40 Shades of Green

ti 31.10. klo 19.00

Kangasalan kirkko

Lotta Marie, viulu & Samuli Jokinen, piano ja harmonikka.

Koe irlantilaisen taide- ja perinnemusiikin syvät kansallisromanttiset tunnelmat! Vihreiltä niityiltä ja meren piiskaamilta jyrkänteiltä soivat kaiut salonkeihin, joissa klassiset säveltäjät ovat ammentaneet inspiraatiota Irlannin musiikista ja luonnosta.

Tämä harvoin Suomessa kuultu musiikkityyli on viehättävä ja helposti lähestyttävä. Konsertin vaihtelevassa ohjelmistossa kuullaan esimerkiksi sooloviuluteos Irish Suite (Ryan Molloy 2015), joka pohjautuu Bachin ranskalaisiin sarjoihin ja hyödyntää irlantilaista perinnemusiikkia. Fritz Kreislerin sovittamat Molly On The Shore, Last Rose Of Summer ja Danny Boy ovat myös mukana. Modernina lisänä kuullaan teoksia Micheail O Suillebhanilta, Francis Larchetilta ja Michael McGlynnilta. Irlantilaiseen perinteeseen kuuluva improvisointi tuo oman lisänsä konsertin ohjelmaan.

Lotta Marien ja Jokisen improvisaatiotaito näyttäytyy mestarillisena. Jokaisesta konsertista muotoutuu ainutlaatuinen hetki, kun yksinkertainen irlantilainen kansansävelmä saa uuden elämän improvisoituna kapriisina, sonaattina tai konserttona. Lisäksi Lotta Marie kertoo tarinoita teoksista ja niihin liittyvistä tapahtumista, tuoden konserttiin elävyyttä ja rikkoen klassisen musiikin jäykkää protokollaa.

Konsertti sai ensi-iltansa Kangasalan kirkossa 13.12.2022. Se keräsi lähes 100 kuulijaa ja sai erinomaiset arviot. Konsertti sulauttaa lumoavasti yhteen irlantilaisen taidemusiikin ja perinnemusiikin, tarjoten nautinnollisen elämyksen kuulijoille.

Konserttiin on vapaa pääsy!
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä