Kuhmalahden kappeliseurakunta ja -neuvosto

Kuhmalahden seurakunta liittyi Kangasalan seurakuntaan vuoden 2005 alussa. Kappeliseurakunnaksi kutsutaan emäseurakunnan yhteyteen perustettua aluetta, jonka asioita hoitaa alueelta valittu kappelineuvosto.

Miten kappelissa toimitaan?

• kappeliseurakunnan kappalaisen valitsee kappelineuvosto. Kappalaisen varsinaisena tehtävänä on hoitaa kappeliseurakunnan alueella tapahtuvaa hengellistä toimintaa
  • Kappeliseurakunnan kappalainen tai muu kappeliseurakunnan pappi on kappelineuvoston jäsen virkansa puolesta.
  • Kappeliseurakunnassa asioita hoitavan kappelineuvoston valitsee kirkkovaltuusto kappeliseurakunnan alueella asuvista seurakunnan jäsenistä.
  • Emäseurakunnan kirkkoherralla ja kirkkoneuvoston tai seurakuntaneuvoston keskuudestaan valitsemalla jäsenellä on oikeus osallistua neuvoston kokouksiin, missä hän voi ottaa osaa keskusteluun mutta ei päätöksentekoon.
  • Kappeliseurakunta saa toimintavaransa emäseurakunnan myöntämistä varoista.
  • kappelineuvosto valitsee toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Seurakunnan henkilöstö huolehtii myös kappeliseurakunnan alueen työtehtävistä omien johtosääntöjensä, toimenkuviensa ja työsopimustensa sekä esimiesten määräysten mukaisesti.

Kuhmalahden kappelineuvoston jäsenet:

Kappelineuvostoon kuuluu virkansa puolesta kappeliseurakunnan kappalainen ja muina jäseninä kuusi varsinaista jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Valittujen jäsenten ja varajäsenten tulee asua kappeliseurakunnan alueella ja olla vaalikelpoisia seurakuntavaalissa.

jäsen Satu Puntala
varajäsen Anna-Riina Salkolahti