Uutislistaukseen

Syyskuun uutiskirjeemme - tilaa sähköpostiisi kerran kuussa tai lue tästä


 

Majatalo-ilta 17.9. Kangasalan kirkossa

Sunnuntaina on syksyn ensimmäisen Majatalo-illan aika! Tällä kerralla teemana on "Terveisiä perheestä!"

  • Perheterapeuttimme Laura Niskan vetämässä paneelissa kuullaan aitoja kokemuksia monenlaisista perheistä. Panelisteina Kaarina Linjama, Mari Minkkinen ja Kai Mattsson.
  • Jesse Kaikuranta nousi koko kansan tietoisuuteen The Voice of Finland-ohjelman kautta. Majatalossa hän esiintyy trubaduurina - tosin tällä kertaa kokoonpano ei ole "mies ja kitara" vaan "mies ja flyygeli".
  • Yhteislaulut johtaa Staff-kuoro ja House band Jukka Herojan johdolla.

Voit seurata iltaa myös verkossa, seurakunnan YouTube-kanavalla.

Lasten Majatalo on samaan aikaan Majatalo-illan kanssa Perhetalolla (Tapulintie 2). Lasten Majatalossa seurakunnan lastenohjaajat ja isoset kertovat Majatalon teemoista lapsille sopivalla tavalla - leikein, lauluin ja askarteluin. Lasten Majatalo on suunnattu alle 10-vuotiaille. Tarjolla pientä iltapalaa. Lisätietoja Lasten Majatalosta: seija.lohtander(a)evl.fi

Huom! Laita jo nyt kalenteriin Urheilun Majatalo 15.10. Mukana Tuukka Kotti (susijengi), stand up -koomikko Mikko Vaismaa ja kangasalalaisia urheiluvaikuttajia.
 

 

 

Aikuisten nuortenillat - seuraava kerta 6.10.

Mitä Palestiinassa ja Israelissa tapahtuu? Minkälaista on palestiinalaisten elämä miehityksen alla? Miten toimii kirkko Palestiinassa? Mitä ihmisoikeustarkkailija tekee? Kiinnostavatko kansainväliset vapaaehtoistehtävät Lähi-idässä?

Kirkkojen maailmanneuvoston EAPPI-ohjelmassa vuodenvaihteessa toiminut Anne Heikkinen kertoo 6.10. kokemuksistaan ihmisoikeustarkkailijana sekä Israelin ja Palestiinan ajankohtaisesta tilanteesta. Jerusalemin kirkkojen johtajien pyynnöstä perustettu EAPPI-ohjelma lähettää vapaaehtoisia ihmisoikeustarkkailijoita miehitetyille palestiinalaisalueille Itä-Jerusalemiin ja Länsirannalle, jossa tarkkailijat raportoivat todistamiaan ihmisoikeusloukkauksia YK:lle ja eri ihmisoikeusjärjestöille.

Aikuisten nuorteniltaan ovat tervetulleita kaikki työikäiset aikuiset ja iltaa vietetään nuortenillan tyyliin - hengaillen, jutellen ja kuunnellen. Tarjolla teetä ja pientä naposteltavaa. Tervetuloa Perhetalolle klo 18-21!
 

 

 

Tervetuloa juhlimaan vauvoja!

Tervetuloa Vauvanpäivän tapahtumaan Suoraman seurakuntakeskukselle 30.9. klo 13-15. Luvassa on erilaisia toimintapisteitä, pientä purtavaa ja mukavaa yhdessäoloa. Tapahtuma on suunniteltu vauvoille ja heidän perheilleen. Yhteistyössä mukana MLL Kangasalan yhdistys.

 

 

Huolehditko yksin lapsestasi? Kaipaisitko hengähdystaukoa?

Järjestämme 7.10. Perhetalolla hyvinvointipäivän yksin lastaan kasvattaville vanhemmille. Voit olla esimerkiksi yksinhuoltaja, eronnut vuoroviikkovanhempi tai kokea olevasi yksin vastuussa lapsista vaikka oletkin parisuhteessa. Ilmoittaudu mukaan 24.9. mennessä.
Työskentelemme oman hyvinvoinnin äärellä ryhmässä erilaisin kehollisin ja kuvallisin menetelmin. Työskentelyä ohjaavat seurakunnan perheterapeutti ja pastori Laura Niska ja ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti opiskelija Sanni Pesonen. Päivään sisältyy brunssi / lounas ja iltapäiväkahvittelu.

