Uutislistaukseen

Kahvila Seurahuone: loppiaiskahvit ja uudet aukioloajat

5.1.2018 16.29

Kahvila Seurahuoneella vietetään loppiaista maanantaina 8.1.2018. Tarjolla on kahvia ja leivonnaisia yhteishintaan kahdella eurolla. Kello 11 pääsee vielä joulun tunnelmaan, kun Seurahuoneella lauletaan säestyksellä joululauluja.

− Viime vuonna meillä oli ilo nauttia Seurahuoneelle palkatun työntekijän työpanoksesta. Hänet oli kuitenkin palkattu testamenttivaroilla, joissa ei ole mitään muuta vikaa kuin että ne joskus loppuvat. Seurahuoneella on tällä hetkellä 16 aktiivista vapaaehtoisia. Heidän avullaan pystymme pitämään kahvilaa auki kolmena päivänä viikossa, kahvilan toiminnassa taustatukena aloittava vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde kertoo.

− Olisi hienoa saada Seurahuoneelle lisää vapaaehtoisia. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä: leipomista, myyntiä ja asiakkaiden kanssa seurustelua. Kahvilamme ideana on olla olohuonemainen paikka, jossa voi tutustua muihin ja vaihtaa ajatuksia.

Vohveleita ja pullia

Seurahuoneelta voi ostaa pienellä rahalla pullaa, leivonnaisia, suolaista piirakkaa, sämpylöitä ja muita vaihtuvia tuotteita. Torstaisin on Tuula Jussilan ylläpitämä vohvelikahvila, josta voi ostaa herkullisia vohveleita makeilla ja suolaisilla täytteillä.

− Seurahuoneella kannustetaan afrikkalaiseen tapaan, jossa pöydät täytetään kokonaan. Myös vieraisiin pöytiin huutelu on erittäin suotavaa, Sydänlähde nauraa.

Seurahuoneella järjestetään myös myyjäisiä ja pieniä hyväntekeväisyystempauksia. Viikoittain tiloissa kokoontuu monenlaisia ryhmiä, joihin on vapaa pääsy. Seurahuoneen tuotto lahjoitetaan lähetystyön hyväksi Maasai-tyttöjen koulutuksen tukemiseen sekä kotimaisiin kohteisiin.

Seurahuoneen avoimet ryhmät

  • Rukouspiiri ma klo 9.

  • Käsityöpiiri Näppituntuma ma klo 14.

  • Avoin raamattupiiri parittomien viikkojen ma klo 18.

  • Kirkonkylän lähetyspiiri parillisten viikkojen to klo 14.

  • Yhteiskristillinen Israel-ilta ma klo 17.30 kerran kuussa.

Kahvila Seurahuone avoinna 17.1. alkaen ke−pe klo 10−14. Loppiaiskahvit ma 8.1. klo 10-14. Kahvi ja leivonnainen 2 euroa. Joululauluhetki klo 11.

Kuva: Vapaaehtoisia Seurahuoneella vuonna 2016.