Vapaaehtoisten koulutukset ja alkuinfot syksyllä 2018

Alkuinfo tai koulutus on helppo tapa aloittaa uusi harrastus vapaaehtoisena.

Alkuinfot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin osallistuminen velvoita sinua mihinkään. Tule rohkeasti tutustumaan toimintaan!

Yhteystiedot löydät sivun alareunasta oikealta.

Liitutaulu, jolla on hehkulamppu idean syttymisen merkiksi.

Elokuu

 • Naistyö
  Kahvila Seurahuoneella 10.8. klo 16, Myllystenpohjantie 2. Ei ilmoittautumista.
  Naistyön vapaaehtoiset kokoontuvat ideoimaan syksyä. Klo 17.30 yhteislähtö kimppakyydein Pyysaloon naisten saunailtaan. Saunailta klo 18.00. Sylivauvat ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoja Karin Uotilalta.

 • Ryhmänvetäjien brunssi
  Nuorisotila Parkki 18.8. klo 11-13, Puusepäntie 31. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, 13.8. mennessä.
  Ryhmänvetäjien brunssi on tarkoitettu kaikille sellaisille, jotka vetävät tai haluaisivat vetää vapaaehtoisena ryhmää Kangasalan seurakunnan tiloissa. Tilaisuudessa voit mm. päivittää avaimesi ja sopia tapaamisen oman yhteyshenkilösi kanssa brunssin yhteyteen. Mikäli tarvitset lastenhoitoa, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisin. Tilaisuus on päällekkäin nuorisotyön starttileirin kanssa, joten lastenhoitoa ei voi varmasti luvata mutta yritämme järjestää. Lisätietoja Eveliina Sydänlähde.

 • Ruutana-Suinula
  Ruutanan Seurakuntakodilla to 23.8. klo 18, Seurakunnantie 8. Ei ilmoittautumista.
  Ruutana-Suinulan vapaaehtoiset yhdistävät voimansa ja ideoivat yhdessä tulevaa syksyä. Mukana on mm. kylämessussa toimivia vapaaehtoisia sekä raamattupiirien vetäjiä. Lisätietoja Kari Mikkoselta.

 • Kotiryhmien vetäjien koulutus, vol 1.
  Vatialan seurkauntakodilla ke 29.8. klo 18.00, Holvastintie 6. Ilmoittaudu kaksi päivää etukäteen, ma 27.8. mennessä.
  Solu, rukouspiiri, raamattupiiri - you name it. Jos pidät pienryhmää jonka hengellistä sisältöä mietit, saat ideoita kotiryhmien papin Marko Sagulinin opetuksesta. Voit aloittaa uuden kotiryhmän perustamisen täältä. Ei lastenhoitoa. Iltatee. Lisätietoja Marko Sagulinilta.

 • Vapaaehtoisten tehtäväänsiunaamisjumalanpalveluksen suunnittelu, eli messuryhmä
  Nuorisotila Parkki, to 30.8. klo 19.15. Puusepäntie 31. Muistithan ilmoittautua tehtäväänsiunaamiseen?
  Jaetaan jumalanpalveluksen tehtävät vapaaehtoisten tehtäväänsiunaamiseen osallistuvien vapaaehtoisten kesken. Avoin myös uusille! Tilaisuutta ennen on mahdollista kuunnella Marko Sagulinin raamattuluento pyhän teksteistä, klo 18. alkaen samassa tilassa.

Syyskuu

 • Kotiryhmien vetäjien koulutus, vol 2.
  Huutijärven seurakuntakodilla la 1.9. klo 14-16, Alatie 11. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, 27.8. mennessä.
  Solu, rukouspiiri, raamattupiiri - you name it. Jos pidät pienryhmää jonka hengellistä sisältöä mietit, saat ideoita kotiryhmien papin Marko Sagulinin opetuksesta. Voit aloittaa uuden kotiryhmän perustamisen täältä. Coktail-tyyppistä tarjottavaa. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Lisätietoja Marko Sagulinilta.
   
 • Vapaaehtoisten tehtävään siunaaminen
  Kangasalan kirkossa 2.9. klo 10.00, Ainontie 1. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, 27.8. mennessä.
  Kaikki Kangasalan seurakunnan vapaaehtoiset jotka pääsevät paikalle siunataan. Siunaamme kaikki joka syyskauden alussa, kuin lähetystyöntekijät uudelle kaudelle. Alkuinfo tilaisuuden kulusta on klo 9.30 kirkon etuosassa eli kuorissa. Oma siisti vaatetus riittää. Siunaaminen tapahtuu saarnan jälkeen. Kirkonkylän seurakuntakodilla on tilaisuuden jälkeen soppalounas vapaaehtoisella maksulla. Ilmoittaudu Eveliina Sydänlähteelle.  Messuryhmään pääseville on oma suunnittelutilaisuus, katso 30.8. 

 • Workshop: TV-tuotannon ja audiovisuaalisen tekniikan perusteet
  Kangasalan kirkossa su 2.9. klo 12.30, Ainontie 1. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, 27.8. mennessä
  Infotilaisuudesta saat hyvän yleiskuvan audiovisuaalisesta tuotannosta seurakunnassa. Tilaisuuden alkupuoli keskittyy teoriaan ja kahvin jälkeen pääset konkreettisesti kokeilemaan erilaisia tekniikan avustajan tehtäviä: kuvaamista, ohjaamista, ruudulla näytettävän grafiikan ohjaamista ja suoran lähetyksen tehtäviä, mm. äänitarkkailua. Lisätietoja Ismo Santapukki, ristimediat@gmail.com.