Jos tarvitset lastenhoitoa hyvinvointipäivän ajaksi, voit ilmoittaa 3-12 -vuotiaan lapsesi mukaan lasten toimintapäivään. Lasten toimintapäivä Kirkonkylän seurakuntakodilla (Perhetalon naapurissa) klo 10-17. Toimintapäivästä vastaa kasvatuksen ohjaaja Anu Mäkelä.

 

 

Perhetalon ÄITIparkki tarjoaa äideille omaa aikaa

Luvassa on taiteilua ja käsillä tekemistä, yhdessäoloa ja keskustelua sekä pientä evästä. Äitiparkkiin voit saapua omaan tahtiin klo 17 jälkeen, yhteinen ohjelma pyritään aloittamaan klo 18 mennessä. Lisätietoja laura.niska@evl.fi

 


 

Avoimet vanhemmille suunnatut illat Perhetalolla

Vanhempainilta juuri sinulle! on vapaaehtoisten vetämä ja avoin vanhemmille suunnattu hengähdyshetki Perhetalolla. Luvassa on pientä iltapalaa ja tärkeää asiaa vanhemmuuden eri teemoista, joille voidaan yhdessä nauraa tai itkeä. Iltaan voit tulla vain olemaan ja kuuntelemaankin, ei keskustelupakkoa.

Illoista vastuussa ovat pitkänlinjan varhaiskasvattajat Sanni Pesonen ja Sari Anttila. Sanni ja Sari innostuivat vanhempainiltojen järjestämisestä keskustellessaan vertaistuen tärkeydestä muiden vanhempien kanssa. "Tavoitteenamme on, että ihmiset lähtevät illoista kotiin kevyemmällä sydämellä", kertovat Sari ja Sanni. Vanhempainillat on tarkoitettu vain aikuisille eikä lastenhoitoa ole järjestetty. Syksyn kerrat 12.10., 9.11. ja 7.12.

 

 

Tule viettämään aikaa lapsenlapsesi kanssa!

Tule viettämään mukava ilta Perhetalolla oman lapsenlapsesi tai vaikka naapurin lapsen kanssa. Kaikille avoin isovanhempi & lapsi -kerho kokoontuu Perhetalolla keskiviikkoisin klo 17. Tarjolla on ohjattua tekemistä, pieni hartaushetki sekä ravitseva iltapala.

Ohjelma sopii hyvin pikkukoululaisille ja sitä pienemmille. Iltapalatarjoilu alkaa noin 18.45 ja kerhosta voi poistua vapaasti oman aikataulun mukaan. Tervetuloa mukaan!
 

 


 

Vapaaehtoisten kiitoskonsertti tammikuussa

Vapaaehtoisten kiitoskonsertti on tänä talvena marraskuun asemesta vasta tammikuussa. 

Lauantaina 13.1.2024 menemme katsomaan Korintti-musikaalia Kangasala-taloon. Teoksen toteuttaa musiikkiteatteri Valkia. Tarjoamme musikaalin vuonna 2023 Kangasalan seurakunnan vapaaehtoisina toimineille. 

Vieläkö etsit omaa vapaaehtoistehtävääsi? Ota rohkeasti yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattorimme Eveliina Sydänlähteeseen ja tule mukaan! Lisätietoja kotisivuillamme.
 

 

Tervetuloa avoimille kymppikahveille!

Tervetuloa nauttimaan kuppi kuumaa ja juttelemaan seurakunnan työntekijöiden ja muiden seurakuntalaisten kanssa! Kahvia ja teetä tarjoillaan klo 10-12 Seurakuntatoimiston kokoushuone Pörssissä. Kulku diakoniavastaanoton ulko-oven kautta.
 

 

 

Tule syömään herkullisia vohveleita!

Kaikenikäisille tarkoitettu Voffelikaffila on avoinna maanantai-iltaisin klo 17.00-18.30:

  • Parillisilla viikoilla Huutijärven srk-kodin salissa (Alatie 11, Kangasala) ajalla 4.9.-11.12. (ei viikolla 42)
  • Parittomilla viikoilla Suoraman srk-keskuksen tarjoilutilassa (Suoramantie 9, Kangasala) ajalla 11.9.-4.12.
  • Vohveli & kahvi/tee/mehu 2€. Tarjolla vohvelin päälle hilloa, kermavaahtoa ja sokeria.

