Avoimia vapaaehtoistehtäviä

Tervetuloa selailemaan vapaaehtoistehtäviä

Aloita uusi tehtävä ottamalla yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähteeseen, p. 040 3098117 // eveliina.sydanlahde@evl.fi  Voit ilmoittautua tehtäviin myös netissä.

Lähes kaikkeen Kangasalan seurakunnan toimintaan otetaan mukaan vapaaehtoisia. Vapaaehtoisemme palvelevat yli 70 eri tehtävässä.

Tähän alle on nostettu muutamia ajankohtaisia vapaaehtoistehtähtäviä. Osa tehtävistä on uusia, osassa taas uusia vapaaehtoisia tarvitaan juuri nyt! 

Lisää vapaaehtoistehtäviä löydät sivupalkista vasemmalta otsikon Kaikki vapaaehtoistehtävät alta.

Emäntiä ja isäntiä Seurahuoneelle

Aika: Ke, to, pe klo 9-14.30. Keväällä 2019 ke ja to 9-14.30.

Paikka: Myllystenpohjantie 2, 36200 Kangasala

Kahvila Seurahuoneelle etsitään uusia vapaaehtoisia isäntiä ja emäntiä. Seurahuoneesta on muodostunut seurakuntalaistemme olohuone ja kohtaamispaikka. Kahvinkeiton lisäksi varsin suuri rooli on asiakkaiden kanssa jutustelulla ja hyvän tunnelman luomisella.

Seurahuone on auki ke ja to klo 10-14. Joka vuoroon tarvitaan kaksi vapaaehtoista "kahvilan puolelle" ja yksi tai mieluiten kaksi kättelijää ja keskustelijaa salin puolelle. Vuorot voi sopia omien menojen mukaan joko koko päiväksi tai osaksi päivää. 

Sinun ei ole pakko ottaa haltuun Seurahuoneen ”koko pakettia”, vaan tehtävät , kuten kahvinkeitto, voileipien teko, pullan paistaminen, asiakkaiden kanssa rupattelu, kassakoneen käyttö ja siistiminen jaetaan sopimuksen mukaan. Uudet vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään.

Hygieniapassia ei vaadita, mutta seurakunta tarjoaa hygieniapassikoulutuksen vapaaehtoisilleen.

Seurahuoneen tuotto lahjoitetaan lähetykselle, mm. kummikohteeseemme lapsiavioliittoja paenneiden Maasai-tyttöjen koulutukseen.

Nopean toiminnan joukko

Kirkon ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö. Kun maailmalla tapahtuu, katastrofirahastosta myönnetään hätäapua. Silloin myös nopean toiminnan joukot tarvitaan liikkeelle heti. Lipaskeräys tuottaa tuloja nopeasti, varsin kohtuullisella vaivalla.  

Diakoni Riikka Rantakallio kouluttaa vapaaehtoiset tehtävään. Liity mukaan tekstiviestillä kokoon kutsuttavaan joukkueeseen.

Liikenteenohjaajat

Suntiot kaipaavat  päiväsaikaan pääseviä miehiä ja naisia ohjaamaan liikennettä Suoramalle yhteisten synttärien ja muiden isompien tapahtumien yhteydessä. Porukka kutsutaan kokoon tekstiviestillä muutaman kerran vuodessa.

Jos tiedät jonkun, joka sopisi hommaan, mutta ei lue sähköpostia, kutsu hänet mukaan.

Kantajia hautajaisiin

Suntiot etsivät arkun kantajia sellaisiin hautajaisiin, joissa saattajia on vähän tai ei ollenkaan. Saattoväki voi olla myös varsin iäkästä. Kutsu käy tarvittaessa. Voit vastata kutsuun silloin kun sinulle sopii. Tähän tehtävään perehdytetään erityisen huolellisesti rauhallisena ajankohtana. Tarvitset tehtävän hoitoon normaalin peruskunnon.

