakemukset huomioidaan. Hakemusten perusteella kutsumme sopivia hakijoita haastatteluun. Haethan heti, sillä haastattelemme jo hakuaikana. Hakuaika päättyy 10.3.2024.

Lisätietoja tehtävästä antaa ruokapalveluvastaava Mikko Parikka, mikko.parikka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai p. 0403098141

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn sivuilla. 

Keittiön kesätyöntekijä

Kangasalan seurakunnan keittiötoimessa työskentelee kolme vakituista kokoaikaista työntekijää. Kesäaikana keittiötyön päätoimipisteenä on korkealaatuinen Pyysalon leirikeskuksen keittiö, josta hoidetaan mm. läpi kesän toimivan leiritoiminnan ruokahuolto. Keittiössä työskennellään kahdessa vuorossa seitsemänä päivänä viikossa. Meillä on nyt haettavana keittiön kesätyöntekijän tehtävä ajalle 1.6.-13.8.2023.

Keittiön kesätyöntekijän tehtäviin kuuluu keittiötyöhön osallistuminen leirikeskuksessa. Työ sisältää ruuanlaittoa, leipomista, astiahuoltoa sekä leirikeskuksen muuta ylläpitotyötä. Työtä rytmittävät erilaiset leirit (mm. rippi- ja lastenleirit), joita meillä on kesän alusta aina koulun alkuun asti. Palkkaus KirVESTES vaativuusryhmä 402 (2 251,70 € /kk). Maksamme myös alan kokemukseen perustuvaa kokemuslisää.

Edellytämme: 

 • Vähintään 18 vuoden ikää
 • Alan koulutusta ja/tai kokemusta
 • Hygieniapassi
 • Ahkeruutta, täsmällisyyttä ja itseohjautuvuutta
 • Valmiutta työskennellä joustavasti aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroissa
 • Pyysaloon ei kulje julkista liikennettä, joten oma kulkuväline on välttämätön

Tarjoamme:

 • Upean työympäristön
 • Mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa
 • Mahtavat työkaverit
 • Ja tietysti kohtuullisen korvauksen.

Tehtävään haetaan KirkkoRekryn sähköisellä hakulomakkeella. Vain hakulomakkeen kautta tulleet hakemukset huomioidaan. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Toimi nopeasti sillä haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Hae viimeistään 10.3.2024.

Lisätietoja antaa ruokapalveluvastaava Mikko Parikka, mikko.parikka@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai p. 0403098141

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn sivuilla.

Etsimme myös varhaiskasvatuksen sijaisrinkiimme tarvittaessa työhön kutsuttavia aktiivisia tekijöitä

Sijaiset työskentelevät lastenohjaajan tehtävissä mm. päiväkerhoissa ja avoimissa perhekerhoissa. Työ painottuu pääasiassa arkipäiviin, mutta jonkin verran myös ilta-aikaan ja satunnaisesti viikonloppuihin.

Edellytämme vastuuntuntoisuutta ja valmiutta ottaa työ vastaan nopeallakin aikataululla. Toivomme sinulta hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä heittäytyä ja luoda toimintaa ”lennosta”.

Sijaisen on pystyttävä työskentelemään koko Kangasalan seurakunnan alueella, joten oman auton käyttö on välttämätöntä.

Kutsumme haastatteluun sitä mukaa, kun sopivia hakijoita löytyy, joten toimithan nopeasti! Haku on voimassa, kunnes sijaisrinkiin on saatu riittävästi tekijöitä tai 30.4.2024 saakka.

Ennen tehtävän vastaanottamista valittavan tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote. Lastenohjaajan toimeen valitun tulee olla ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen. Tehtävän palkkaus on KirVESTES tuntipalkkahinnoittelun mukainen (12,55 €/h).

Tiedusteluihin vastaa varhaiskasvatuksen esihenkilö Tiia Ritola p. 0403098050 tai tiia.ritola@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hakulomakkeen pääset täyttämään Kirkkorekryn verkkosivuilla.