Et ole yksin - seurakunnasta apua arkeen!

Elämässä on usein tilanteita, jolloin tarvitsemme apua. Keskustelua, sielunhoitoa, käytännön apua kriisin keskelle – tilanteet vaihtelevat. Ota rohkeasti yhteyttä - seurakunta on olemassa meitä jokaista varten!

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät, aikuistyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Diakonia: tukea ja apua

• Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella monenlaisista asioista. Keskustelun aiheena voivat olla esimerkiksi oman elämäsi ongelmat (huolet, surut, sairaus, yksinäisyys tms.), äkilliset kriisit tai hengelliset asiat. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
  • Diakoniatyöntekijältä saat neuvoja arkisten asioiden hoitamisessa kuten esimerkiksi etuuksien hakemisessa tai taloudellisissa asioissa.
  • Diakoniatyöntekijät tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä erityisesti ikääntyneiden ja huonosti liikkuvien luo.
  • Kangasalan seurakunnan diakoniatyö palvelee Kangasalan kaupungin kirjoilla olevia henkilöitä.

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Kirkon keskusteluavun palvelut löytyvät sivustolta kirkonkeskusteluapua.fi.

Sururyhmä keväällä 2022

Sinua ja Läheisiäsi on kohdannut suru. Läheisenne on kuollut. Suru aika on vaikea, tuskallinen ja hämmentävä kokemus, sillä moni asia on järjestettävä ja ajateltava toisin. Kotiseurakunta tarjoaa teille mahdollisuutta elää surua ja käydä läpi kuolemaan liittyviä asioita, yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tämän kevään sururyhmä on tarkoitettu lähinnä vuoden 2021 aikana läheisensä menettäneille. Ryhmään voi tulla silti, vaikka läheisen luolemasta olisi kulunut jo pidempikin aika.

Ryhmässä saa puhua, itkeä tai olla hiljaa. Vaikka tilanteet ovat erilaisia, surun tunnot ovat paljolti samoja. Kaikki tunteet ovat sallittuja - myös viha ja katkeruus. Ryhmässä käymme läpi surun vaiheita ja kyselemme, mikä kantaa tästä eteenpäin.

Ryhmä kokoontuu Kangasalan seurakunnan seurakuntatoimiston kokoustilassa keskiviikkoisin 6.4., 13.4., 20.4., ja 4.5. klo 18-20. Viides kerta sovitaan yhdessä ryhmän kanssa.

Ryhmässä mukana ovat pastori Emmi Korpi ja diakoni Monika Viitala.

Ryhmään on ilmoittautuminen pe 25.3. mennessä:
diakoni Monika Viitala
monika.viitala@evl.fi