Uutislistaukseen

Kangasalan seurakunta kerää palautetta sävelmäsarjakokeilusta

Ensimmäisenä adventtina 2022 Kangasalan seurakunta otti messussa käyttöön 3. sävelmäsarjan aiemmin käytössä olleen 2. sävelmäsarjan tilalle. Marraskuun ja 1. adventin aikana seurakunta kerää palautetta kokeilusta sähköisesti ja messun jälkeen. Kyselyn perusteella päätetään jatkosta.

Sunnuntain messussa laulamme virsiä ja liturgisia sävelmiä. Virret valitaan aina kyseisen pyhän teeman mukaan papin ja kanttorin toimesta. Liturgiset sävelmät teksteissä kuten Herra armahda, Pyhä ja Jumalan Karitsa ovat yleensä samoja sunnuntaista toiseen.

Marraskuun ja 1. adventtisunnuntain aikana seurakuntamme kaikissa kirkoissa on messun jälkeen mahdollisuus vastata sävelmäsarjaa koskevaan kyselyyn. Kyselyn yhteydessä kanttori soittaa 2. ja 3. sävelmäsarjan osia, jolloin myös niiden vertaileminen on mahdollista. Sähköisessä kyselyssä on mahdollisuus kuunnella rinnakkain Jumalan Karitsa -hymniä eri sävelmäsarjoissa.

Voit vastata sähköiseen kyselyyn alla olevan linkin takaa. Huomaathan, että linkki vie sinut ulkoiseen Googlen palveluun. Siirtymällä linkkiin hyväksyt Googlen käyttöehdot ja siirtymisen pois Kangasalan seurakunnan sivulta.

https://forms.gle/6PJTG8yPjBGsn3wg6Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kyselystä saatavan palautteen perusteella päätetään sävelmäsarjoja koskevasta jatkosta. Vaihtoehtoina ovat pitäytyminen nyt käytössä olevaan kolmanteen sävelmäsarjaan, palaaminen toiseen sävelmäsarjaan tai järjestely, jossa molemmat sävelmäsarjat säilyvät käytössä ja vaihtuvat kirkkovuoden ajankohdan mukaan, korostaen eri kirkkovuoden ajankohtien luonnetta liturgisten värien tavoin (esimerkiksi 2. sävelmäsarja paastonaikana, 3. sävelmäsarja muulloin).

Voit katsoa aiemman uutisen sävelmäsarjakokeilusta sekä 3. sävelmäsarjan opetteluvideot tämän linkin takaa:

https://www.kangasalanseurakunta.fi/uutiset/-/news/112342834Linkki avautuu uudessa välilehdessä

18.10.2023 16.15