Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoituksessa ja perinnönjaossa. Seurakunnat antavat virkatodistuksia omista jäsenistään.

Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan:

• perushenkilötiedot sisältävä virkatodistus (henkilötiedot, lapset, puolisot)
  • virkatodistusta tietosisällöltään laajempi sukuselvitys (henkilötiedot, muuttotiedot, puolisot, lapset ja/tai vanhemmat)

Tilaa virkatodistus

Tilattaessa ilmoita:

• päähenkilön etunimet, sukunimet, syntymäaika ja syntymäpaikka
  • päähenkilön mahdolliset tiedossa olevat muuttoajat
  • tilaajan nimi ja osoitetiedot puhelinnumeroineen
  • todistuksen käyttötarkoitus

Tällä hetkellä virkatodistusten toimitusaika on kolmesta neljään (3-4) viikkoa. (Tieto päivitetty 3.4.2018)

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostettu seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskeva todistus (elää-todistus) on maksuton.

auringonkukka

Sukututkimus

Kangasalan seurakunnan puolesta sukututkimukset laatii Pirkanmaan sukututkimustoimisto.

Seurakunnan kautta Pirkanmaan sukututkimustoimistolle ohjautuneessa työssä noudatetaan Kirkkohallituksen määräämiä taksoja seuraavasti:
Sukututkimusta varten laadittavasta todistuksesta 30 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa.

Hinnat koskevat Kangasalan seurakunnasta löytyviä tietoja:

• Kangasalan seurakunnan osalta vuodesta 1832 lähtien.
  • Vanhan Sahalahden seurakunnan osalta vuodesta 1862 lähtien.
  • Vanhan Kuhmalahden seurakunnan osalta 1860 lähtien.

Näitä vanhempia tietoja tai vuotta 1960 nuorempia tietoja hankkiessa korvauksesta sovitaan suoraan Pirkanmaan sukututkimustoimiston kanssa.

Sukututkimus tilataan tilauslomakkeella. Annetut tiedot välitetään Pirkanmaan Sukututkimustoimistolle.