 

 

Urkutehtaan juhlavuoden päätöskonsertti Kangasalan kirkossa

13.10.2023 tulee kuluneeksi tasan 180 vuotta urkutehtaan perustamisesta. 180-vuotiasta urkutehdasta juhlitaan upealla konsertilla Kangasalan kirkossa, kun urkuri ja cembalisti Markku Mäkinen ja urkuri ja kapelimestari Fabio Ciofini tulkitsevat mm. A. Vivaldin, G. F. Händelin ja J. S. Bachin säveltämää musiikkia.

Konsertin avaa Kangasalan kaupungin valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine. Vapaa pääsy!

 

 

Retki ystävyysseurakuntaan

Viikonloppuna kävimme Viron Põltsamaalla tervehtimässä ystävyysseurakuntaamme. Reissussa oli mukana ystävyysseurakuntatoimikunnan jäseniä, kangasalalaisia seurakuntalaisia, Ilomantsin ystävyysseurakuntalaisia sekä Järvenpään seurakunnan kirkkoherra ja johtavia viranhaltijoita.

Tapio Perttulalle, Kari Kerttulalle ja talousjohtajallemme Henri Lehtolalle, oli haettu Viron luterilaisen kirkon kirkkohallitukselta yhteistyömitali. Sen ojensivat Põltsamaan kirkkoherra Markus Haamer ja piispa Joel Luhamets.

Retki Põltsamaalle oli oikein onnistunut, lisää tunnelmia tulossa piakkoin somekanavillemme
 

Klubi-illat nuorille

Klubi-illat on tarkoitettu 5.-7. luokkalaisille tytöille ja pojille ja ne järjestetään torstaisin nuorisotila Parkissa (Puusepäntie 31) klo 18-19.30.
Ilta sisältää vapaata oleilua, tarjoilua, yhteistä toimintaa ja hartauden.

Illan ohjaajana on nuorisotyönohjaajamme Ari Vettenranta sekä kaksi vapaaehtoista avustajaa. Tervetuloa!
 

Apostoli ja evankelista Matteuksen päivän ristisaatto & vesper

Tervetuloa apostoli ja evankelista Matteuksen päivän ristisaattoon ja vesperiin! Ristisaatto lähtee Kangasalan kirkolta klo 17 ja saapuu Liuksialan kappeliin noin klo 18, jossa vietetään liturginen iltarukoushetki eli vesper. Vesperissä suitsutetaan.

Tapahtumamme liittyy Euroopan liikkujan viikkoon. Kävelymatka kappelille noin 5 kilometriä. Ristisaattoa johtamassa ovat pastorimme Ira Sirkiä ja Heikki Repo. Ota halutessasi oma lyhty mukaan!
 

Naisten brunssi 23.9. klo 10

Ohjelmassa Suoraman srk-keskuksella on brunssi talon tapaan, raamattutuokio & seurustelua. Brunssin toteuttavat seurakunnan keittiöhenkilökunta sekä upeiden naisten vapaaehtoistiimi. Brunssin elintarvikemaksu on 10e / osallistuja tai omien mahdollisuuksien mukaan. Maksu maksetaan käteisellä saapuessa.

Tilaisuus ei vaadi ilmoittautumista. Tarjottava on laktoositonta ja saatavissa on myös gluteenitonta.
 

Kuhmalahdella käsityöryhmä

Puikolla ja Koukulla -käsityöryhmässä kokoonnutaan lankojen äärelle Kuhmalahden Pentosaliin joka toinen maanantai klo 17-19.
Syksyn ensimmäinen kerta 18.9 ja viimeinen 27.11. Tervetuloa, ota oma käsityösi mukaan! Ryhmän vetäjänä on Sanna Vuorinen. 
 

Lokakuusta alkaen näet työntekijöitämme somessa

Mitä kaikkea kuuluu suntion työhön? Onko tiskikoneen täyttö osa kirkkoherran tehtäviä? Kuka pääsee vierailemaan seurakunnan saarilla työssään?

Ensi kuusta lähtien eri työalamme esittäytyvät somekanavillamme ja kertovat työstään kukin omilla viikoillaan. Liity seuraamaan meitä Facebookissa ja Instagramissa!

 

Haluaisitko tällaisen uutiskirjeen kätevästi omaan sähköpostiisi kerran kuussa? Pääset liittymään postituslistalle täällä. 

2023-09-14 15:11:00.0