He vapaaehtoiseksi -mainos. Kuvassa ihmisiä iloitsemassa.

 

Tervetuloa selailemaan vapaaehtoistehtäviä

Aloita uusi tehtävä ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähteeseen tai täyttämällä verkkolomake.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Tähän alle on nostettu muutamia ajankohtaisia vapaaehtoistehtähtäviä. Osa tehtävistä on uusia, osassa taas uusia vapaaehtoisia tarvitaan juuri nyt! 

 

Tule striimaamaan Jumalanpalveluksia!

KOULUTUS tehtävään on ma 6.9. klo 18 ja to 9.9. klo 19.15. Ilmoittaudu mukaan! Etsimme vielä 2-3 henkilöä. 

Pidätkö erilaisten tietokoneohjelmien käytöstä? Onko netissä toimiminen sinulle luontevaa? Toivotko, että kotikirkon jumalanpalvelukset olisivat saavutettavissa kaikille - myös hoivakotien asukkaille tai omaishoitajille? Tahtoisitko tuoda jumalanpalveluksen niitten luo, jotka eivät pääse paikalle?  

Sinua tarvitaan nyt! Korona-aikaan suntiot striimasivat messuja. Nyt kun kirkossa on myös ihmisiä, se on heille mahdotonta. Voisitko sinä olla yksi etsimistämme 4-10 vapaaehtoisesta?

Striimattu messu näkyy suorana internetissä. Messun tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa Kangasalan seurakunnan Youtube-kanavalla. Kirjoitushetkellä kolme päivää sitten julkaistua messua on katsottu YouTubessa 154 kertaa. Kaksi viikkoa sitten julkaistua messua on katsottu 300 kertaa.  

Yksi aamupäivä kuukaudessa riittää 

Onko sinulla mahdollisuus striimata noin yksi jumalanpalvelus kuukaudessa? Vuoroja voi elämäntilanteen yllättäessä vaihtaa muiden striimaajien kanssa. 

Striimaus ei vaadi minkäänlaisia kotona tehtäviä valmisteluja – ainoastaan aikaasi valitsemanasi messupäivänä noin klo 9.30-12.00. Käytännössä striimaaja saa käyttöönsä valmiiksi suunnatut kirkon kiinteät kamerat ja powerpoint-diat, joissa on mm. virsien sanoja. Striimaajan tehtävä on valita, minkä kameran kuvaa tai diaa näytetään lähetyksessä jumalanpalveluksen edetessä. HUOM! Koulutusta on laajennettu myös kameroiden suuntaamiseen. Tekniikan rankentamisesta kiinnostuneita vapaaehtoisia tarvitaan paikalle jo 9.00.

Lähde rohkeasti mukaan koulutukseen! 

Striimaus ei sovi kaikille, vaan se edellyttää sinulta pohjaosaamista.   

- Olet jollain lailla sinut tietokoneiden kanssa.  

Sinun ei tarvitse tietää mitään kuvankäsittelystä tai videoeditoinnista etukäteen. Sen sijaan arkipäiväisen tietokoneenkäytön täytyy olla tuttua. Striimi tehdään ohjelmalla, joka on huomattavasti yksinkertaisempi kuin Facebook. Striimaajat perehdytetään ohjelman käyttöön.  

- Olet jollain lailla sinut messun kanssa.  

Sinulla on jonkinlainen perusymmärrys siitä, mitä jumalanpalveluksessa tapahtuu. Teoriassa on mahdollisuus, että seuraat messun kulkua ”agendasta” eli messun käsikirjoituksesta. Käytännössä tämä käy hankalaksi, ellei sinulla ole hieman hiljaista tietoa siitä, mitä seuraavaksi voisi tapahtua. Tarvittaessa saat tähän perehdytystä.  

Jos sinulla on pohjaosaaminen kunnossa, riittävästi aikaa ja uteliaisuutta, homma on kuin sinulle tehty! Ilmoittaudu rohkeasti mukaan koulutukseen verkkolomakkeella. Koulutuksen päivämäärä ja kellonaika sovitaan ilmoittautuneiden kanssa.   Koulutukset ovat ma 6.9. klo 18.00 ja to 9.9. klo 19.15 Kangasalan kirkossa. Osallistujia on viisi. Etsimme vielä 2-3 henkilöä mukaan koulutukseen. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoa tehtävästä saat pappi Marko Sagulinilta, marko.sagulin@evl.fi, p. 040 3098106. 

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä somesisältöjen tuottajana?

Etsimme hommaan vapaaehtoisia, jotka käyvät tapahtumissamme ja voisivat silloin tällöin kuvata/videoida tilaisuuksia ja kirjoittaa niistä someen päivityksiä. Sisältöä pääset tuottamaan sekä Facebookiin että Instagramiin. Tehtävä ei ole älyttömän työllistävä eli hommaa saattaa olla tarjolla esimerkiksi kerran kuussa, joskus parikin kertaa, joskus voi olla taukoakin. Toivottavaa on, että

 • Facebookin ja Instagramin käyttö on sinulle entuudestaan tuttua
 • osaat ottaa someen sopivia kuvia ja videoita 
 • olet innokas oppimaan uutta

Voimme ottaa tehtävään useammankin vapaaehtoisen, jos hommat jakautuvat heidän kesken loogisesti (yksi asuisi esimerkiksi Kuhmalahdella ja kuvailisi siellä, toinen Sahalahdella ja kolmas keskustan alueella tai tapahtumien luonteen mukaan (esim. nuorisotyön tapahtumissa käyvä ja lapsiperheiden tapahtumissa käyvä jne). Innokkaalle vapaaehtoiselle voi löytyä ekstrahommana muutakin kuvattavaa, jos kiinnostusta löytyy. Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi, saat perehdytyksen tiedottajaltamme.

Hae hommaan ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattoriimme Eveliina Sydänlähteeseen. Kirjoita viestiin lyhyt kuvaus siitä, miksi haluaisit päästä tekemään somesisältöjä. Plussaa on, jos laitat liitteeksi myös pari ottamaasi kuvaa tai esimerkiksi linkin johonkin kivaan aiemmin tekemääsi somepäivitykseen. 

Voit saada tehtävästä kirjallisen todistuksen, jos tarvitset sellaista esimerkiksi viestinnän opintoihin, harjoitteluun tms. hakiessasi.

Sydämellä ikäihmiset?

 

Ovatko vanhukset lähellä sydäntäsi? Tule mukaan kehittämään toimintaa yhdessä diakoni Johanna Kohosen ja suunnitteluryhmän kanssa. Diakonimme Johanna Kohonen etsii ryhmää, joka auttaa häntä suunnittelemaan toimintaa ikäihmisille. Suunnitteluryhmään toivotaan erityisesti sellaisia ihmisiä, jotka aidosti pitävät vanhuksista. 

Oletko rohkea ideoija ja elämäntilanteen niin salliessa myös toimeen tarttuja? 
Onko sinulla mahdollisuus antaa aikaasi noin kerran kuussa?

Voit ilmoittautua suoraan Johanna Kohoselle tai täyttämällä verkkolomakkeen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etsitään pesukarhuja!

Pesukarhut ovat rohkeita ja toimeen tarttuvia arjen ihmeiden toteuttajia - diakoni Hanne Karakselan johdolla he käyvät siivoamassa koteja joissa kaaos estää elämistä. Voit lukea lisää pesukarhujen toiminnasta täältä!

Kaikki eivät sovellu pesukarhuiksi, sillä tehtävään vaaditaan mm:
-Terveyttä ja kohtuullista fyysistä kuntoa
-Oma elämänhallinta on riittävässä kunnossa
-Ehdotonta vaitioloa asiakkaiden asioista
-Kauhistelematonta asennetta ja hyviä käytöstapoja, sillä asiakkaat ovat heidän kotejaan siivotessa paikalla

Ryhmän konseptiin kuuluu:
-Diakoni joka johtaa toimintaa, tuntee asiakkaan tilanteen ja haastattelee vapaaehtoiset
-Kolmen tunnin keikka
-Ryhmässä toimiminen - ei ikinä yksin eikä edes pareittain
-Kriitiisimpien paikkojen pesu, kaatistavaroiden vieminen pois ja lahjoituksien tuominen tilalle
-Purkupalaveri siivousryhmän kanssa lounastaen välittömästi keikan jälkeen
-Lounaan ja työvälineet tarjoaa seurakunta

Voit ilmoittautua alkuhaastatteluun suoraan Hanne Karakselalle tai täyttämällä verkkolomakkeen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Psst! Joko luit hauskan lehtijutun pesukarhujen huikeasta startista? Selaile Kotikirkko-liitteenLinkki avautuu uudessa välilehdessä toiselle sivulle.

Liikenteenohjaajat

Suntiot kaipaavat  päiväsaikaan pääseviä miehiä ja naisia ohjaamaan liikennettä Suoramalle yhteisten synttärien ja muiden isompien tapahtumien yhteydessä. Porukka kutsutaan kokoon tekstiviestillä muutaman kerran vuodessa.

