Perhetalo - Arjen värejä, tukea & tapaamisia

 

Tapulintie 2 , 36200 Kangasala

 

"Perhetalo on konkreettinen kohtaamispaikka erilaisille tapahtumille. Teemoina ovat parisuhde, vanhemmuus ja isovanhemmuus. Perhetalo on seurakunnan arvovalinta siihen, että haluamme tukea perheitä laajasti uudella tavalla. Käytännössä siis se mistä Perhetalossa lopulta on kysymys, on vasta syntymässä ja muotoutumassa. Perheen aikuiset ovat toimintamme ydin, mutta kaikki toimintamme tapahtuu lapsiystävällisesti."

Arja Seppänen, Perhetalon terapeutti

 

Teemoina parisuhde, vanhemmuus & isovanhemmuus

 

Perhetalo tarkoittaa seurakunnan uutta toimintamuotoa, joka keskittyy erityisesti vanhemmuuden tukemiseen ja monimuotoisten perheiden kohtaamiseen. Perheellä tarkoitamme kaikkia talouksia, joissa asuu yksi tai useampi henkilö eli toimintamme on suunnattu mm. parisuhteessa oleville, ydinperheille, sateenkaariperheille, yksinhuoltajille, isovanhemmille ja perheestä haaveileville. Olet tervetullut, olit sitten millaisessa elämäntilanteessa tahansa.

Perhetalossa järjestetään kaikenlaista kivaa yhdessä tekemistä kangasalalaisille ja tarjolla on myös mm. mielenkiintoisia keskusteluita ja ryhmiä. Ohjelmakattaukseemme kuuluu esimerkiksi vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, lasten kuorolaulua, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, perhepyhäkoulua, asiantuntijaluentoja ja erilaisia ryhmiä liittyen esimerkiksi isovanhemmuuteen, kummiuteen tai tahattomaan lapsettomuuteen. Otamme mielellämme vastaan toiveita eli jos mielessäsi on ehdotuksia mitä kaikkea muuta voisimme järjestää, laita ihmeessä viestiä! 

Tarvittaessa Kangasalan Perhetalosta voi saada käytännönläheistä, maksutonta terapiaa erilaisiin elämäntilanteisiin

 

Terapiassa saat tarpeidesi mukaan tukea esimerkiksi parisuhteeseen, eroon tai vanhemmuuteen, mutta olet myös tervetullut keskustelemaan esimerkiksi omaan identiteettiisi tai jaksamiseesi liittyvistä asioista. Terapeutin luokse voi tulla yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa.

Ajanvaraustoive tai soittopyyntö terapeuteille mielellään tekstiviestillä:

Terapeutti Arja Seppänen 040 - 3098072  
Terapeutti Päivi Segerroos 040 - 3098052

 

Arja & Päivi

 

Perhetalolla tapahtuu

 

Hyvää perheelle:

 • Omatoiminen olohuone maanantaisin klo 9-12, 26.8. alkaen
 • Ohjelmallinen olohuone torstaisin klo 9-12, 29.8. alkaen. Yhteinen hiljentyminen klo 9-9.30, aamiainen klo 9.30-10, tutuksi itseni kanssa – ohjattu työskentely klo 10-11 + lastenhoito järjestetty
 • Elämä on – illat perjantaisin 30.8. (Aihe: Uusia unelmia), 4.10. (Aihe: Arjen viemää), 1.11. (Aihe: Säpinää ja säätämistä) ja 29.11. (Aihe: Satumaisia sattumuksia) klo 18-20. Kaikille avoin, aikuisuuden aiheisiin keskittyvä teemailta. Ennen tilaisuuden alkua iltapala + lastenhoito järjestetty

Hyvää parisuhteelle: 

 • Parisuhteen perheleiri – lapsille ja aikuisille yhteistä ja omaa ohjelmaa 30.8. – 1.9. Pyysalo
 • Yhteyttä toisiin -ilta samaa sukupuolta oleville pareille 9.9. klo 18 – 20, Perhetalo
 • Parisuhde nousukierteeseen -luennot 16.9.& 23.9. klo 18 – 19, Perhetalo/Kirkonkylän seurakuntakoti
 • Työkaluja ristiriitojen ratkaisemiseen 28.9. klo 10-15
 • Viiniä ja flirttiä – romanttinen ilta oman kumppanin kanssa 15.11. klo 18 – 21,  Perhetalo/Kirkonkylän seurakuntakoti

Tukea eronneille:

 • Kasper–perheleiri eroperheille 13.-15.9.
 • Eron palikat – ohjattu eroryhmä 30.9. – 18.11. keskiviikkoisin  klo 18 – 20, Perhetalo
 • Nuori ero – ilta eronneille nuorille aikuisille 25.11. klo 18 – 20, Perhetalo

Hyvää vanhemmuudelle:

 • Kamalat äidit – ryhmä kaikille murrosikäisten äideille. Kokoontumisia on yhteensä 10, noin kahden viikon välein. Ilmoittautuminen on päättynyt, ryhmä jatkuu kevääseen saakka. 

 

Miten löydän perille? 

 

Perhetalo (entinen Tapulintupa) sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasalan kirkon viereisellä mäellä eli Tapulinmäellä osoitteessa Tapulintie 2, 36200 Kangasala. Perhetalo on vaalean rivitalon näköisen talon oikeassa päädyssä. Talon toisessa päädyssä on kiinteistötoimen toimisto ja alakerrassa bändikämppä. Samassa pihapiirissä on myös Kirkonkylän seurakuntakoti