Uutislistaukseen

Kangasalan seurakunnan konfirmaatioiden henkilömäärä

19.5.2020 11.37

Piispoilta saatiin uusi ohjeistus tiistaiaamuna: konfirmaatiossa voidaan ylittää aiemman asetettu 50 henkilön raja. Turvavälit on silti säilytettävä kirkkotilassa.  

Kangasalan seurakunta linjasi aiemmin (13.5.2020), että konfirmaatioissa kirkossa läsnä ovat vain nuoret, työntekijät ja isoset. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat tänään 19.5.2020 tarkentaneet poikkeustilan kokoontumisrajoitusten purkamiseen liittyvää ohjeistustaan valtioneuvoston päätösten pohjalta. 1.6.2020 eteenpäin jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa osallistujien määrä saa ylittää aiemmin ilmoitetun 50 hengen rajoituksen, kun samalla noudatetaan viranomaisohjeistusta mm. 1-2 metrin turvavälistä. 

Uusi ohjeistus mahdollistaa lähiperheen ja kummien osallistumisen konfirmaatiomessuun yhdessä nuorten, työntekijöiden ja isosten kanssa. Jokaisella nuorella voi olla konfirmaatiossa enintään yhdeksän (9) vierasta läsnä kirkossa. Tällä mahdollistaa perheen ja lähimpien läheisten läsnäolon kirkossa turvaten edelleen riittävät turvavälit kirkkotilassa. 

Rippikouluryhmien konfirmaatioiden ajankohdat on julkaisu nettisivuillamme keskiviikkona 13.5.2020. Päivämäärät ja kellonajat pysyvät edelleen samoina.  

Seurakunta aikoo edelleen striimata myös konfirmaatiomessut niin, että ne vieraat, jotka eivät kirkkoon pääse, voivat seurata konfirmaatiota verkossa. Tallenne jää myös myöhemmin katsottavaksi. Riskiryhmäläisten suositellaan seuraavan konfirmaatiota striimin kautta.  

 

Seurakunnan muista messuista ja kirkollisista toimituksista infotaan myöhemmin lisää.