Vapaaehtoisena seurakunnassa

Millainen on sinun unelmaseurakuntasi?
Millaiseen seurakuntaan tahtoisit kutsua ystäviäsi?
Mitä hyvää toivoisit seurakunnan tuovan sinun läheistesi elämään?

Olet lämpimästi tervetullut rakentamaan sellaista seurakuntaa, johon sinä haluat kuulua!

 

auringonkukka

Seurakuntamme jäsenet eivät ole työvoimaa, vaan eläviä kiviä Jumalan huoneessa. Seurakunnassamme toimii satojen vapaaehtoisten aktiivinen joukko. Olemme heistä sydämestämme kiitollisia!

Jokaisella on jotakin annettavaa. Onko sinulla seurakuntaan liittyvä haave, jonka haluaisit toteuttaa? Oma kotiryhmä, kalastuskerho, bändi tai rukouspiiri? Jos se on sinulle tärkeää, niin se on tärkeää myös meille.

Me kaikki työntekijät olemme tällä sinua varten. Etsitään yhdessä tapa, jolla saat oman ryhmäsi alkuun. Tervetuloa rakentamaan seurakuntaa, joka on sinun näköisesi.

Vapaaehtoisille on runsaasti erilaisia tehtäviä mm. kahvila Seurahuoneella, majataloilloissa, keidasmessuissa, Sanan lähteellä -illoissa ja jumalanpalveluksissa. Ota rohkeasti yhteyttä itsellesi sopivalla tavalla ja tule mukaan!

Kangasalan seurakunnan vapaaehtoiset löytyvät myös facebookista. Ryhmään liittyminen ei velvoita mihinkään, pelkkä uteliaisuus riittää.

Vapaaehtoisten kommentteja

"Olen saanut ihania ystäviä ja koen kuuluvani sellaiseen yhteisöön, jossa on luvallista intoilla, itkeä ja nauraa!"

"Se tunne..., kun näet ilon ja hymyn ihmisen kasvoilla, vierailtuasi hänen luonaan."

"Kahvintuoksua, yhdessä tekemisen iloa, raikas tuulahdus omaan arkeen. Sellaisen tunnelman voi kokea kesätapahtuman kahviossa talkoillessa."

"Ehtoollisavustajana koin olevana tärkeässä, pyhässäkin tehtävässä, mutta silti tavallisena arkisena ihmisenä palvelemassa kanssaseurakuntalaisia."

"Vapaaehtoistoiminnassa olen huomannut, kuinka paljon voisimme saada aikaan, jos useampi uskaltaisi lähteä mukaan. Seurakuntalaisista löytyy hurjasti taitoa vaikka mihin, kunhan heidät uskalletaan ottaa mukaan."

Ota yhteyttä

Eveliina Sydänlähde
vapaaehtoiskoordinaattori