Uutislistaukseen

Jakkaratuokiot odottavat nuoria

Kangasalan seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Jorma ”Jommu” Jussila ajelee nykyään pakettiautollaan pari jakkaraa kyydissään. Tarkoituksena on, että kaupungin nuoret voivat pysähtyä koska vain hänen kanssaan jutulle, vaikkapa sitten esiin otettaville jakkaroille.

Jakkaratuokiot odottavat nuoria

-    Nuoren on tärkeää kokea, että joku on kiinnostunut hänen asioistaan livenä, Jommu Jussila sanoo.

-    Kovasti on puhuttu siitä, että nuoret tarvitsevat juttukaveria. Nyt tarjotaan mahdollisimman matalaa kynnystä tulla juttelemaan vaikka jääkiekosta tai kalastuksesta mutta myös syvällisemmistä aiheista, Jommu sanoo.
Houkuttimena ja kannustimena juttelemaan tuleva nuori saa mieleisensä välipalan. Jommu tarjoaa vaikkapa hampurilaisen, banaanin, pullakahvit tai ruisleivän ja maitoa.
-    Nuoren on tärkeää kokea, että joku on kiinnostunut hänen asioistaan livenä eikä vain viestimien välityksellä. Teen tätä urheilutermein ”rakkaudesta lajiin” ja kristillisen vakaumuksen kautta, Jommu toteaa.
Juttelutuokio voidaan viettää muuallakin kuin jakkaroilla istuen, vaikkapa kahvilassa, mutta jakkaroilla on symbolinen merkitys: Jommu on valmis kohtaamaan nuoria. Hän muistuttaa, että myös kaupungin Kyläkolli-auto tarjoaa hyvän mahdollisuuden nuorille tulla juttelemaan.
Jommu uskoo, että kaupungilla liikkuu nuoria, jotka ovat jutustelun ja välipalan tarpeessa. Hän miettii, että osalta nuorista on mennyt luotto aikuisiin. 
-    Heidän voi olla vaikea puhua. Mutta uskon, että minulla on kohtalainen maine nuorison silmissä. 


Tupu Sammaljärvi
 

5.11.2021 06.49