Musiikki

Musiikilla on seurakuntaelämässä merkittävä rooli. Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa laulu ja soitto kuuluu ylistyksen, kiitoksen, surun ja rukouksen keskelle.

Uudet ystävät sekä musiikin ja laulamisen innostava kokemus saa usein kuoron tuntumaan lähes toiselta perheeltä. Laulun harrastaminen on myös oiva stressinpoistaja sekä hengellisen kasvun edistäjä.

Musiikkitoimintaamme sävyttää ylistys ja osallistuminen seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluselämään.

Ajankohtaista kesällä 2017

Keskipäivän musiikkituokiot

Kangasalan kirkossa (Ainontie 1)
keskiviikkoisin klo 12.

14.6. Janne Kyrönlahti, piano/urut
21.6. Posetiivi-yhtye
28.6. Matti Huomo, urut
5.7. Sari Myllymäki, nokkahuilu. Säestys Tarja Sillanpää. Osana Lasten Löytöretki –tapahtumaa.
12.7. Jussi Tamminen, piano
19.7. Tytti Vartiainen, viulu
26.7. Jukka Heroja, sello. Säestys Tarja Sillanpää.
2.8. Tuomas Marttila, marimba
9.8. Melody-lapsikuoro. Säestys Tarja Sillanpää.
16.8. Sanna Toivola, laulu. Säestys Jukka Heroja.
23.8. Antti Riihimäki, trumpetti
30.8. Jussi Främling, piano

Kirkkokonsertit

Päivi Pylvänäinen su 11.6. klo 16 Kangasalan kirkossa
Levähdä hetkeksi: Merja ja Esa Aapro, basso ja urut ti 27.6. klo 18 Sahalahden kirkossa
Amadeus Lundberg su 2.7. klo 16 Kangasala kirkossa
Toivotuimmat klassikot to 13.7. klo 18 Kangasala kirkossa
Duo Peili: Sellon ja Kanteleen taikaa to 17.8. klo 18 Kangasalan kirkossa
Kanttorikonsertti to 24.8. klo 18 Sahalahden kirkossa

Kangasalan kirkon urkupillit, eli fasadi

Kuorot

Kuorotoiminta käynnistyy keväällä 2017 viikolla 2. Uudet ja entiset laulajat, sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Kangasalan kirkkokuoro

Oman kylän kaunis kotikirkko ja sen urkuparvi tulevat kirkkokuorolaisille tutuksi. Kuoro laulaa kotikirkon messussa varsinkin kirkkovuoden juhla-aikoina. Lau­lamme kirkollisia lauluja, perinteistä ja gospelia, säestyksellisiä ja a cappella. Kirkkokuoro täytti 140 vuotta syksyllä 2012. Perinteet ovat pitkät.

Kirkkokuoro kokoontuu Kirkonkylän srk-kodissa (Tapulintie 2) keskiviikkoisin klo 18–20.
Kuoroa johtaa Jukka Heroja.

Sahalahden kirkkokuoro

Pirteä 4-ääninen Sahalahden kuoro.  Laulamme sekä vanhaa että uudempaa hengellistä kuoromusiikkia. Keväällä 2017 kuoro täyttää 125 vuotta.

Kuoro harjoittelee Sahalahden srk-talossa (Kurviksenkuja 5) torstaisin klo 19-20.45.
Kuoroa johtaa kanttori Janne Kyrönlahti.

Kuhmalahden Vivace-kuoro

Kuoro on toiminut jo muutaman vuoden rikastuttamassa seurakunnan messuja ja tapahtumia. Ohjelmistoon kuuluvat niin vanhat ja uudet hengelliset laulut, joita laulamme joko yksi- tai kaksiäänisesti, joskus jopa rytmisoittimilla värittäen. Kuoro koostuu nuorekkaista ja iloisista aikuisista – tule mukaan!

Harjoitukset torstaisin 18–20 Kuhmalahden Pentosalissa (seurakuntatalo, Lehtitie 1).
Kuoroa johtaa kanttori Tarja Sillanpää, p. 040 309 8092.

Melody-kuoro Tapulintuvalla

Pirteä lapsikuoro. Laulumme ovat etupäässä hengellisiä, mutta mukaan mahtuu toki muitakin lastenlauluja tarpeen mukaan. Ohjelmistoa toteutamme yksiäänisesti, vuorolauluina tai kaksiäänisesti. Erilaisia rytmi- ja melodiasoittimia käytämme myös paljon värittämään musisointiamme. Mukana saamme olla perhemessuissa, erilaisissa seurakunnan juhlissa tai viemässä tervehdystä ikäihmisille.Kaikki laulavat lapset iloisesti mukaan, niin saat kuorokansion kainaloon!

Harjoitukset keskiviikkoisin klo 17–18.30 Tapulintuvassa (Tapulintie 2).
Kuoroa johtaa kanttori Tarja Sillanpää.

Kuhmalahden Agitato-lapsikuoro

Ohjelmistoon tulevat ihanat lasten hengelliset laulut, joissa käytämme paljon soittimia mukana. Kaikki lurittelijat mahtuvat mukaan!

Harjoitukset torstaisin 16.30-17.45 Kuhmalahden Pentosalissa (seurakuntatalo, Lehtitie 1).
Kuoroa johtaa kanttori Tarja Sillanpää, p. 040 309 8092.

Päiväkuoro kirkonkylällä

Perinteisiä ja uudempia hengellisiä lauluja päiväsaikaan varttuneen väen kesken. Ikä-ihmisille mukavaa yhdessäoloa, haasteellistakin laulunharrastusta, sekä esiintymisiä seurakunnan tilaisuuksissa ja jumalanpalveluksissa, sekä vierailuja laulamisen merkeissä palvelutaloissa. Tervetuloa myös uudet laulajat!

Päiväkuoro kokoontuu 9.1. alkaen maanantaisin klo 13-14 Kangasalan kirkossa (Ainontie 1).
Kuoroa johtaa Lauri Tikkanen (p. 040 544 1522).

Jukka Heroja
johtava kanttori