He vapaaehtoiseksi -mainos. Kuvassa ihmisiä iloitsemassa.

Tervetuloa selailemaan vapaaehtoistehtäviä

Aloita uusi tehtävä ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähteeseen tai täyttämällä verkkolomake.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Tähän alle on nostettu muutamia ajankohtaisia vapaaehtoistehtähtäviä. Osa tehtävistä on uusia, osassa taas uusia vapaaehtoisia tarvitaan juuri nyt!

Suntioksi Keidasmessuun? 

Aika: Kuukauden ensimmäinen sunnuntai, Keidasmessu alkaa klo 16
Paikka: Suoraman seurakuntakeskuksella

Tahdotko palvella käsillä tekemällä - ihan konkreettisesti? Nyt sinua tarvitaan! Tule mukaan auttamaan.

Kangasalla, Suoraman seurakuntakodilla, kokoontuu kuukausittain pieni Keidasmessu-yhteisö. Keidasmessussa pappi jakaa ehtoollisen ja vapaaehtoiset tekevät kaiken muun. Keidasmessun pitkäaikainen, vapaaehtoinen suntio joutuu jäämään pois tehtävästään. Voisitko sinä palvella ihmisiä, auttamalla ihan konkreettisesti tilan kalustamisessa, tuolien viemisessä nokkakärryllä, ovien avaamisessa ja valojen sammuttelussa? 

Saat tehtävään hyvän perehdytyksen. Jos koet, että käytännön tekijän paikka voisi olla sinun ominta alaasi, kysy rohkeasti lisää tehtävästä. 

Lisätietoja antaa Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi. Voit ilmoittautua mukaan myös verkkolomalleella. 

Tule auttamaan Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä - täällä Kangasalla

Onko Ukrainan sota herättänyt sinussa halun tehdä hyvää?

Tällä hetkellä Kangasalla ei toimi hätämajoitusta. Täällä kuitenkin asuu Ukrainan sotaa paenneita. Sinä voit auttaa!

Tule vapaaehtoiseksi International Cafe:seen!

International Cafe on kohtaamispaikka, jossa Ukrainasta Kangasalle tulleet voivat tutustua toisiinsa ja suomalaisiin. Kahvilassa kävijät opiskelevat suomea matalalla kynnyksellä, tutustuvat toisiinsa ja suomalaisiin, sekä saavat pientä syötävää.

Etsimme uusia vapaaehtoisia:

-Ruoan lämmittämiseen ja tiskaamiseen
-Lasten kaveriksi, pelaamaan ja leikkimään heidän kanssaan
-Ukrainalaisten tukihenkilöiksi arjessa (tästä on erillinen ilmoitus)

Kielitaidosta ei tarvitse olla huolissaan. Osa kahvilassa kävijöistä puhuu englantia ja joukossamme on venäjän kielen taitoisia vapaaehtoisia.

Kahvila on tiistaisin klo 17-19. Kokoonnumme perhetalolla. Toivomme erityisesti mukaan sellaisia vapaaehtoisia, jotka pystyisivät osallistumaan noin joka toinen viikko ja tulisivat sitä kautta tutuksi ihmisille. Pienten tilojen takia emme toivo suomalaisia mukaan vain oleilemaan, vaan toivomme, että kaikilla mukana olevilla on joko tarvetta opiskella suomen kieltä tai jokin aktiivinen auttamisrooli. 

Ilmoittaudu mukaan: Diakoni Sanna Vehkaoja, sanna.vehkaoja@evl.fi, 040 3098052, vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi

Tahdotko lahjoittaa tavaraa?

Kangasalan seurakunta ei ota vastaan tavaralahjoituksia ukrainalaisille. Olemme ilolla seuranneet muutamien kangasalalaisten oma-aloitteista toimintaa Kaupin vastaanottokeskuksessa asuvien hyväksi. Tässä Helena Sandin terveiset teille!   

Meillä on Kangasalla muutama vapaaehtoinen, jotka viemme Kaupin vastaanottokeskukseen ukrainalaisille pakolaisille heidän toivomiaan tavaroita. Meillä on käytössä Trello-sovellus, johon lisäämme kunkin henkilön ja perheen  toiveet. Jos sinulla olisi joko ylimääräistä tavaraa tai kontakteja tai aikaa etsiskellä tavaroita, olisimme todella iloisia avusta. Jos haluat mukaan meidän Trello-listaan, laita vaikka minulle viestillä tai watsappilla sähköpostiosoitteesi niin kutsumme sinut Trellon tarvikelistalle. Sovellus on helppo käyttää, minäkään en ollut käyttänyt sitä ennen tätä. :) Puhelinnumeroni on 0503418181.  

Välitämme myös tietoa eteenpäin ukrainalaisten yhdistykselle Razomille, jos on isompia määriä tavaroita esim. muuton yhteydessä. He auttavat vastaanottokeskuksen pakolaisten lisäksi kotimajoituksessa olevia ukrainalaisia.  

Yleisesti vastaanottokeskuksessa kaipaillaan tällä hetkellä imureita, pyöriä, pyöränlukkoja, aikuisten kypäriä, vaatesäilytykseen esimerkiksi vaaterekkejä (kaappejakin kaipaillaan mutta niitä on hankala kuskata), leipomistarvikkeita ja blendereitä/yleiskoneita. 

Aurinkoista alkavaa kevättä!  

Terveisin Helena Sand 

Tukihenkilötoiminta

Jos tahdot auttaa Kangasalle muuttavia henkilöitä ja/tai perheitä tutustumaan kaupunkiin ja paikallisiin tapoihin, olet todennäköisesti etsimämme henkilö. Jos tahdot auttaa tänne muuttavia tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin, olet todennäköisesti vähän parempi tukihenkilö, kuin kukaan voi varsinaisesti edellyttää. Tukihenkilösuhde kestää puoli vuotta. Ensimmäisen kuukauden ajan tavataan vähintään viikoittain, jatkossa harvemminkin riittää. Tukea myös vapaaehtoiselle on tarjolla koko matkan ajan. Koulutamme tehtävään.

Ilmoittaudu mukaan: Diakoni Sanna Vehkaoja, sanna.vehkaoja@evl.fi, 040 3098052, vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi

Tuntuuko, ettei nyt löytynyt sopivaa tehtävää, mutta tahtoisit silti jotenkin pysyä kuulolla ja ehkä joskus auttaa? Tahtoisimme todella mielellämme kuulla sinusta, jos olet ajatellut Kangasalla asuvien Ukrainasta paenneiden ihmisten auttamista! Tällä lomakkeella voit ilmaista kiinnostuksesi asiaa kohtaan. Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit rauhassa seurailla tilannetta ja saat harvakseltaan aiheesta sähköpostia. 

Voisitko keittää kirkkokahvit?

Haluaisimme viettää Kangasalan kirkon messujen jälkeen leppoisaa hetkeä kahvikupin ääressä. Sitä varten etsimme vapaaehtoisia kirkkokahvien keittäjiä.

Kahvit tarjoillaan mahdollisimman kevyesti: pystykahveina biohajoavista kertakäyttömukeista pienen suupalan kera. Tämä antaa mahdollisuuden niin virkistäviin pikakahveihin kuin pidempäänkin istumiseen kuulumisia vaihtaen.

Kahvinkeittäjien tehtävä on suunniteltu kirkon haasteellista tarjoiluympäristöä silmällä pitäen. Kahvittaminen ei vaadi etukäteisjärjestelyjä, kotitehtäviä taikka leipomista. Kaikki tarpeellinen materiaali on valmiina kirkossa. Koska kahvikuppeja ei tarvitse tiskata, loppusiivoukseen kuluu vain vähän aikaa. Kahvittaja pystyy halutessaan osallistumaan messuun lähes normaalisti.

Kahvittajat perehdytetään tehtävään ja parhaita mahdollisia käytäntöjä hiotaan yhdessä. Tehtävä ei vaadi hygieniapassia. Muiden messun palveluryhmien tavoin kahvittajien tehtävä noudattaa seuraavia perusperiaatteita:

- Työtehtävään sitoudutaan vuoden ajaksi syksystä kevääseen.
- Työvuoro tulee omalle kohdalle noin kerran kuukaudessa.
- Vuorot jaetaan hyvissä ajoin etukäteen joko työpareille tai yksittäisille kahvittajille.

Kysy rohkeasti lisää!
Marko Sagulin, p. 040 309 8106, marko.sagulin@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule striimaamaan Jumalanpalveluksia!

Pidätkö erilaisten tietokoneohjelmien käytöstä? Onko netissä toimiminen sinulle luontevaa? Toivotko, että kotikirkon jumalanpalvelukset olisivat saavutettavissa kaikille - myös hoivakotien asukkaille tai omaishoitajille? Tahtoisitko tuoda jumalanpalveluksen niiden luo, jotka eivät pääse paikalle? Oletko sinä yksi etsimistämme vapaaehtoisista?

Striimattu messu näkyy suorana internetissä. Messun tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa Kangasalan seurakunnan Youtube-kanavalla. 

Yksi aamupäivä kuukaudessa riittää 

Onko sinulla mahdollisuus striimata noin yksi jumalanpalvelus kuukaudessa? Vuoroja voi elämäntilanteen yllättäessä vaihtaa muiden striimaajien kanssa. 

