Uutislistaukseen

Hygieniakeräys

”Rahat eivät aina riitä hammastahnaan”

28.11.2018 12.15

Ilahduta lähimmäistä hygieniatuotteella diakonian Puhdasta joulumieltä -keräyksessä

Kun rahat ovat tiukilla, on tehtävä valintoja. Monen rahat riittävät vain asumiseen ja ruokaan.

− Ruokaa on pakko ostaa, mutta esimerkiksi shampoon ja deodorantin ostamisen voi jättää väliin silloin, kun on pakko. Diakonian asiakkaat kysyvät usein voiko ruokaan tarkoitetulla osto-osoituksellamme ostaa myös hygieniatarvikkeita, sanoo johtava diakoniatyöntekijä Mirja-Leena Hirvonen.

Kangasalan seurakunnan diakoniatyössä vähävaraisuuden tuomat arjet haasteet näkyvät joka päivä asiakkaiden kertomuksina. Esimerkiksi vessapaperia ja vauvan vaippoja on pakko ostaa, mutta muihin hygieniatuotteisiin ei enää ole varaa.

Seurakunta on järjestänyt jo kymmenen vuoden ajan hygieniatuotekeräyksen, jossa kangasalalaiset voivat auttaa antamalla läheiselle puhdasta joulumieltä. Hygieniatuotteet jaetaan diakonian asiakkaille joulun alla.

Hammastahna auttaa arjessa

Tuotekeräykseen voi osallistua pienelläkin panoksella.

− Hammasharjan ja -tahnan ostamisella auttaa jo isolla tavalla. Pienellä panostuksella saa antaa apua jokapäiväiseen arkeen. Lahjoituksena voi myös antaa esimerkiksi suihkushampoota ja hoitoainetta tai lasten hammasharjoja, -tahnoja tai shampoota.

− Keräys on ollut suosittu ihan ensimmäisestä keräysvuodesta alkaen. Kangasalalaiset antavat mielellään iloista joulumieltä. Joulusaunaperinne on meillä vahva, joten on kiva antaa toiselle puhdasta joulumieltä, kiittää Hirvonen.

Keräys messussa 2.12.2018

Keräyskorit ovat Kangasalan kirkkojen messuissa ensimmäisenä adventtina 2.12. Tuotteet voi tuoda myös diakoniatoimistoihin, Seurahuoneelle tai kirkkoherranvirastoon 10.12. mennessä. Tuotteen tulee olla käyttämätön.