Kangasalan seurakunta - Kiinnostava, merkittävä, läheinen

Arjen keskelle tuotu evankeliumi synnyttää kiinnostuksen Jumalaan ja seurakuntaan.  Parhaimmillaan tuo kiinnostus muuttuu merkittävyydeksi: Seurakuntaa ei enää katsella ulkopuolisin silmin vaan oman arjen keskellä voidaan jakaa sen arvoja, sanomaa ja toimintaperiaatteita.  Kun merkittävyyden tunne vahvistuu, seurakunta aletaan kokea yhä läheisempänä, arjen keskelle voimaa tuovana lähiyhteisönä.  Ihminen tarvitsee ympärilleen elämässä kantavaa yhteisöä.

Kangasalan seurakunta haluaa olla tällainen yhteisö, juuri Sinulle!

Kangasalan kirkko

Seurakunta pähkinänkuoressa

Kangasalan seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan, jota johtavat piispa Matti Repo, tuomiokapituli ja hiippakuntavaltuusto. Hiippakuntaan kuuluu 48 seurakuntaa ja 3 seurakuntayhtymää. Nämä seurakunnat muodostavat kahdeksan rovastikuntaa. Kangasalan seurakunta kuuluu Sääksmäen rovastikuntaan, jonka lääninrovastina toimii kangasalan seurakunnan kirkkoherra Seppo Jarva.

Kangasalan seurakunta toimii Kangasalan kunnan alueella. Seurakuntaan kuuluu 23 701 jäsentä (31.12.2017). Seurakunnassa työskentelee noin 80 työntekijää, ja kesäaikaan lisäksi iso joukko kesä- ja kausityöntekijöitä. Seurakunnan toimintaa ohjaavat luottamushenkilöt eri luottamuselimissä.

Vuoden 2017 kirkollisia toimituksia

• kastettuja 234
  • hautaan siunaamisia 231
  • avioliittoon vihkimisiä 75

Ystävyysseurakunnat

Ilomantsin seurakunta Suomessa.
Põltsamaan seurakunta Virossa.
Raivolan seurakunta Venäjällä.
Mwikan seurakunta Tansaniassa. Projektilähteys Mwika facebookissa.