 • Messuryhmä-startti
  Kangasalan kirkossa 5.9. klo 18, Ainontie 1. Ei ilmoittautumista.
  Messuryhmät elävöittävät Kangasalan kirkon klo 10:n jumalanpalveluksia eri tavoin. Ryhmäläiset suunnittelevat ja toteuttavat jumalanpalveluksia yhdessä työntekijöiden kanssa. Jokaiselle löytyy oma paikka palvella, oli se sitten vaikkapa virsikirjojen jakamista, esirukouksen valmistelemista, saarnaamista tai ehtoollisen jakamista. Mitään ei ole pakko, mutta melkein kaikki on mahdollista! Kaikenikäiset seurakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan messuryhmiin. Lisätietoja Elina Oksaselta.

 • Infotilaisuus saattohoidon vapaaehtoisten koulutuksesta
  Kangasalan kirkossa 9.9. messun ja kirkkokahvien jälkeen, eli n. klo 11.30, Ainontie 1. Ei ilmoittautumista.
  Saattohoidon vapaaehtoisuus on tarkasti ohjattua, tärkeää ja palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa. Tule kuulemaan lisää tänä syksynä alkavasta koulutuksesta! Teemme tiivistä yhteistyötä terveyskeskuksen kanssa. Infotilaisuuteen osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään.

  Ilmoittautuminen varsinaiseen koulutukseen 3.-23.9. Tanja Lähteenmäelle. Etukäteishaastattelut 3.10. ja 10.10. iltapäivästä. Koulutusillat terveyskeskuksessa ke 31.10., 7.11. ja 14.11. klo 17.30-20.30.

 • Keskustelijat - ihmiseltä ihmiselle. Perhetalo ja kahvila Seurahuone. Vol 1.
  Tapulintuvalla la 15.9. klo 11 - 12.30, Tapulintie 2. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, 7.9. mennessä.
  Perhetalon toiminta käynnistyy Tapulintuvalla tänä syksynä. Vapaaehtoiset keskustelijat ovat perhekahviloissa sylinä, silminä ja korvina. Tehtävä sopii kaiken ikäisille kummallekin sukupuolelle, mutta vaatii hienotunteisuutta ja aitoa halua tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Myös Kahvila Seurahuone etsii keskutelijoita, jotka jututtaisivat erityisesti usein yksin saapuvia ikäihmisiä. Vaikka kohteet ovat erilaiset, luottamuksellisuuden ja kunnioituksen periaatteet ovat samanlaiset. Keskustelijana toimimisesta alustaa Auni Kaipia. Mukana myös Karin Uotila ja Eveliina Sydänlähde. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Tilaisuus päättyy keittolounaaseen.

 • Keskustelijat - ihmiseltä ihmiselle. Perhetalo ja kahvila Seurahuone. Vol 2.
  Kahvila Seurahuoneella ti 18.9. klo 18, Myllystenpohjantie 2. Ei ilmoittautumista.
  Perhetalon toiminta käynnistyy Tapulintuvalla tänä syksynä. Vapaaehtoiset keskustelijat ovat perhekahviloissa sylinä, silminä ja korvina. Tehtävä sopii kaiken ikäisille ja kummallekin sukupuolelle, mutta vaatii hienotunteisuutta ja aitoa halua tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Myös kahvila Seurahuone etsii keskutelijoita, jotka jututtaisivat erityisesti usein yksin saapuvia ikäihmisiä. Vaikka kohteet ovat erilaiset, luottamuksellisuuden ja kunnioituksen periaatteet ovat samanlaiset. Keskustelijana toimimisesta alustaa Auni Kaipia. Mukana myös Karin Uotila ja Eveliina Sydänlähde. Ei lastenhoitoa. Iltatee.

 • Infotilaisuus Yhteisen keittiön vapaaehtoisille - tule tarjoamaan ruoka-apua ja kohtaamista.
  Nuorisotila Parkissa la 22.9. klo 10-12, Puusepäntie 31. Ilmoittautuminen viikkoa etukäteen, pe 14.9. mennessä.
  Yhteinen keittiö on tiistaisin klo12 vuoroviikoin Kangasalan seurakunnalla ja Helluntaiseurakunnalla. Vapaaehtoiset kokkaavat pääemännän johdolla lounaan Kangasalan Prisman lahjoittamasta hävikkiruuasta. Tule auttamaan! Tarvitsemme kättelijöitä, leivänjakajia, tiskareita ja kokkeja. Infotilaisuudessa on aamupala. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Mukana Mervi Nevala ja Eveliina Sydänlähde.

 • Infotilaisuus Yhteisen keittiön vapaaehtoisille - tule tarjoamaan ruoka-apua ja kohtaamista.
  Kahvila Seurahuoneella ke 26.9. klo 18, Myllystenpohjantie 2. Ei ilmoittautumista.
  Yhteinen keittiö on tiistaisin klo12 vuoroviikoin Kangasalan seurakunnalla ja Helluntaiseurakunnalla. Vapaaehtoiset kokkaavat pääemännän johdolla lounaan Kangasalan Prisman lahjoittamasta hävikkiruuasta. Tule auttamaan! Tarvitsemme kättelijöitä, leivänjakajia, tiskareita ja kokkeja. Infotilaisuudessa on iltatee. Ei lastenhoitoa. Mukana Mervi Nevala ja Eveliina Sydänlähde.

Lokakuu

 • Hygieniapassikoulutus
  Kahvila Seurahuoneella la 6.10. klo 9.30-13.30, Myllystenpohjantie 2. Ilmoittautuminen kaksi viikkoa etukäteen 22.9. mennessä.
  Kangasalan seurakunta tarjoaa koulutuksen omille vapaaehtoisilleen. Muille osallistumismaksu on 60e. Lisätietoja saat Eveliina Sydänlähteeltä.