Perhetalo - Arjen värejä, tukea & tapaamisia

 

Tapulintie 2 , 36200 Kangasala

 

"Perhetalo on konkreettinen kohtaamispaikka erilaisille tapahtumille. Teemoina ovat parisuhde, vanhemmuus ja isovanhemmuus. Perhetalo on seurakunnan arvovalinta siihen, että haluamme tukea perheitä laajasti uudella tavalla. Käytännössä siis se mistä Perhetalossa lopulta on kysymys, on vasta syntymässä ja muotoutumassa. Perheen aikuiset ovat toimintamme ydin, mutta kaikki toimintamme tapahtuu lapsiystävällisesti."

Arja Seppänen, Perhetalon terapeutti

 

Teemoina parisuhde, vanhemmuus & isovanhemmuus

 

Perhetalo tarkoittaa seurakunnan uutta toimintamuotoa, joka keskittyy erityisesti vanhemmuuden tukemiseen ja monimuotoisten perheiden kohtaamiseen. Perheellä tarkoitamme kaikkia talouksia, joissa asuu yksi tai useampi henkilö eli toimintamme on suunnattu mm. parisuhteessa oleville, ydinperheille, sateenkaariperheille, yksinhuoltajille, isovanhemmille ja perheestä haaveileville. Olet tervetullut, olit sitten millaisessa elämäntilanteessa tahansa.

Perhetalossa järjestetään kaikenlaista kivaa yhdessä tekemistä kangasalalaisille ja tarjolla on myös mm. mielenkiintoisia keskusteluita ja ryhmiä. Ohjelmakattaukseemme kuuluu esimerkiksi vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua, asiantuntijaluentoja ja erilaisia ryhmiä liittyen esimerkiksi isovanhemmuuteen, kummiuteen tai tahattomaan lapsettomuuteen. Otamme mielellämme vastaan toiveita eli jos mielessäsi on ehdotuksia mitä kaikkea muuta voisimme järjestää, laita ihmeessä viestiä! 

 

HALATAAN! Parisuhteen rakkaustalkoot 2020 - lisätietoja löydät täältä. 

 

Arja & Päivi

 

Perhetalolla tapahtuu keväällä 2020:

 

Hyvää perheelle

 
 • Pikaneuvopäivystys tiistaisin klo 9-12, 14.1. alkaen. Ilman ajanvarausta voi tulla keskustelemaan mieltä vaivaavasta asiasta terapeutin kanssa. Aika enintään 30 min.
 • Ohjelmallinen olohuone torstaisin klo 9-12, 16.1. alkaen. Yhteinen hiljentyminen ja aamiainen klo 9 ja ohjattu työskentely aikuisille klo 10 -11, jolloin lastenhoito järjestetty.
 • Elämä on -illat perjantaisin 17.1., 21.2., 20.3. ja 24.4. Kaikille avoin, rehellisesti avoin teemailta. Ennen tilaisuuden alkua pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Lastenhoitomahdollisuus ilmoittautumisen kautta kyseisen viikon maanantaihin klo 15 mennessä: paivi.segerroos@evl.fi. Lastenhoito järjestetään vain jos ilmoittautumisia tulee.
 • Yhteyttä toisiin – sateenkaariväen kohtaamisilta 3.2. klo 18.00-19.30
 • Anteeksi – kuinka? 14.3. klo 10-15. Kaikille kiinnostuneille avoin päivä pureutuu anteeksiantamisen ja –saamisen haasteisiin, kerroksellisuuteen ja vapauttavaan voimaan. Päivässä luentoja ja tehtäviä.  
 

Hyvää parisuhteelle 

 
 • Halataan – parisuhteen rakkaustalkoot on parisuhdekampanja kangasalalaisille. Vuoden 2020  aikana tarjotaan eri-ikäisille pareille ja yksilöille kiinnostavia tapahtumia vahvistaa parisuhdetta tai valmiuksia parisuhteeseen. Kampanjasta löydät lisätietoja täältä. 
 • Nappi – pienten lasten vanhempien avoin parisuhderyhmä 21.1. ja 14.4. klo 17.30-19.30. Lastenhoito järjestetty. Parisuhdekampanjan laajan tarjonnan takia ryhmä kokoontuu vain kaksi kertaa keväällä, mutta palaa normaaliin kerran kuukaudessa rytmiin taas syksyllä. 
 

Tukea eronneille

 
 • Puhutaan erosta 27.1. klo 18-20. Ilta eri- ikäisille eronneille ja eroa pohtiville. Tietoa ja kokemuksia erosta sen eri vaiheissa. 
 • Syksyllä tulossa eroryhmä.
 

Hyvää vanhemmuudelle

 
 • Vahvista tunnetaitojasi 11.1. klo 10 -15. Avoin päivä kaikille, jotka haluavat saada välineitä tunteiden kohtaamiseen vanhemmuudessa, parisuhteessa ja ihmissuhteissa yleensä.  
 • Pelikasvatuksen ABC 9.3. klo 18-19.30. Vinkkejä vanhemmille lasten digimaailmaan. Keskustelun alustajana ja luotsaajana nuorisotyönohjaaja Antti Timonen.
 • Kamalat äidit – suljettu ryhmä jatkuu.
 
Tilaisuudet ovat Tapulinmäellä joko Perhetalolla tai Seurakuntakodilla ellei paikkaa ole erikseen mainittu. Niihin ei ole pääsymaksua, eikä ennakkoilmoittautumisia ellei siitä ole erikseen mainintaa. Lastenhoito on osassa tapahtumia. 
 
 

Tarvittaessa Kangasalan Perhetalosta voi saada käytännönläheistä, maksutonta terapiaa erilaisiin elämäntilanteisiin

 

Terapiassa saat tarpeidesi mukaan tukea esimerkiksi parisuhteeseen, eroon tai vanhemmuuteen, mutta olet myös tervetullut keskustelemaan esimerkiksi omaan identiteettiisi tai jaksamiseesi liittyvistä asioista. Terapeutin luokse voi tulla yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa.

Ajanvaraustoive tai soittopyyntö terapeuteille mielellään tekstiviestillä:

Terapeutti Arja Seppänen 040 - 3098072  
Terapeutti Päivi Segerroos 040 - 3098052

 

Miten löydän perille? 

 

Perhetalo (entinen Tapulintupa) sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasalan kirkon viereisellä mäellä eli Tapulinmäellä osoitteessa Tapulintie 2, 36200 Kangasala. Perhetalo on vaalean rivitalon näköisen talon oikeassa päädyssä. Talon toisessa päädyssä on kiinteistötoimen toimisto ja alakerrassa bändikämppä. Samassa pihapiirissä on myös Kirkonkylän seurakuntakoti