NEPSY-nuorten vanhempien ryhmä

ma 17.10. klo 18.00 – 20.00

Perhetalo

Järjestämme yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistyksen kanssa viiden (5) kerran intensiivisen vertaistukiryhmän nepsy-nuorten vanhemmille. Tapaamiset maanantaisin 3.10., 17.10, 31.10., 14.11. ja 28.11. klo 18-20 Perhetalolla. Tilaisuuden alussa kahvit, joka kerralla vierailija pitämässä alustusta eri aiheesta ja lopuksi aikaa yhteiselle keskustelulle. Ennakkoilmoittautuminen. Klikkaa tästä ryhmän ohjelma ja muut tarkemmat tiedot >>

Ryhmän ohjelma sekä vierailijat:

3.10. Tunne- ja stressinsäätelytaidot
Pia Keskinen, luokanopettaja ja nepsy-valmentaja, Kangasalan kaupunki

17.10. Riippuvuuden monet muodot päihteistä peleihin
Timo Törmälä, päihdetyön diakoni, Kangasalan seurakunta

31.10. Vanhemman oma jaksaminen
Juho Soukka, koordinaattori ja kokemusasiantuntija, Mielenterveysomaiset Finfami ry

14 11. Koulun tukitoimet nepsy-nuorelle
Kristiina Kaarakka, erityisopettaja ja nepsy-valmentaja, Tredu Kangasala

28.11. Virkistäytymiskerta, nuoren vahvuudet ja supervoiman hyödyntäminen
Sari Anttila, KM, varhaiskasvatuksen opettaja, nepsy-valmentaja yrityksessä NOJA valmennus

Ryhmä on tarkoitettu esimurrosikäisistä (yli 10-vuotiaat) jo täysikäistyneiden nuorten vanhemmille. Nepsy-nuorella tarkoitetaan henkilöä, jolla on esimerkiksi adhd, add, asperger tai autisminkirjonhäiriö.

Ryhmä tarjoaa matalankynnyksen apua virka-ajan ulkopuolella ja haluamme olla perheiden helposti saavutettavissa. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki vanhemmat, jotka kokevat tai ovat kokeneet haasteita nepsy-nuorensa kanssa. Kokemusten summa on kaikilla erilainen, mikä luo vertaistuelle oivallisen perustan.

Toteutuksesta vastaavat Jonna Aho ja Johanna Helimäki. Jonna Aho toimii tällä hetkellä nuorisodiakonin sijaisena, ja hänellä on kokemusta muun muassa erikoissairaanhoidosta nuorisopsykiatrian poliklinikalla sekä kuntatasolla perhekeskuksen nuorisotiimin sosiaalityöntekijänä. Johanna puolestaan on ADhD Kangasala -vertaistukitoiminnan perustaja-koordinaattori, vapaaehtoistyöntekijä ja kokemusasiantuntija.

Ryhmään toivotaan ensisijaisesti ennakkoilmoittautumista ja sitoutumista kaikkiin viiteen kertaan. Yksittäiselle kerralle tai osaan kerroista osallistuvilta pyydetään niin ikään ennakkoilmoittautumista (tarjoilut). Myös ilmoittautumatta voi tulla, mutta tätä toivotaan vältettävän. Jokainen kävijä sitoutuu noudattamaan ryhmän sääntöjä, vaikka kävisi vaikka vain kerran. Ryhmä on maksuton.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Jonna Aho 040 309 8181 tai jonna.aho@evl.fi
Johanna Helimäki 0505322115 tai johanna@kulttuuripuuma.fi

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä