Uutislistaukseen

Sahalahden kirkossa on alkanut julkisivuremontti

Sahalahden kirkko kuvattuna ulkoapäin

Sahalahden kirkko

Sahalahden kirkossa on käynnistynyt 15. toukokuuta julkisivuremontti. Kirkon ja tapulin katto kunnostetaan puhdistamalla ehjät savitiilet, korvaamalla rikkinäiset tiilet kirkon ryömintätilaan varastoiduilla tiilillä sekä muuttamalla tiilten kiinnitystapa kestävämmäksi. Lisäksi kirkko saa uuden kestävän maalipinnan, lahovauriot ja sisäänkäyntien portaat korjataan sekä yläpohja lisälämmöneristetään. Myös kirkon esteettömyyttä parannetaan uusimalla liikuntarajoitteisille tarkoitettu kulkureitti vastaamaan nykymääräyksiä.

Kirkkovaltuusto on myöntänyt kokouksessaan 2.5.2024 korjaushankkeelle 950 000 euron investointimäärärahan. Julkisivuremontin pääurakoitsijana toimii Rakentajat Saarikko Oy. Korjaustyön arvioitu valmistumisaika on 15.10.2024.

Kirkko pyritään pitämään käytössä koko remontin ajan. Korjaustyön aikana liikuntarajoitteisten sisään kulku on pois käytöstä, ja koko kirkko katetaan sääsuojalla. Myös kirkon parkkialue pienenee, ja kulku autolla kirkon takaovelle estyy.

Sahalahden kirkon on suunnitellut Johan Carl Ludvig Engel, ja se on valmistunut vuonna 1829. Muita tunnettuja C.L. Engelin suunnittelemia rakennuksia ovat muun muassa Presidentinlinna ja Porin raatihuone. Seurakunta on ylpeä omistaessaan kulttuuriperinnöllisesti arvokkaan rakennuksen, joka nyt voidaan kunnostaa sille kuuluvaan arvoon.

Lisätietoja korjaushankkeesta antaa kiinteistöpäällikkö Teemu Takala (teemu.takala@evl.fi, p. 040 309 8021).

16.5.2024 09.35