Striimaus ei vaadi minkäänlaisia kotona tehtäviä valmisteluja – ainoastaan aikaasi valitsemanasi messupäivänä noin klo 9.30-12.00. Käytännössä striimaaja saa käyttöönsä valmiiksi suunnatut kirkon kiinteät kamerat ja powerpoint-diat, joissa on mm. virsien sanoja. Striimaajan tehtävä on valita, minkä kameran kuvaa tai diaa näytetään lähetyksessä jumalanpalveluksen edetessä. Tehtävään saat perehdytyksen.

Striimaustehtävä sopii sinulle, jos...

...olet jollain lailla sinut tietokoneiden kanssa. Sinun ei tarvitse tietää mitään kuvankäsittelystä tai videoeditoinnista etukäteen. Sen sijaan arkipäiväisen tietokoneenkäytön täytyy olla tuttua. Striimi tehdään ohjelmalla, joka on huomattavasti yksinkertaisempi kuin Facebook. Striimaajat perehdytetään ohjelman käyttöön.  

...olet jollain lailla sinut messun kanssa. Sinulla on jonkinlainen perusymmärrys siitä, mitä jumalanpalveluksessa tapahtuu. Tarvittaessa saat tähänkin perehdytystä.  

Jos sinulla on pohjaosaaminen kunnossa ja riittävästi aikaa ja uteliaisuutta, homma on kuin sinulle tehty! Lisätietoa tehtävästä saat pappi Marko Sagulinilta, marko.sagulin@evl.fi, p. 040 3098106. 

 

Voisitko toimia rukouspalvelijana?

Kokoamme Kangasalan kirkon messuihin rukouspalvelijoiden joukkoa. Vapaaehtoistehtävän ydin on kaksiosainen. Siihen kuuluu: 1) Lapulle jätettyjen pyyntöjen puolesta rukoilu esirukouksen yhteydessä. 2) Ehtoollisen aikana rukouspalvelijoiden kanssa rukoilemaan tulevien ihmisten kanssa rukoilu. Tätä ydintä palvelee kolmas tehtävä, eli kirkkovieraiden toivottaminen tervetulleeksi ovella.

Kaikki rukouspalvelijat saavat perehdytyksen tehtävään. Koska perustettava vapaaehtoisryhmä on uusi, hioutuvat tarkemmat käytännöt ensimmäisen vuoden aikana. Kuitenkin ryhmä noudattaa joka tapauksessa seuraavia perusperiaatteita:

Työtehtävään sitoudutaan vuoden ajaksi syksystä kevääseen. Työvuoro tulee omalle kohdalle noin kerran kuukaudessa. Vuorot jaetaan etukäteen työpareille. Tehtävä ei edellytä etukäteisvalmistelua. 

Rukouspalvelijoita tarvitaan myös Majataloissa ja Keidasmessuissa. Jos olet kiinnostunut näistä, mainitsethan asiasta. 

Kysy rohkeasti lisää!
Marko Sagulin, p. 040 309 8106, marko.sagulin@evl.fi

Etsitään pesukarhuja!

Pesukarhut ovat rohkeita ja toimeen tarttuvia arjen ihmeiden toteuttajia - diakoni Mirja-Leena Hirvosen johdolla he käyvät siivoamassa koteja joissa kaaos estää elämistä.

Kaikki eivät sovellu pesukarhuiksi, sillä tehtävään vaaditaan mm:
-Terveyttä ja kohtuullista fyysistä kuntoa
-Oma elämänhallinta on riittävässä kunnossa
-Ehdotonta vaitioloa asiakkaiden asioista
-Kauhistelematonta asennetta ja hyviä käytöstapoja, sillä asiakkaat ovat heidän kotejaan siivotessa paikalla

Ryhmän konseptiin kuuluu:
-Diakoni joka johtaa toimintaa, tuntee asiakkaan tilanteen ja haastattelee vapaaehtoiset
-Kolmen tunnin keikka
-Ryhmässä toimiminen - ei ikinä yksin eikä edes pareittain
-Kriittisimpien paikkojen pesu, kaatistavaroiden vieminen pois ja lahjoituksien tuominen tilalle
-Purkupalaveri siivousryhmän kanssa lounastaen välittömästi keikan jälkeen
-Lounaan ja työvälineet tarjoaa seurakunta

Voit ilmoittautua alkuhaastatteluun täyttämällä verkkolomakkeen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Psst! Joko luit hauskan lehtijutun pesukarhujen huikeasta startista? Selaile Kotikirkko-liitteenLinkki avautuu uudessa välilehdessä toiselle sivulle.

