Hyvää parisuhteelle

Parisuhde on monille elämän tärkein suhde. Parisuhteesta huolehtiminen on tehokkain tapa huolehtia myös lapsista. Uskomme keskinäiseen kunnioitukseen perustuvan pitkän parisuhteen hyviin mahdollisuuksiin kaikkien perheen jäsenten kannalta.

Monipuolista Hyvää parisuhteelle

• Videoklippien ja luentojen kautta voi vahvistaa omia vuorovaikutus-, tunne- ja ristiriitojen ratkaisutaitoja. Luentojen aiheet vaihtelevat vuosittain.
  • Teemapäivät syventävät luentojen aiheita ja sisältävät aiheeseen liittyviä tehtäviä ja vertaikeskusteluja.
  • Avoimet parisuhderyhmät tarjoavat aikuisille ohjattua parisuhdeohjelmaa ja keskustelua tärkeistä aiheista.
  • Viiniä ja flirttiä on marraskuinen juhlahetki parisuhteelle. Omassa kahden hengen pöydässäon aikaa kohdata oma kumppani hyvän ruuan, lasillisen viiniä ja hyvän ohjelman siivittämänä.
  • Rakkausmessussa on tarjolla toisenlaista viiniä ja leipää. Kerran vuodessa järjestettävä rakkausmessu järjestetään jonkun suuremman tapahtuman yhteydessä kirkossa.
  • Parisuhteen perheleiri on vuotuinen koko perheen leiri elokuussa Pyysalossa. Aikuisille on välillä omaa, parisuhdetta vahvistavaa ohjelmaa.
  • Parisuhdekurssi on jonkun teeman ympärille rakentuva 1-2 päivän mittainen kurssi.
  • Parisuhteen kuntokartoitus on 2x1,5 h mittainen keskustelu, joka on pysähdyspaikka pareille tutkia ”missä mennään”. Keskustelu etenee annettujen kysymysten ja tehtävien mukaan. Kuntokartoituskeskustelu sopii myös parisuhteesta haaveileville yksilöille.
  • Rakkaustalkkari –toiminnan kautta on mahdollista kouluttautua vapaaehtoiseksi toimijaksi perhetalolle. Koulutus lisää parisuhdetietoutta ja vahvistaa ihmissuhdetaitoja. Lähde mukaan,jos ihmissuhteiden kehittäminen innostaa sinua. Mukaan voi tulla yksin, oman kumppanin tai ystävän kanssa. Koulutuksia järjestetään kerran vuodessa.
  • Terapia-ajan voi varata parisuhdekysymyksiin. Voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Syksyn 2021 toimintaa

Kehitä parisuhdetaitojasi

Maanantaisin Kirkonkylän seurakuntakodilla (Tapulintie 2) klo 18-19.

Kaikille kiinnostuneille pareille ja yksilöille avoimet tilaisuudet sisältävät lyhyen alustuksen ja siihen liittyvät paritehtävät. Ei ryhmäkeskusteluja, mutta tilaa kommentoida ja kysyä.  Ei ilmoittautumista.

13.9. Omaehtoinen aloitteellisuus - maskuliinisuus parisuhteessa
27.9. Joustava sydän - feminiinisyys parisuhteessa
11.10. Yhteiset arvot ja arvoristiriidat
25.10. Itsekkyys vai itsestä huolehtiminen parisuhteessa

Kuntokartoituskeskustelu

Kaikille kiinnostuneille pareille ja yksilöille tarkoitettu keskustelu keskittyy parisuhteen vahvuuksiin. Se on mahdollisuus tsekata ”missä mennään” annettujen kysymysten ja tehtävien kautta. Keskustelussa ei ratkota ongelmia eikä se sovi akuutissa kriisissä oleville pareille.

Kuntokartoituskeskustelu
• on parin pysähdyspaikka tutkia ”missä me mennään”
• on yksilölle tila pohtia valmiuttaan uuteen parisuhteeseen
• sisältää kysymyksiä ja tehtäviä
• kestää kolme tuntia, välillä on reilu lounastauko
• on koulutettujen rakkaustalkkareitten ohjaama
• ei sovi akuutissa kriisissä oleville.

Kuntokartoituskeskustelu keskittyy parisuhteen vahvuuksiin, ja siinä käydään läpi monta parisuhteen keskeistä teemaa. Keskustelua ohjaa vapaaehtoinen pari, "rakkaustalkkarit".

11.9 Pyysalon leirikeskus klo 14-19 (sisältää juhla-illallisen)
2.10 Perhetalolla klo 9.30-14
7.11 Perhetalolla klo 9.30-14

Lisäksi on tarjolla ilta-aikoja, jolloin keskustelu toteutetaan kahdessa osassa:
16.9 ja 23.9   Perhetalolla klo 17.30-19
4.10 ja 13.10 Perhetalolla klo 17.30-19

Ilmoittautuminen 25.8 alkaen. Kysy myös etäaikoja videovälitteiseen keskusteluun.

Viiniä ja flirttiä –ilta

Perhetalolla pe 19.11 klo 19-21

Treffi-ilta oman kumppanin kanssa: hyvää ruokaa, lasi viiniä, musiikkia ja pysähtymistä. Ilmoittautuminen avautuu Kangasalan seurakunnan nettisivuilla 1.11. Iltaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mies ja nainen katsovat käsi kädessä samaan suuntaan tyhjässä katsomossa.
Noin kaksikymmentä eri ikäistä naista ja miestä istuu ja nauraa. Kaikilla samanlaiset paidat.
Rakkaustalkkareita