Kangasalan kirkkoherraehdokkaat: Markku Viitala, Timo Waris & Timo Pöyhönen

 

Kangasalan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin Markku Viitala

(julkaistu 27.5.)

Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi Markku Viitalan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi maanantaina 27. toukokuuta järjestetyssä kokouksessa Suoraman seurakuntakeskuksessa.

Valinta syntyi ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa olivat mukana Kangasalan seurakunnan kappalainen, TM, Markku Viitala, Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, TM, pappi Timo Pöyhönen ja TM, pappi Timo Waris.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella Markku Viitala sai 23 ääntä, Timo Pöyhönen 10 ääntä. Koska Markku Viitala sai yli puolet annetuista äänistä, hän tuli valituksi kirkkoherraksi.

Markku Viitala aloittaa kirkkoherran virassa 1. joulukuuta 2024. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa täällä.

Kangasalan seurakunta onnittelee lämpimästi uutta kirkkoherraa ja toivottaa runsasta siunausta tehtävään!
 

Kirkkoneuvosto esittää uudeksi kirkkoherraksi Markku Viitalaa

(Julkaistu 15.5.)

Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 14.5.2024 esittää kirkkovaltuustolle, että Kangasalan seurakunnan kappalainen, TM Markku Viitala valitaan Kangasalan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi 1.12.2024 alkaen.

Kokouksen pöytäkirja on julkaistu verkkosivuillamme torstaina 16.5. 

Kirkkovaltuusto valitsee seurakunnalle uuden kirkkoherran maanantaina 27. toukokuuta klo 18 Suoraman seurakuntakeskuksessa. Kirkkoherra valitaan vaalilla, jossa ovat mukana kaikki kelpoisiksi todetut kolme hakijaa. Kaksi muuta hakijaa ovat Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, TM, pappi Timo Pöyhönen ja TM, pappi Timo Waris.
 

Tuomiokapitulin päätös Kangasalan seurakunnan kirkkoherran viran hakijoista

(julkaistu 18.4.2024)

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli päätti 17.4.2024, että Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, TM Timo Pöyhönen, Kangasalan seurakunnan kappalainen, TM Markku Viitala ja Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra, TM Timo Waris ovat kelpoisia hakemaan Kangasalan seurakunnan kirkkoherran virkaa. Tuomiokapitulin tiedote päätöksestä on luettavissa täällä.

Kirkkoherraehdokkaisiin on mahdollista tutustua vaalipaneelissa, joka järjestetään tulevana lauantaina 20.4. klo 11 Kangasalan kirkossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 10.30. Tilaisuus striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

Voit tutustua kirkkoherraehdokkaisiin myös heidän esittelyvideoidensa kautta, jotka ovat katsottavissa alempana tällä sivulla sekä Youtube-kanavallamme. Lataamme videot myös Facebook- ja Instagram- kanavillemme tämän päivän (18.4.) aikana aakkosjärjestyksessä.

 

Kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät videoilla

(julkaistu 18.4.2024)

Kangasalan seurakunnan kirkkoherraehdokkaat Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, TM Timo Pöyhönen, Kangasalan seurakunnan kappalainen, TM Markku Viitala ja Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra, TM Timo Waris esittäytyvät kukin alla omilla hakuvideoillaan. 

 

Timo Pöyhönen

YouTube-video

 

Markku Viitala

YouTube-video

 

Timo Waris

YouTube-video

 

Kolme hakijaa Kangasalan seurakunnan kirkkoherraksi

(julkaistu 12.4.2024)

Kangasalan seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet määräaikaan 12.4.2024 klo 15.00 mennessä:

  • Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, TM Timo Pöyhönen
  • Kangasalan seurakunnan kappalainen, TM Markku Viitala
  • Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra, TM Timo Waris

Tavoitteena on, että tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden sekä antaa kelpoisista hakijoista lausunnon istunnossaan 17.4.2024. Tämän jälkeen kirkkoherran välillisen vaalin toimittaminen siirtyy Kangasalan seurakunnan tehtäväksi. Vaalin toimittaa kirkkovaltuusto. Tuomiokapitulin nimeämänä vaalin valmistelijana toimii lääninrovasti Jari Kemppainen.