Vapaaehtoinen suntio

Varsinkin juhlapyhien aikaan, ja joskus muulloinkin, suntiot kaipaavat lisäkäsiä ovien availuun ja valojen sytyttämiseen eri tiloissa. Voisitko palvella näin käytännöllisesti? Ala vapaaehtoiseksi suntioiksi: tule ottamaan jokin tila haltuun!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.
Heikki Lahtinen 040 3098156, Jan Forss 040 3098022

Iltateetiimi Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa joka toinen kerta tai sopimuksen mukaan. Valmistelu vaatii paikallaoloa jo ennen tilaisuuden alkamista. Majatalo-illat järjestetään syksystä kevääseen kerran kuukaudessa.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Tervetuloa mukaan Majatalo-iltojen iltateetiimiin! Yhteyden vahvistamiseen tarvitaan paljon teetä ja sämpylää. Tule mukaan toteuttamaan mukavaa hetkeä, jossa seurakuntalaiset saavat tutustua toisiinsa. Etsimme noin viittä reipasotteista ihmistä, jotka sitoutuisivat palvelemaan iltateetiimissä suunnilleen joka toisessa Majataloillassa. Voit ilmoittautua myös tiimin m varamieheksi.

Majatalo-iltojen päivämäärät täällä.

Järjestäjiä Majatalo-iltaan

Aika: Majatalo-illoissa kerran kuukaudessa syksystä kevääseen
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Tulisitko suntion avuksi järjestäjäksi Majatalo-iltoihin?

Järjestäjän tehtäviä:

  • Kolehtikorin yms. siirtelyä sekä kirkkotilan järjestämistä
  • Kynttilöiden sytyttäminen
  • Riparikorttilaatikon vieminen paikalleen ja korttien leimaaminen
  • Kolehdin käsittelyssä avustaminen
  • Kirkkotilan yleisilmeen siistiminen tilaisuuden päätyttyä.

Jos jokin tehtävistä tuntuu hankalalta, kokonaisuutta voi räätälöidä sinun näköiseksesi. Tarvittavan perehdytyksen saat suntio Mikko Kohoselta, puh. 040 309 8029.

Majatalo-iltojen päivämäärät täällä.

Tekniikan avustajia Majatalo-iltoihin. Sopii aloittelijoillekin!

Aika: Majatalo-illoissa. Paikallaoloa toivotaan pari tuntia aiemmin ja noin tunti tilaisuuden päättymisen jälkeen.
Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Kangasalan seurakunta lähettää Majatalo-illat suorina lähetyksinä  sekä YouTubeen että TV7-kanavalle ja lisäksi tallenteina TV7-televisiokanavalle. Aikaisempiin tekniikan tiimin töihin voit tutustua täällä:

http://www.kangasalanseurakunta.fi/verkkokirkko/kotikirkkokanava

TV-lähetysten tekeminen teettää runsaasti käsitöitä. Myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan porukkaan! Majatalon tekniikkatiimiläisenä et jää yksin, vaan tukenasi ja koko ajan paikalla on alan ammattilainen ja Ristimediat-yrityksen perustaja Ismo Santapukki. Muut tekniikkatiimiläiset auttavat ja saat tehtävääsi riittävän perehdytyksen.

Tule rohkeasti mukaan ja haasta itsesi! Majatalo-iltojen päivämäärät täällä.

Messuryhmät

Aika: Sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä
Paikka: Kangasalan kirkko

Tiesitkö, että papin hommaa messussa on perinteisesti alkusiunaus, päivän rukous, ehtoollisen asettaminen ja Herran siunaus? Periaattessa kaiken muun voi tehdä vapaaehtoinen. Saarnaamiseen tarvitaan kirkkoherran lupa, ja ehtoollisessa avustamiseen koulutus, mutta ovet ovat avoinna todella monenlaisille ideoille ja tavoille.

Messuryhmä tapaa jumalanpalveluksessa toimivan papin edellisenä keskiviikkona ja suunnittelee jumalanpalveluksen yhdessä hänen kanssaan. Itsellesi sopivan rytmin voit valita itse.

Myös jokin olemassa oleva ryhmä, vaikkapa kotiryhmä on tervetullut mukaan messua tekemään. Voit myös koota uuden messuryhmän vaikkapa omasta tuttavapiiristäsi. Ovet ovat avoinna - tule vaikuttamaan!

Tiedustelut:
Elina Oksanen, p. 040 3098107 elina.oksanen@evl.fi
Markku Viitala, p.040 3098108 markku.viitala@evl.fi

kädet