Raamatun äärellä

Seurakunnassamme voit tutkia raamattua, tutustua sen kertomuksiin ja rukoilla erilaisissa tilaisuuksissa sekä pienemmissä raamattupiireissä. Voit tulla mukaan erityisesti miehille tai naisille suunnattuihin ryhmiin tai tutkia raamattua yhdessä muiden tukea tarvitsevien kanssa.

Raamattu- ja rukouspiirit>>
Miehille>>
Naisille>>
Tukea tarvitseville>>

Sanan Lähteellä

Suoraman srk-keskus – keskiviikko klo 18.30. (1.9. alkaen)
Yhteiskristillinen ilta raamattuopetuksen, rukouksen ja musiikin äärellä.

Sanan Lähteellä -iltojen raamattuopetuksesta ja todistuspuheenvuoroista huolehtivat mielenkiintoiset ja vaihtuvat opettajat. Tilaisuudessa hiljennytään yhteiseen rukoukseen ja tarjolla on myös rukouspalvelua. Yhteislaulujen lisäksi musiikissa kuullaan vierailevia esiintyjiä. Lisätiedot: Tuula Salminen, p. 040 535 9860, pastori Kari Mikkonen, p. 040 309 8103.

 

Sana Sanasta -raamattuluento

Kangasalan kirkko – torstai klo 18.00.
Luentosarja Raamatun ajattomasta viisaudesta.

Raamattuluennoilla pureudutaan syvälle Pyhän kirjan kiehtovaan maailmaan. Viikoittain toistuva opetuskokonaisuus on kaikenikäisille seurakuntalaisille tarkoitettu mahdollisuus opiskella Raamattua perusteellisesti. Tervetuloa tekemään oivalluksia Sanan äärellä! Tulevat raamattuluennot löydät tapahtumakalenterista. Lisätiedot: pastori Marko Sagulin, p. 040 309 8106, marko.sagulin@evl.fi.

Siioninvirsiseurat

(Paikka varmistuu, kun toiminta voi jälleen jatkua) - torstai klo 18.00.
Perinteiset herännäisseurat tarjoavat Sanaa ja Siionin virsiä.

Kerran kuukaudessa Seurahuoneella vietetään seuroja. Seurapuheet ja Raamatun tekstit saavat seurakseen Siionin virsien syväluotaavat rukoukset. Körttiläinen veisuutyyli ja kuulumisten vaihtaminen kahvikupin ääressä yhdistävät perinteen ja nykyhetken. Katso tulevien seurojen aikataulu.
Lisätiedot: eläkerovasti Erkki Niminen, p. 044 331 1658, kirkkoherra Seppo Jarva, p. 040 309 8100.

 

Raamattu ja rukouspiirit

Avoin raamattupiiri

Ranta-Einola – maanantai klo 18.00.
Avoin ilta Raamatun ja rukouksen äärellä.

Parillisten viikkojen maanantaisin kokoontuvassa Raamattupiirissä paneudutaan Raamatun teksteihin Sana Sanasta -raamattupiirimateriaalin pohjalta. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Illassa on myös mahdollisuus yhteiseen rukoukseen. Tervetuloa raamatuntuntemuksen tasosta riippumatta! Lisätiedot: Pirjo Riihelä, p. 0400 630 286, Marja-Riitta Heiskanen, p. 040 417 684.

Avoin raamattupiiri

Huutijärven srk-koti – maanantai klo 18.00. (Tammikuusta 2022 alkaen paikkana Perhetalo)
Kaikille seurakuntalaisille avoin raamattupiiri.

Joka toinen viikko maanantaisin kokoontuvassa raamattupiirissä syvennytään Raamatun teksteihin Markku Huikkolan johdolla. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Tervetuloa ikään, sukupuoleen tai raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta! Lisätiedot: Markku Huikkola, p. 050 378 6172.

Avoin raamattupiiri

Sahalahti, Seurakuntatalo – tiistai klo 18.00.
Tervetuloa Raamatun äärelle keskustelemaan, rukoilemaan, kristittyjen yhteyteen!

Parillisten viikkojen tiistaisin klo 18 syvennytään Raamatun teksteihin, rukoillaan ja vietetään aikaa yhdessä Lea Pyyhtiän johdolla. Tervetuloa mukaan ikään, sukupuoleen tai raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta.

