Yhteisvastuu Kangasalla 2017

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia käytetään Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa.

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön ja matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena on Lähi-Itä ja avustustyön painopisteenä Jordania. Siellä annetaan koulutusta ja psykososiaalista tukea noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon ja ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Mikä yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keräystuotto

Vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen nettotuotto Kangasalla oli 9849,71€. Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Punainen sydän, yhteisvastuu-logo.
Yhteisvastuukerääjä kerrostaloasunnon ovella. Asukas laittaa kolikkoa lippaaseen. Kerääjä hymyilee.