Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Kerhotoiminta kevätkaudella 2018 alkaa viikolla 3.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Kerhotoiminta kevätkaudella 2018 alkaa viikolla 3
  •
  • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Tapulinmäellä.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin koordinoimaa iltapäivätoimintaa.

• Kummikerhot: Kahdesti kuussa järjestettävä puuhakerho on matalankynnyksen kerho, jossa kummi ja lapsi voivat yhdessä askarrella. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta. Mikäli kummin kanssa osallistuminen ei ole mahdollista voi kerhoihin osallistua muun tutun aikuisen kanssa.
  •
  • Lapsille on tarjolla omaa toimintaa myös erilaisten seurakunnan tapahtumien yhteydessä.

• Perhediakonia on tärkeä osa perhetyötä. Seurakunta haluaa olla tukemassa perheen arkea sekä olla myötäelämässä ja auttamassa perheen iloissa ja suruissa. Toimintamuotona on mm. erilaisia ryhmiä ja leirejä. Perhediakonina seurakunnassa toimii Päivi Segerroos.
lasten jalat