Uutislistaukseen

Tärkeä tiedote Sahalahden kirkon työmaalta paikallisten nuorten vanhemmille

Sahalahden kirkon rakennustyömaa

Sahalahden kirkon rakennustyömaa

Olemme saaneet paikkakuntalaisilta huolestuttavia viestejä siitä, että Sahalahden kirkolla on nähty alaikäisiä kiipeilemässä julkisivukorjausta varten pystytetyillä rakennustelineillä.

Rakennustelineet ovat vain ammattilaiskäyttöä varten, ja niillä kiipeileminen on ehdottomasti kielletty. Tällä hetkellä telineet ovat erityisen vaaralliset, koska niitä vasta rakennetaan ja niitä ei ole vielä otettu käyttöön, ja mahdollisesti telineistä puuttuu vielä osia ja kiinnityksiä. Kiipeilystä voi aiheutua todella surullisia ja peruuttamattomia henkilövahinkoja, emmekä toivo sellaisia tapahtuvaksi kenenkään kohdalle. 

Seurakunta on reagoinut asiaan yhdessä rakennusurakoitsijan kanssa siten, että telineiden alimmat portaat poistetaan viikonlopuksi ja varoituskylttejä lisätään telineiden yhteyteen.

Jos havaitset Sahalahden kirkon työmaa-alueella välitöntä vaaraa aiheuttavaa toimintaa, pyydämme ilmoittamaan asiasta hätänumeroon (112). Muista mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa kiinteistöpäällikkö Teemu Takalalle (teemu.takala@evl.fi, p. 040 309 8021). 

Toivomme, että tapahtunut kiipeily jäi kertaluontoiseksi kokeiluksi ja pyydämme, että rakennustelineet saavat olla tästä eteenpäin rauhassa. Jatkossa luvattomasta kiipeilystä tehdään aina ilmoitus poliisille.

Turvallista viikonloppua!
 

7.6.2024 14.11