Apostolin kyydissä

Havisevan rukoushuone – torstai klo 18.00.
Tervetuloa rukoilemaan, lukemaan Raamattua ja tutustumaan kyläläisiin!

Vapaaehtoisten joka toinen torstai klo 18 vetämä keskusteleva raamattupiiri, joka ei vaadi ilmoittautumista. Tule rohkeasti tutustumaan! Lisätiedot: Harri Nieminen, p. 045 652 5885.

Ruutanan ruksa

Kodeissa – torstai klo 18.00.
Avoin raamattu- ja rukouspiiri hengelliseen etsimiseen, löytämiseen ja kasvuun.

Ruutanan rukouspiiri on yhteiskristillinen kaikille avoin raamattu- ja rukouspiiri, jonka tarkoitus on koota Pohjois-Kangasalan kristittyjä yhteen. Haluamme kasvaa Jumalan tuntemisessa Raamatun tutkimisen ja rukouksen kautta, seurustelun sakramenttia unohtamatta. Kokoonnumme joka toinen viikko useimmiten torstaisin klo 18.00 kodeissa Ruutanassa ja Suinulassa. Tarkat kokoontumisajat ja -paikat saat Whatsapp-ryhmässä, johon voit liittyä lähettämällä pyynnön Jyrki Mäkiölle. Lisätiedot: Jyrki Mäkiö, p. 0405083188, jyrki.makio@gmail.com.

Rukousaamu

Kangasalan kirkko – maanantai klo 9.00.
Rauhallinen hetki rukoukselle viikon aluksi. 

Kirkon rukousaamu maanantaisin klo 9-10 on kaikille seurakuntalaisille avoin esirukoushetki, jossa rukoillaan yhteisten ja henkilökohtaisten asioiden puolesta. Lisätiedot: Anneli Saariaho, p. 050 573 5092. 

 
Miehille

Miesten raamis 

Perhetalo – tiistai klo 19.00.
Keskusteleva ja avoin raamattupiiri miehille. 

Viikoittain tiistaisin klo 19 kokoontuva raamattupiiri paneutuu Raamatun teksteihin keskustellen ja rukoillen. Mukaan voi tulla joko yksittäisillä kerroilla tai säännöllisesti. Tervetuloa kaikki miehet ikään ja raamatuntuntemuksen tasoon katsomatta! 
Lisätiedot: Juha Säämäki, p. 040 821 5879.


Naisille

Naisten raamis 

Vatialan kulma – maanantai klo 17.00.
Avoin raamattu- ja keskustelupiiri naisille. 

Tutkimme yhdessä Raamattua, keskustelemme, rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja toistemme puolesta. Kokoonnumme maanantaisin parillisilla viikoilla klo 17 Vatialan kulmassa. Tervetuloa mukaan! 
Lisätiedot: Irja-Liisa Sihvonen, p. 040 568 7715.

Naisten kohtauspaikka 

Suoraman srk-keskus – maanantai klo 14.00.
Tuttavallinen ja keskusteleva ryhmä aikuisille naisille. 

Kohtauspaikassa kuullaan ryhmäläisten alustuksia itse koetuista ja elämän läheisistä aiheista. Useimmat ryhmäläiset ovat ehtineet jo eläkeikään, joten rohkeutta on kertynyt tarkastella elämää rehellisesti ja jakaa sitä luottamuksella. Uudet naiset ovat lämpimästi tervetulleita! 
Syksyn 2021 kokoontumispäivät ovat: 13.9. / 11.10. / 13.12.  Ohjaajina toimivat Marjatta Vuorinen ja Raija Mikkola. Jalat maassa, sydän taivaassa! 
Lisätiedot: Marjatta Vuorinen, p. 050 917 4421.
 

Tukea tarvitseville

Rajattomat

Perhetalo – joka toinen tiistai klo 10.00.
Hengellinen vertaistukiryhmä riippuvuusongelmaisille. 

Rajattomien toiminta on seurakunnan yhteisöllistä toimintaa ja vertaistukea riippuvuusongelmien kanssa painiville ihmisille. Turvalliseen ilmapiiriin ovat tervetulleita myös ensikertalaiset. 

Kynttilöitä ja raamattua lukevan henkilön kädet ja raamattu.