Parisuhteen kuntokartoitus ja Vanhemmuuden kuntokartoitus

Kuntokartoitus on Kangasalan seurakunnassa kehitetty toimintamalli, jonka tarkoitus on vahvistaa ja syventää puolisoiden keskusteluyhteyttä. Kuntokartoitusta on saatavilla sekä parisuhteen että vanhemmuuden teemoista.

Käytännössä kuntokartoitus on ohjattu kolmen tunnin keskustelu, jossa puolisot tai perheen vanhemmat puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskusteluun voi tulla myös yksin. Kuntokartoituskeskustelun ohjaa tehtävään koulutuksen saanut vapaaehtoinen pari, "rakkaustalkkarit" tai työntekijä.

Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu
• on parin pysähdyspaikka tutkia ”missä me mennään”
• on yksilölle tila pohtia valmiuttaan uuteen parisuhteeseen
• sisältää kysymyksiä ja tehtäviä
• kestää kolme tuntia mutta pidetään yleensä kahdessa osassa 
• on koulutettujen rakkaustalkkareitten ohjaama
• ei sovi akuutissa kriisissä oleville.

Vanhemmuuden kuntokartoitus

Vanhemmuuden kuntokartoitus on vastaavasti oman ja yhteisen vanhemmuuden tarkastelua ohjatusti. Vanhemmuuden kuntokartoituskeskustelussa käydään läpi samat teemat ja osa-alueet kuin Parisuhteen kuntokartoituksessa. Vanhemmuuden kuntokartoitus sopii alaikäisten lasten vanhemmille. 

Kiinnostuitko kuntokartoituksesta? Ole yhteydessä Perhetalon työntekijöihin, niin sovitaan sinulle / teille aika. 

Iäkkäämpi pariskunta hymyilee.

Parisuhderemppa

Parisuhderemppa tarjosi tietoa ja työkaluja parisuhteen keskisiin haastekohtiin luentojen ja teemapäivien avulla. Keskeisiä aiheita olivat vuorovaikutus, tunnetaidot, kosketus ja seksuaalisuus sekä ristiriitojen ratkaiseminen.  Luennot striimattiin koronan takia Youtube-kanavallemmeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.