Liikenteenohjaajat

Suntiot kaipaavat  päiväsaikaan pääseviä miehiä ja naisia ohjaamaan liikennettä Suoramalle yhteisten synttärien ja muiden isompien tapahtumien yhteydessä. Porukka kutsutaan kokoon tekstiviestillä muutaman kerran vuodessa.

Jos tiedät jonkun, joka sopisi hommaan, mutta ei lue sähköpostia, kutsu hänet mukaan.

 

Kolehdinkerääjä Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa kerran kuukaudessa tai joka toinen kuukausi
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Kolehdinkerääjät saattelevat avun matkaan puhujavieraan valitsemaan keräyskohteeseen. Työ on helppoa, mutta vastuullista.

Tehtävään kuuluu: 

  • Kolehtikorin vieminen sakastista keräyspaikalle kirkon keskiosaan ja kolehdin valvominen.
    • Majatalossa rahalahja annetaan tilaisuuden väliajalla kirkkotilan keskellä olevaan koriin. Paikalle syntyy iloinen kuhina. Korin vieressä seisoskelu tuo lahjoittajille turvaa: he voivat luottaa siihen, että lahjoitus hyvään tarkoitukseen ei päädy vääriin käsiin. 
  • Kolehdin käsittelyssä avustaminen. 
    • Perehdytämme tehtävään huolellisesti. Tehtävä on helppo, mutta vastuullinen.
    • Rahan käsittely tehdään aina pareittain. Myös työntekijä tarvitsee paria rahan käsittelyyn - siksi yhdestäkin vapaaehtoisesta olisi tässä iso apu. Kaksi vapaaehtoista olisi loistavaa.
    • Kolehtia ei tarvitse laskea, vaan se laitetaan turvapussiin tarvittavien tietojen kanssa. Kaikki tähän tarvittava materiaali on kirkossa vapaaehtoiselle valmiina.

Sinun ei tarvitse sitoutua keräämään kolehtia jokaisessa Majatalossa. Voit ottaa sellaiset vuorot, jotka sopivat sinulle itsellesi parhaiten. 
Voisitko auttaa? Ota yhteyttä! Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi tai verkkolomalleella. 

Esirukouspalvelijoita Majatalo-iltoihin

Aika: Majatalo-illoissa kerran kuukaudessa tai joka toinen kuukausi, su noin klo 17.30-20.20.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Sinä osaat rukoilla. Jos uskot, että Jumala voi auttaa ja vastaa rukouksiin, tämä tehtävä on sinulle. Anne hetki aikaa kanssakulkijalle - rukoile hänen puolestaan. Loppu on suuremmissa käsissä.

Tahtoisitko palvella Majatalo-illoissa? Etsimme luotettavia ihmisiä esirukouspalvelijoiksi.

Kirkon oikeassa laidassa on "rukouksen maja", eli sermein muusta kirkkotilasta erotettu alue. Rukouksen majaan voi tulla, jos ihminen toivoo, että joku rukoilisi henkilökohtaisesti ääneen juuri hänen puolestaan. Voisitko sinä palvella ihmisiä rukouksella?  

Ensimmäiset kerrat toimitaan kokeneen esirukoilijan parina. Saat tehtävään perehdytyksen. Esirukoustiimin kanssa voi purkaa kokemuksia. 

Jos koet, että tämä voisi olla sinun tehtäväsi, vie asia rukouksessa Jumalalle. Ota sitten rohkeasti yhteyttä!
Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi tai verkkolomalleella. 

Tekniikan avustajia Majatalo-iltoihin

Aika: Majatalo-illoissa. Paikallaoloa toivotaan pari tuntia aiemmin ja noin tunti tilaisuuden päättymisen jälkeen.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Kangasalan seurakunta lähettää Majatalo-illat suorina lähetyksinä seurakunnan YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

AV-tiimi videoi illat. TV-lähetysten tekeminen teettää runsaasti käsitöitä. Myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan porukkaan! Majatalon tekniikkatiimiläisenä et jää yksin, vaan tukenasi ja koko ajan paikalla on alan ammattilainen ja Ristimediat-yrityksen perustaja Ismo Santapukki. Muut tekniikkatiimiläiset auttavat ja saat tehtävääsi riittävän perehdytyksen.

Tule rohkeasti mukaan ja haasta itsesi! 

Ota rohkeasti yhteyttä!
Eveliina Sydänlähde 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi tai verkkolomalleella. 

Majatalo-iltojen päivämäärät löydät osoitteesta https://www.kangasalanseurakunta.fi/tule-mukaan/jumalanpalvelukset-ja-uskonelama/majatalo