Uutislistaukseen

Sipulikukkien kierrätystä hautausmaillamme – jätä itsellesi tarpeeton tai ota mukaasi haluamasi sipulikukka

Narsissit ja muut sipulikukat voi jättää hautausmaiden yhteyteen niille tarkoitetuille kierrätyspisteille. Kuka tahansa saa myös ottaa pisteeltä mukaansa sipulikukan ja istuttaa sen esimerkiksi kotipihaansa. Maahan istutettuina sipulikukat ovat monivuotisia ja voivat näin ollen ilahduttaa pitkään, vaikka haudalle monet haluavat vaihtaa kukat vuosittain. Kierrätyspisteet tunnistaa kuvissa näkyvistä kylteistä.

Sipulikukkien kierrätys on yksi uusimmista ympäristötyön konkreettisista teoistamme ja seurakunta onkin jo vuosia pyrkinyt ympäristöohjelman tavoitteiden mukaisesti vähentämään energiankulutusta ja tuotetun jätteen määrää. Haluamme myös omalta osaltamme lisätä paikkakuntalaisten tietoisuutta siitä, millaiset ”jätteet” voivat olla hyödynnettävissä uudelleen ja vähentää kertakäyttökulttuuria. Sanonta ”toisen roska on toisen aarre” pitää monesti paikkansa.

Tiedoksi myös, että kausityöntekijät aloittavat työnsä keskiviikkona 24.4. ja samalla käynnistämme kevätsiivouksen. Juuri nyt on siis oikea hetki hakea ylimääräiset tavarat pois haudalta, mikäli ajattelet siellä olevan sellaisia.

 

2024-04-16 10:04:00.0