Lasten ja perheiden seurakunta

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Juuri nyt!

• Parisuhteen perheleirille (25.8.-27.8.) vielä muutama paikka vapaana. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Päivi Segerroos, p. 040 309 8047.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Kerhotoiminta syyskaudella alkaa viikolla 33.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Kerhotoiminta syyskaudella alkaa viikolla 34.
  •
  • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki yli 4-vuotiaille lapsille. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Tapulinmäellä. Syksyn 2017 aarrearkkumessut ovat 1.10. (Huutijärven kappelissa) ja 19.11.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kunnan koordinoimaa iltapäivätoimintaa.

• Kummikerhot ovat osa kirkon juhlavuoden tapahtumia. Kerran kuussa järjestettävät musiikki-illat ja puuhakerho ovat matalankynnyksen kerhoja, joissa kummi ja lapsi voivat yhdessä askarrella ja musisoida. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Mikäli kummin kanssa osallistuminen ei ole mahdollista voi kerhoihin osallistua muun tutun aikuisen kanssa.

• Lapsille on tarjolla omaa toimintaa myös erilaisten seurakunnan tapahtumien yhteydessä.

• Perhediakonia on tärkeä osa perhetyötä. Seurakunta haluaa olla tukemassa perheen arkea sekä olla myötäelämässä ja auttamassa perheen iloissa ja suruissa. Toimintamuotona on mm. erilaisia ryhmiä ja leirejä. Perhediakonina seurakunnassa toimii Päivi Segerroos.
lasten jalat

Katja Kohonen