Lapsia Perhetalolla leikkimässä

Lasten ja perheiden seurakunta

Huom! Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki Kangasalan seurakunnan varhaiskasvatuksen päiväkerhot, avoimet perhekerhot, sekä iltaisin ja viikonloppuisin kokoontuvat Puuhakerho, Musakerho, Liikkuva perhekerho ja Perhepyhäkoulu ovat tauolla 13.4.2020 saakka. Tuolloin tilannetta tarkastellaan uudelleen.

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaisensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14

Seurakuntamme on mukana lapsiperheiden arjessa. Erilaisten perheiden kohtaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja kristillinen kasvatus ovat ammattitaitoisten lastenohjaajiemme työn pääpainopisteitä.

Seurakuntamme tarjoaa lapsiperheille monipuolista toimintaa

• Päiväkerhoryhmät on suunnattu 3-5-vuotiaille ja ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa.

• Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien yhteisiä kerhohetkiä kerran viikossa. Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Siellä tutustutaan Raamatun kertomuksiin, rukoillaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan.

• Aarrearkkumessut ovat lapsiperheille suunnattuja jumalanpalveluksia Kangasalan kirkossa. Messun jälkeen on maksuton lounas ja touhua koko perheelle Kirkonkylän seurakuntakodilla.

• Puuhakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-19.00 kaksi kertaa kuukaudessa (20.1.2020 alk.) järjestettävä matalankynnyksen kerho, jossa aikuinen ja lapsi/lapset voivat yhdessä askarrella/nikkaroida. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta.

• Perheiden musakerho. Suoraman srk-keskuksessa ma klo 17.30-18.30 kahdesti kuussa (13.1.2020 alk.) järjestettävä koko perheelle sopiva kerho, jossa musisoidaan, lauletaan ja leikitään. Kerhoon osallistuminen ei vaadi aiempaa musiikillista osaamista. Kerho on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

• Liikkuva perhekerho. Kerran kuukaudessa lauantaisin 25.1 / 8.2 / 21.3 / 25.4 / 16.5 klo 9.30-n.12.00 (aamupäivä päättyy yhteiseen ruokailuun). Aloitus Suoraman seurakuntakeskuksen edessä.  Luvassa liikuntaa lapsille ja aikuisille.

• Satujumppa 3-6 -vuotiaille torstaisin klo 17.00-17.45 (12.9 alk.) Suoraman srk-keskuksessa  Ilmoittautuminen mette.paloniemi@gmail.com 10.9. mennessä.

• 4-vuotiaille järjestetään omia syntymäpäiväjuhlia, joihin syntymäpäiväsankarit saavat henkilökohtaisen kutsun.

• Pienille koululaisille seurakunta järjestää Kangasalan kaupungin koordinoimaa iltapäivätoimintaa.

• Perhetalolla järjestetään lapsiystävällisesti toimintaa perheen aikuisille.  Tarjolla on myös mm.  vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua vertaistukiryhmiä ja asiantuntijaluentoja. Perhetalolta perheelliset ja perheettömät aikuiset saavat myös maksutonta terapiaa.
lasten jalat