Uutislistaukseen

Tule striimaamaan jumalanpalvelusta!

24.6.2021 14.26

Pidätkö erilaisten tietokoneohjelmien käytöstä? Onko netissä toimiminen sinulle luontevaa? Toivotko, että kotikirkon jumalanpalvelukset olisivat saavutettavissa kaikille - myös hoivakotien asukkaille tai omaishoitajille? Tahtoisitko tuoda jumalanpalveluksen niitten luo, jotka eivät pääse paikalle?  

Sinua tarvitaan nyt! Korona-aikaan suntiot striimasivat messuja. Nyt kun kirkossa on myös ihmisiä, se on heille mahdotonta. Voisitko sinä olla yksi etsimistämme 4-10 vapaaehtoisesta?

Striimattu messu näkyy suorana internetissä. Messun tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa Kangasalan seurakunnan Youtube-kanavalla. Kirjoitushetkellä kolme päivää sitten julkaistua messua on katsottu YouTubessa 154 kertaa. Kaksi viikkoa sitten julkaistua messua on katsottu 300 kertaa.  

Yksi aamupäivä kuukaudessa riittää 

Onko sinulla mahdollisuus striimata noin yksi jumalanpalvelus kuukaudessa? Vuoroja voi elämäntilanteen yllättäessä vaihtaa muiden striimaajien kanssa. 

Striimaus ei vaadi minkäänlaisia kotona tehtäviä valmisteluja – ainoastaan aikaasi valitsemanasi messupäivänä noin klo 9.30-12.00. Käytännössä striimaaja saa käyttöönsä valmiiksi suunnatut kirkon kiinteät kamerat ja powerpoint-diat, joissa on mm. virsien sanoja. Striimaajan tehtävä on valita, minkä kameran kuvaa tai diaa näytetään lähetyksessä jumalanpalveluksen edetessä. 

Lähde rohkeasti mukaan koulutukseen! 

Striimaus ei sovi kaikille, vaan se edellyttää sinulta pohjaosaamista.   

- Olet jollain lailla sinut tietokoneiden kanssa.  

Sinun ei tarvitse tietää mitään kuvankäsittelystä tai videoeditoinnista etukäteen. Sen sijaan arkipäiväisen tietokoneenkäytön täytyy olla tuttua. Striimi tehdään ohjelmalla, joka on huomattavasti yksinkertaisempi kuin Facebook. Striimaajat perehdytetään ohjelman käyttöön.  

- Olet jollain lailla sinut messun kanssa.  

Sinulla on jonkinlainen perusymmärrys siitä, mitä jumalanpalveluksessa tapahtuu. Teoriassa on mahdollisuus, että seuraat messun kulkua ”agendasta” eli messun käsikirjoituksesta. Käytännössä tämä käy hankalaksi, ellei sinulla ole hieman hiljaista tietoa siitä, mitä seuraavaksi voisi tapahtua. Tarvittaessa saat tähän perehdytystä.  

Jos sinulla on pohjaosaaminen kunnossa, riittävästi aikaa ja uteliaisuutta, homma on kuin sinulle tehty! Ilmoittaudu rohkeasti mukaan koulutukseen osoitteessa www.kangasalanseurakunta.fi/vapaaehtoiset. Koulutuksen päivämäärä ja kellonaika sovitaan ilmoittautuneiden kanssa.   

Lisätietoa tehtävästä saat pappi Marko Sagulinilta, marko.sagulin@evl.fi, p. 040 3098106.