Jos tiedät jonkun, joka sopisi hommaan, mutta ei lue sähköpostia, kutsu hänet mukaan.

 

Iltateetiimi Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa joka toinen kerta tai sopimuksen mukaan. Valmistelu vaatii paikallaoloa jo ennen tilaisuuden alkamista. Majatalo-illat järjestetään syksystä kevääseen kerran kuukaudessa.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Tervetuloa mukaan Majatalo-iltojen iltateetiimiin! Iltatee-tiimissä palvelee viiden naisen varsin sitoutunut porukka. Olisi loistava juttu jos rinkiin saataisiin pari lisää - silloin jokun satunnainen meno tai sairastuminen olisi paljon helpompi järjestää. Iltatee-timi ojentaa Majatalo-iltaan saapuville teen ja sämpylän heti ovella - tästä tulee tosi hyvä tunnelma!

Järjestäjiä Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa kerran kuukaudessa syksystä kevääseen
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Tulisitko suntion avuksi järjestäjäksi Majatalo-iltoihin?

Järjestäjän tehtäviä:

 • Kolehtikorin yms. siirtelyä sekä kirkkotilan järjestämistä
 • Kynttilöiden sytyttäminen
 • Riparikorttilaatikon vieminen paikalleen ja korttien leimaaminen
 • Kolehdin käsittelyssä avustaminen
 • Kirkkotilan yleisilmeen siistiminen tilaisuuden päätyttyä.

Jos jokin tehtävistä tuntuu hankalalta, kokonaisuutta voi räätälöidä sinun näköiseksesi. Tarvittavan perehdytyksen saat suntio Mikko Kohoselta.

Tekniikan avustajia Majatalo-iltoihin

Aika: Majatalo-illoissa. Paikallaoloa toivotaan pari tuntia aiemmin ja noin tunti tilaisuuden päättymisen jälkeen.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Kangasalan seurakunta lähettää Majatalo-illat suorina lähetyksinä seurakunnan Kotikirkkokanavalla sekä YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

TV-lähetysten tekeminen teettää runsaasti käsitöitä. Myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan porukkaan! Majatalon tekniikkatiimiläisenä et jää yksin, vaan tukenasi ja koko ajan paikalla on alan ammattilainen ja Ristimediat-yrityksen perustaja Ismo Santapukki. Muut tekniikkatiimiläiset auttavat ja saat tehtävääsi riittävän perehdytyksen.

Tule rohkeasti mukaan ja haasta itsesi! 

Majatalo-iltojen päivämäärät näet Majataloiltojen omalta sivuilta.

Etsitään pyhäkoulun ohjaajia

Tehtävä on erittäin ajankohtainen!

Osaatko luoda turvallisen ilmapiirin? Haluaisitko antaa lapselle sellaisen lahjan, joka kantaa aikuisuuteen asti?

 • Pyhäkoulu toimii messun yhteydessä. Tällä hetkellä pyhäkoulu löytyy Keidasmessusta Suoramalta, Lasten Majatalosta Kirkonkylältä, Eväsmessusta Sahalahdelta sekä perhepyhäkoulu Huutijärveltä.
 • Hengellisessä osuudessa messun aihe sanoitetaan lapsen kielellä. Toiminnallisessa osuudessa leikitään, lauletaan, askarrellaan ja vietetään aikaa yhdessä.
 • Tehtävästä saa pientä korvausta. Osallistujille pyhäkoulu on maksuton.
 • Seurakunta tilaa pyhäkoulun ohjaajille lehden, josta saa vinkkejä ja ideoita. Tukea, materiaalia ja suunnitteluapua saa niin paljon kuin sitä toivoo.
 • Pyhäkoulut on suunnattu alle kouluikäisille, sekä alakoululaisille. Isot ryhmät jaetaan iän mukaan.
 • Pyhäkoulua vedetään aina pareittain tai tiimin kanssa
   

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Marja Syrjäpaloon tai ilmoittaudu verkkolomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 • Voit tulla pyhäkouluun myös avustajaksi, ilman tilaisuuden vetovastuuta.
 • Seurakunnassa on myös tapahtumia, missä tarvitaan lasten hoitoapua
 • Lapsiperheille pyhäkoulu tarjoaa mahdollisuuden osallistua messuun koko perheellä.
 • Rikosrekisteriote tarkistetaan pyhäkoulun ohjaajilta ennen aloittamista