Tuomiokapitulin kelpoisiksi toteamiin hakijoihin on mahdollista tutustua vaalipaneelissa, joka järjestetään lauantaina 20.4. klo 11 Kangasalan kirkossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 10.30. Tilaisuus striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

Alustavan suunnitelman mukaan kirkkoneuvosto tekee kirkkovaltuustolle esityksen virkaan valittavasta henkilöstä kokouksessaan 14.5. Kirkkovaltuusto toimittaa vaalin 27.5.

 

Kirkkoherraehdokkaiden vaalipaneeli 20.4.

Vaalipaneeli järjestetään Kangasalan kirkossa klo 11-12.30. Kahvitarjoilu klo 10.30 alkaen. Paneelia vetämässä on Eva Wäljas.

Tilaisuus lähetetään suorana myös Youtube-kanavallamme. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Kangasalan seurakunnan kirkkoherran virka on nyt avoinna

(julkaistu 20.3.2024, muokattu vaalipaneelin kellonajan osalta 28.3.2024)

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut Kangasalan seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi. Kuulutuksen haettavasta virasta löydät täältä.

Uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka suorittaa kirkkovaltuusto. Virka täytetään 1.12.2024 lukien.

Hakuaika virkaan päättyy 12.4.2024. Hakuilmoituksen löydät täältä.

Kirkkoherraehdokkaisiin on mahdollista tutustua lauantaina 20.4. klo 11 (huom! muuttunut kellonaika) järjestettävässä vaalipaneelissa Kangasalan kirkossa. Tiedotamme paneelin toteutuksesta tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

 

Onko mielessäsi jokin kysymys, johon haluaisit saada vastauksen tulevilta kirkkoherraehdokkailta?

(julkaistu 13.3.2024)

Nyt on mahdollisuutesi kysyä ja osallistua vaaliprosessiin! Osa kysymyksistä tullaan esittämään julkisessa haastattelutilaisuudessa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Huomioithan, että kysymyksiä ei välttämättä esitetä täysin sellaisinaan, vaan saatamme myös yhdistellä niitä. ​​​​​​

Otamme kysymysehdotuksia vastaan to 21.3. saakka tämän lomakkeen kautta. Kiitos osallistumisestasi!

 

Kirkkovaltuusto esittää tuomiokapitulille välillistä vaalitapaa

(julkaistu 15.2.2024)

Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuusto keskusteli tiistaina 13.2. pitämässään kokouksessa kirkkoherranvaalin vaalitavasta. Valtuusto päätti esittää tuomiokapitulille välillistä vaalitapaa seuraavin perusteluin:

*Välillinen vaali tarjoaa mahdollisuuden arvioida hakijoiden osaamista ja vahvuuksia monipuolisemmin, laajemmin ja syvemmin.

*Kirkkovaltuusto voi valita kirkkoherran kaikista kelpoisista viranhakijoista.

*Valitsijat voivat välillisessä vaalissa hyödyntää soveltuvuusarviointeja.

*Valitsijat voivat arvioida syvemmin hakijoiden henkilöstöjohtamisen, hallinnon ja hengellisen johtamisen taitoja.

*Seurakuntavaalit on käyty reilu vuosi sitten, minkä vuoksi kirkkovaltuutettujen vaalissa saama valtuutus on tuore. Valtuutetut ovat hyvin verkostoituneita ja heillä on kattava tuntemus seurakunnan toimintaympäristöstä.

Lisätietoa kirkkovaltuuston kokouksesta löydät laajemmasta uutisesta. Seuraava kirkkovaltuuston kokous järjestetään torstaina 2.5.2024 klo 18 Suoraman srk-keskuksella.

 

Kirkkoherran viran erityiset tarpeet on määritelty – vaalitapa kirkkovaltuuston käsittelyssä ti 13.2.- kokouksessa

(julkaistu 9.2.2024)

Kangasalan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti maanantaina 5.2. pitämässään kokouksessa kirkkoherran viran erityisistä tarpeista. Kirkkoneuvosto päätti, että kirkkoherran viran erityiset tarpeet ovat:

1. Sitoutuu Kangasalan seurakunnan strategioihin ja ymmärtää seurakunnallisen toiminnan keskeiset kehitystarpeet sekä seurakunnan alueelliset erityispiirteet.

