Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä

Kangasalan kirkko

FINESTre jousikvartetti ja Jukka Heroja, laulu

Igor Stravinsky (1882-1971): Concertino (1920)
Arvo Pärt (1935- ): Fratres (1935)
J. Haydn (1732-1809): Jeesuksen seitsemaän sanaa ristillä, op. 51

Hiljainen viikko alkaa maanantaina ja Kristuksen kärsimys on inspiroinut monia säveltäjiä kuvailemaan Kristuksen viimeisiä päiviä maan päällä musiikin keinoin. Joseph Haydn on säveltänyt teoksen "Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä", mistä myös esitetään nyt kuultavaa jousikvartetille tehtyä versiota.

Konsertti alkaa Stravinskin "Concertinolla". Musiikki sopii hiljaisen viikon tunnelmaan; on sävelten kilpajuoksua ja piinaavaa tunnelmaa. Pärtin "Fratres" on yksi tunnetuimpia Arvo Pärtin teoksia. Sen tunnelma on hiljentyvä ja sopii hyvin siltana konsertin pääteokseen, Haydnin " Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä". Teoksessa jousikvartetilla on pääosa, mutta osien väleissä sooloääni kantilloi Jeesuksen seitsemän sanaa, jotka evankeliumien kirjoittajien mukaan Kristus ristillä lausui. Latinankieliset resitatiivit laulaa Kangasalan seurakunnan johtava kanttori Jukka Heroja.

FINESTre jousikvartetti on tamperelainen v. 2008 perustettu kvartetti. Muusikot soittavat kaikki Tampere Filharmoniassa, mutta kamarimusiikki tarjoaa ammatillisesti haastavia mahdollisuuksia kehittyä ja esiintyä pienemmällä kokoonpanolla. Kvartetissa soittavat viulistit Kati Tuominen-Heroja ja Heidi Kuula, alttoviulisti Heili Hannikainen ja sellisti Elina Sipilä. Konsertti alkaa 15.4. klo 18 ja ohjelmia 15€ myydään seurakunnan musiikkityön hyväksi.

Vatialan seurakuntakoti

Ylistysilta

Ylistämme ja rukoilemme yhdessä Suomen, Kangasalan ja Kangasalan seurakuntien puolesta.

Seurahuone

Siionivirsiseurat

Siionin virsiä ja lyhyitä puheenvuoroja.

Vehkajärven kirkko

Virsivartti

Virret tutuksi enne messua!