Avoin perhekerho

Avoimet perhekerhot ovat lasten ja vanhempien kohtauspaikkoja, joissa  yhteisen ohjelman lomassa leikitään, kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua. Kukin voi tulla paikalle silloin, kun oma aikataulu antaa myöten.

Kerhossa  lapset oppivat tärkeitä leikkitaitoja, jakamista ja toisen huomioimista samalla kun vanhemmat tapaavat toisiaan. Lapsen ja vanhemman yhdessäoloa ovat myös askartelut sekä kerhon päätteeksi leikkikalujen kerääminen yhteisvoimin.

Kerho sisältää ohjattua toimintaa, vapaata leikkiä oman aikuisen huolenpidossa, kahvi- ja mehutarjoilun, pienen hartaushetken ja yhteisen loppupiirituokion. Avoin perhekerho on maksuton.

Kerhopaikat ja -ajat kaudella 2020-2021

Kerhoissa ulkoillaan aiempaa useammin, tarkista ajankohtainen tieto kulloisellakin viikolla ulkoilevaista kerhoista Facebookista Kangasalan seurakunnan varhaiskasvatus.

Tiistaisin klo 9.30–11.30

Ruutanan seurakuntakoti (Seurakunnantie 8)
Vatialan seurakuntakoti (Holvastintie 6) HUOM! Alla ohjeet ilmoittautumiseen!!
Kuhmalahden Pentosali (Kuhmalahden srk-talo, Lehtitie 1)

HUOM!!!!

Runsaan osallistujamäärän vuoksi Vatialan avoimessa perhekerhossa on otettu käyttöön ilmoittautuminen ja osallistujien määrän rajaaminen, jotta turvavälit tiloissa voivat toteutua. Ilmoittautuminen kyseisen viikon tiistain kerhokerralle alkaa vuorokautta aikaisemmin, maanantaina klo 8.00. Ilmoittaudu lähettämällä tekstiviesti kerhon puhelimeen 040 309 8060. Kerro viestissä aikuisen nimi ja hänen mukanaan tulevien lasten määrä. Viestiin vastataan.

Keskiviikkoisin klo 9.30–11.30

Suoraman seurakuntakeskus (Suoramantie 9)

Torstaisin klo 9.30–11.30

Huutijärven seurakuntakoti (Alatie 11)
Sahalahden seurakuntatalo (Kurviksenkuja 5)

Liikkuva perhekerho

Liikkuvassa perhekerhossa on luvassa ulkoliikuntaa lapsille ja aikuisille!

Kerran kuukaudessa lauantaisin 5.9./ 24.10./ 14.11./ 12.12./ klo 9.30-n.12.00 (aamupäivä päättyy yhteiseen ruokailuun). Aloitus Suoraman seurakuntakeskuksen edessä.

Perheiden Musakerho

Yhteistä iloa musiikista, vanhemmat ja lapset yhdessä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Perheiden Musakerho Suoraman seurakuntakeskuksessa maanantaisin 7.9.2020 alkaen parittomilla viikoilla klo 17.30-18.30.

Puuhakerho

Matalankynnyksen kerho, jossa lapsi ja aikuinen voivat yhdessä askarrella. Jokainen kerta on oma tapahtumansa eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työkalujen vuoksi puuhakerhon ikäraja on 5 vuotta. Kerhoon voi osallistua lapsi yhdessä vanhemman, mummun, papan, kummin tai muun tutun aikuisen kanssa.

Puuhakerho Suoraman seurakuntakeskuksessa maanantaisin 20.1.2020 alkaen parillisilla viikoilla klo 17.30-19.00 (syyslomaviikolla 42 ei kerhoa).

Perhetalon Olohuone

Olohuone on kohtaamisen paikka eri-ikäisille. Olohuoneessa voit tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Keskustelua, laulua, hiljentymistä ja leikkiä. Olohuoneessa voit olla itse suunnittelemassa ja toteuttamassa sisältöjä ja jakaa itse oppimaasi tai oppia uutta.

• Ohjelmallinen olohuone torstaisin klo 9-12, 29.8. alkaen. Yhteinen hiljentyminen klo 9-9.30, aamiainen tarjolla klo 9.30-10, tutuksi itseni kanssa – ohjattu työskentely klo 10-11. Lastenhoito järjestetty.
  • Pikaneuvopäivystys tiistaisin klo 9-12. Tule juttelemaan mieltä askarruttavista asioista Perhetalolla terapeutin kanssa. Keskusteluajat puoli tuntia kerrallaan. Juttelemaan pääset ilman ajanvarausta. Odotellessa voit juoda, vaikka kupposen kahvia ja nauttia olohuoneen rauhasta.
Lapsi ajaa Plaston mopolla.