2. Toteuttaa innostavaa henkilöjohtamista antaen henkilökunnan loistaa työssään. Arvostaa luottamushenkilöiden asiantuntemusta. Omaa hyvät sosiaaliset taidot sekä kokemusta ja näyttöä oivallisesta seurakuntatyön johtamisesta, hallinnosta ja taloudesta.

3. Arvostaa yhteistyötä eri kirkollisten järjestöjen ja kristillisten tunnustuskuntien kanssa. On kykyä ja halua toimia eri tavoilla hengellisyyttä todeksi elävien ryhmien ja eri tavalla kristillistä uskoa painottavien työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

4. Näkee seurakunnan yhteisönä, jota rakennetaan yhdessä seurakuntalaisten, vapaaehtoisten, luottamushenkilöiden ja työntekijöiden kanssa. On rohkeutta ja taitoa kehittää yhteistyömalleja Kangasalan kaupungin, järjestöjen, yritysten ja myös muiden seurakuntien kesken.

5. Ymmärtää ja edesauttaa nykyaikaisen ja monipuolisen viestinnän toteutumista seurakunnassa.

Kirkkoherranvaalin vaalitapa on käsittelyssä kirkkovaltuuston kokouksessa tiistaina 13.2. Välittömässä vaalissa äänioikeutettuja ovat täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet, välillisessä vaalissa kirkkovaltuuston jäsenet. Kokouksessaan kirkkovaltuusto päättää, esittääkö se tuomiokapitulille välitöntä vai välillistä vaalitapaa.

Kirkkovaltuusto järjestää tiistaina 13.2. kaksi kokousta, joista ensimmäisessä valtuuston maallikkojäsenet äänestävät maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen sekä Tampereen hiippakuntavaltuustoon. Illan toisessa kokouksessa käsitellään muut kirkkovaltuuston päätettäväksi tulevat asiat. Lisätietoa kirkolliskokouksen ja Tampereen hiippakuntavaltuuston vaalista löydät täältä.

Kirkkoneuvoston 5.2.-kokouksen pöytäkirjaan sekä kirkkovaltuuston kokousten esityslistoihin voit tutustua tarkemmin täälläLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

-------------------------------------------------------------------------

Kirkkovaltuuston vaalikokous järjestetään tiistaina 13.2. klo 18 Suoraman srk-keskuksella. Kirkkovaltuuston toinen kokous alkaa samassa tilassa n. klo 19.00. Seurakuntalaiset ovat tervetulleita seuraamaan jälkimmäistä kokousta.

 

Kangasalan seurakunnassa on käynnistymässä tulevana keväänä kirkkoherranvaali. Seurakunnan pitkäaikainen kirkkoherra Seppo Jarva on jättänyt Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulille 10. tammikuuta irtisanoutumisilmoituksen, jonka mukaan hän jää eläkkeelle 1.12.2024. Viimeinen työssäolopäivä on tällä tietoa 10. marraskuuta.

(julkaistu 30.1.2024)

Tuomiokapituli on käynnistänyt prosessin uuden kirkkoherran valitsemiseksi Kangasalle. Tuomiokapituli on pyytänyt seurakunnalta 15.3. mennessä lausuntoa siitä, mitkä ovat Kangasalan seurakunnan kirkkoherran viran erityiset tarpeet sekä mitä vaalitapaa seurakunnassa halutaan käyttää. Kirkkoherra voidaan valita joko välittömällä tai välillisellä vaalilla. Välittömässä vaalissa äänioikeutettuja ovat täysi-ikäiset seurakunnan jäsenet, välillisessä vaalissa kirkkovaltuuston jäsenet.


Alustavan suunnitelman mukaan kirkkoherran virka tulee avoimeksi maaliskuun puolivälin jälkeen, ja kirkkoherranvaali järjestetään toukokuussa 2024. Täten uusi viranhaltija on tiedossa jo ennen kesää.


Tiedotamme kirkkoherranvaalin etenemisestä jatkossa tällä vaalisivustolla. Nostamme ajankohtaisia vaalikuulumisia esille myös kotisivujemme Uutiset-osiossa sekä somekanavillamme Facebookissa ja Instagramissa