Uutislistaukseen

Uupuneiden Majataloillasta voimaa arkeen 

Uupumus ja vaikeiden asioiden kanssa eläminen on tuttua monelle. Medialähetys Sanasaattajien toiminnanjohtaja Mikko Matikainen vierailee illassa puhumassa näistä aiheista

Matikainen on omakohtaisesti kokenut, millaista on, kun putoaa pimeyteen ja näköalattomuuteen. Selkäleikkaus, kipu, epävarmuus toipumisesta ja kävelemisen uudelleenopettelu olivat hänelle sukellus syvään päähän.  

Jumala on läsnä vaikeina hetkinä ja on ollut jo läpi kristikuntamme historian. Kärsimys ei ole Jumalalle outo asia, hän tietää Jeesuksessa, mitä on näköalattomuus ja hylätyksi tulemisen kokemus, toteaa Mikko. 

Meidän elämässämme tarinoilla ei ole aina onnellisia loppuja. Näissäkin hetkissä voimme jäädä Jumalan käsiin kannateltavaksi. Ymmärrys Jumalan yhteyteen kuulumisesta kaikkien kipujen ja vaikeuksien keskellä kantaa elämän pimeissä hetkissä, toteaa Matikainen. 

Suomessa vallitsee edelleen tuhoisa pärjäämisen kulttuuri. Pitää jaksaa yksin eikä saa tarvita muiden apua. Mikko jatkaa, ettei kenenkään meistä kristityistä tarvitse olla mitään uskon sankareita. Me pelastumme Jumalan armosta, emme olemalla fiksuja ja hyviä ihmisiä. Galatalaiskirjeessä Paavali kehottaa meitä kantamaan toistemme kuormia. Kristityn arjessa tämä voisi tarkoittaa asettumista toisen rinnalle ja kysymyksen esittämistä: “Miten sinä jaksat?” 

Musiikkivieraaksi Majataloiltaan saapuu gospel-artisti ja lauluntekijä Jukka Leppilampi. Hänen ensimmäiset musiikilliset muistonsa Kangasalta ovat jo vuodelta 1974. Tähän päivään saakka musiikin monitaituri Leppilampi on tehnyt pitkän matkan, jossa musiikki on aina ollut tärkeä osa hänen identiteettiään.  

Esiintymistilanteissa Jukka haluaa kohdata yleisönsä avoimesti ja olla aidosti läsnä. ”Minun musiikkini on minun näköistä. Toivon samalla, että se välittää evankeliumin inspiraation myös kuulijalle ja hänen elämäänsä.”

Usko on Jukalle yhteisöllisyyttä. Ihmisten välinen vuorovaikutus on tärkeää ja merkityksellistä. Toisen vierellä kulkeminen ja asioiden jakaminen auttaa myös oman uupumuksen keskellä.

”Rakkaus on tila, jonka luomme toisillemme ja jossa toinen saa tulla siksi, miksi Jumala on hänet luonut.” toteaa Leppilampi.

 

Teksti: Kirsi Ahtola

Jukka Leppilammen kuva: Jani Laukkanen

Seuraava Majatalo-ilta Kangasalan kirkossa 18.2. klo 18. Iltaa voi seurata myös Youtube-kanavaltamme. Tervetuloa!
 

 

1.2.2024 06.40