Kyyhky lähtee lentoon kädeltä. Taustalla taivasta, pilviä ja aurinko.

Jumalanpalvelus - seurakunnan yhteinen juhla

”Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.” (Ap.t. 2:42)

Jo lähes kahden tuhannen vuoden ajan kristityt ovat kokoontuneet yhteen sunnuntaina, Kristuksen ylösnousemuksen päivänä. Apostolien teoissa kerrotaan ensimmäisten kristittyjen elämästä. Jumalanpalvelus on seurakunnan hengellisen elämän ydin myös tänä päivänä. Kirkon elämä kasvaa ja nousee jumalanpalveluksesta. Kaiken perustana on se, että jumalanpalveluksessa Jumala itse hoitaa meitä sanallaan ja ehtoollisen lahjalla.

Kangasalan seurakunnan jumalanpalveluselämä on monipuolista. Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin ja muina kirkollisina juhlapyhinä kirkoissa, seurakuntataloilla ja kesäaikaan myös luonnon helmassa. Kangasalan kirkossa jumalanpalvelus on jokaisena pyhäpäivänä pääsääntöisesti kello 10. Sahalahden, Kuhmalahden ja Vehkajärven kirkoissa pidettävien jumalanpalvelusten ajankohdat löydät tapahtumatiedoista.

Olet tervetullut palveltavaksi!

Keidasmessut 

Kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16 Suoraman srk-keskuksella.

Lepoa ja yhdessäoloa, puhetta uskosta ja kertomuksia elämästä, yhteislaulua letkeän bändin kanssa, Jumalan kohtaamista Sanassa ja ehtoollispöydässä sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun, eli siihen että koulutettu vapaaehtoinen rukoilee puolestasi. Tätä ovat keidasmessut!

Lapsille pidetään pyhäkoulua. Tilaisuuden jälkeen on sämpyläkahvit.

Katso Keidasmessun esittelyvideo!

Keidasmessujen aikataulu

Eväsmessut Sahalahdella

Kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16 Sahalahden srk-talolla.

Eväsmessuissa kuullaan hyvää opetusta ja todistuksia elävästä elämästä. Ohjelmaan kuuluu myös paljon musiikkia, yhteyttä rukouksessa, ehtoollispöydässä ja kahvikupin äärellä. Lapsille järjestetään pyhäkoulu.

Katso Eväsmessujen aikataulu.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messut perheille

Majatalo-illat

Rentoa tunnelmaa valojen loisteessa, paljon musiikkia, Jumalan etsimistä ja kohtaamista yhdessä, naurua ja välillä itkuakin. Muun muassa tätä ovat majataloillat. Niitä pidetään Kangasalan kirkossa sunnuntaisin klo 18 noin kuuden viikon välein.  Illoissa ihmetellään elämää ja uskoa erilaisten teemojen kautta.                               

Majatalossa vieraillee puhujia ja muusikoita, välillä kaukaakin. Jokaisena iltana on paikalla myös majatalon ikioma Staff-kuoro ja houseband. Pekka Simojokikin on useimmiten läsnä juontajan ominaisuudessa.

Majatalo-illan kesto on n. 2 tuntia ja lapsille järjestetään ikiomaa ohjelmaa Lasten Majatalossa läheisessä Tapulintuvassa.

Katso Majatalo-iltojen tarkempi aikataulu ja esiintyjät.

Sanan Lähteellä-illat

Painavatko sinua elämän murheet? Oletko väsynyt, masentunut ja iloton? Haluatko vapautua syyllisyydestä? Haluatko kokea uskonyhteyttä ja kohdata elävän Jumalan? Tule Sanan Lähteellä -iltaan!

Sanan Lähteellä -illoissa (ent. Ilosanoma-illat) tärkeänä osana on raamatunopetus, josta vastaavat vierailijat eri puolilta Suomea. Mukana on myös henkilökohtaisia puheenvuoroja, akustista musiikkia ja rukousta. Kahdenkeskiseen sielunhoidolliseen keskusteluun ja rukoukseen on myös mahdollisuus illan päätteeksi.

Sanan Lähteellä-ilta joka toinen keskiviikko klo 18.30 Suoraman srk-keskuksessa.

Katso Sanan Lähteellä -iltojen aikataulu.

Rukouksen lähteellä

Suoraman seurakuntakeskuksella - kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18.30

Rukouksen lähteellä on iltatilaisuus, joka on omistettu rukoukselle ja Jumalan kohtaamiselle. Ylistysmusikki suuntaa ajatukset kohti Jumalaa. Rohkaisevat puheenvuorot kertovat rukousvastauksista ja Jumalan voimasta vaikeissakin elämäntilanteissa. Rukouksen lähteellä-illoissa on aina tarjolla mahdollisuus rukouspalveluun - eli siihen, että koulutettu vapaaehtoinen rukouspalvelija rukoilee henkilökohtaisesti ja luottamuksellisesti sinun puolestasi. 

Lisätiedot: pappi Kari Mikkonen, p. 040 309 8103, kari.mikkonen@evl.fi

Katso tulevat Rukouksen lähteellä -illat tapahtumakalenterista.

Henkilö lukee Raamattua kynttilöiden valossa.