Yhteislaulun sävellyskilpailu

Majatalo-illassa 8.10.2017 kuultiin kuusi finaalikappaletta sekä kunnianmaininnan saanut kappale. Yleisö äänesti voittajaksi kappaleen Arvaamaton tie.

 1. sija: Arvaamaton tie, säv. Päivi Pulkkinen, sanat Seppo Gullsten

 2. sija: Kirkko, säv. ja sanat Minna Perkiö

 3. sija: Tämä on se paikka, säv. ja sanat Hannu Hakkola

Muut finalistikappaleet

Tähän hetkeen, säv. Matti Rantala, san. Anna Heroja

Olet lohtuni, säv. ja sanat Samuli Saarinen

Läheltä ja Kaukaa, säv. Jukka Salminen, sanat Pirkko Arola

Kangasalan seurakunnan yhteislaulun sävellyskilpailuun osallistui 63 teosta. Raati valitsi näistä 6 teosta finaaliin. Yhdelle kappaleelle päätettiin antaa kunniamaininta. Finalistien sävellykset esitettiin su 8.10. Majatalo-illassa Kangasalan kirkossa. Majatalo-illan taltioinnin voi katsoa täältä. 

Sävellyskilpailun finalistit

Arvaamaton tie
säv. Päivi Pulkkinen, san. Seppo Gullsten, Tornio

Kirkko
säv./san. Minna Perkiö, Kangasalan Ruutana

Läheltä ja kaukaa
säv. Jukka Salminen, Hämeenlinna, san. Pirkko Arola, Riihimäki

Olet lohtuni
säv./san. Samuli Saarinen, Ylöjärvi

Tähän hetkeen
säv. Matti Rantala, Järvenpää, san. Anna Heroja, Lahti

Tämä on se paikka
säv./san. Hannu Hakkola, Kuopio

Kunniamaininta

Kiitos Jumala, meitä rakastat

tai tuttavallisemmin
”Eetun iltalaulu” säv/san. Päivi Pulkkinen, Tornio

Neljä juhlapukuista miestä seisoo rivissä ja laulaa

Yhteislaulun sävellyskilpailu on edennyt finaalivaiheeseen eikä uusia teoksia oteta enää vastaan. Kiitos kaikille osallistujille ja onnittelut upeille finalisteille!


Juhlavuotemme 2017 kunniaksi etsimme uusia yhteislauluja teemalla ”Minun seurakuntani”.  Toivomme, että löydämme yhteislaulujen sävellys- ja sanoituskilpailun kautta lauluja jotka jäisivät elämään seurakunnassamme ja joita voisimme laulaa tilaisuuksissamme. Osallistu rohkeasti!

Yhteislaulun sävellyskilpailu

Jos osaat sanoittaa, säveltää ja soittaa kappaleen leirinuotiolla, voit myös osallistua kilpailuun! Etsimme seurakuntalaisten oikeita kokemuksia ja rehellisiä tarinoita - huumoria ja mielikuvitusta unohtamatta. Voit osallistua kilpailuun hyvinkin persoonallista musiikkityyliä edustavalla studiokappaleella - olemme avoimia raikkaille genreratkaisuille! Tai voit hyräillä aamuöisen hengentuotteesi pianon nuottitelineellä lojuvaan puhelimeen. Sisältö ratkaisee ja autamme kaikin tavoin parhaan mahdollisen esityksen aikaansaamisessa.

 

Sävellyskilpailun säännöt:

 • Kangasalan seurakunta järjestää uusien yhteislaulujen sanoitus- ja sävellyskilpailun juhlavuonna 2017.
 • Yhteislaulukilpailun teema on ”Minun seurakuntani”. Kappaleiden aiheet voivat nousta yhteisestä uskosta, eikä niiden tarvitse käsitellä nimenomaan Kangasalan seurakuntaa.
 • Kilpailu on avoin kaikille. Finalistien valitsijaryhmän jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.
 • Sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia. Kangasalan seurakunta järjestää finaaliin päässeiden kappaleiden ensiesityksen, eikä kappaleita saa julkaista ennen sitä ilman järjestäjän lupaa.
 • Säveltäjä ja sanoittaja voivat osallistua kilpailuun korkeintaan kolmella (3) kappaleella.
 • Kilpailuun saapuneiden kappaleiden joukosta valitaan noin 3-10 finalistia.

 

Finaalin eteneminen

 • Finalistit julkaistaan helatorstaina 25.5.2017 Kangasalan seurakunnan toritapahtumassa. Finaaliin päässeiden kappaleiden tekijöille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.
 • Kangasalan seurakunta teettää nuotit ja sovitukset finaaliin päässeistä kappaleista valitsemalleen kokoonpanolle. Huolehdimme esitykseen liittyvistä järjestelyistä.  
 • Finaalikappaleet esitetään Kangasalan kirkossa Majatalo-illassa syyskaudella 2017. Yleisö saa kappaleiden sanat ja voi laulaa mukana. Yleisö äänestää finaaliin päässeiden kappaleiden joukosta voittajan.

 

Palkinnot

Suurin palkinto on finaalikappaleiden saama näkyvyys. Kolme eniten ääniä saanutta kappaletta palkitaan rahapalkinnoin.

 • 1. palkinto: 500 e
 • 2. palkinto: 300e
 • 3. palkinto: 100e

Kangasalan seurakunta varaa itselleen tai nimeämälleen kolmannelle osapuolelle finaaliin päässeiden kappaleiden ensilevytysoikeuden ja nuottien julkaisuoikeuden vuoden 2018 aikana.

 

Finalistien valitsijaryhmän jäsenet

Pekka Simojoki, Jussi ja Minna Pyysalo, Pirjo Mäkijärvi, Ari Vettenranta, Jukka Heroja ja Eveliina Sydänlähde.

Kilpailua koskeviin tiedusteluihin vastaa Eveliina Sydänlähde,  p. 040 3098117, eveliina.sydanlahde@evl.fi. Ethän lähetä mitään sävellyksiin liittyvää materiaalia tähän osoitteeseen! Katso lähetysohjeet alta.

 

Kilpailumateriaalin lähettäminen

Lähetä kilpailukappaleet joko postitse tai sähköpostitse, molempia emme tarvitse. Odotamme kappaleitasi suurella uteliaisuudella!

HUOM! Kilpailuaikaa on pidennetty 3.5.2017 klo 14.00 asti.

Lähetä meille katupostina:

 • Riittävän tasoinen MP3-tallenne, jossa yhteislaulu on esitetty (vain yksi kappale/tallenne). Tekijätietoja tai nimimerkkejä ei kilpailumateriaalissa saa olla näkyvillä.
 • Kappaleen sanat ja sointumerkit paperilla siten että sointumerkit on kirjoitettu sanoitusten yläpuolelle oikeaan kohtaan. Sanoja ja sointumerkkejä tarvitaan viisi (5) keskenään samanlaista kappaletta.
 • Tekijätietoja tai nimimerkkejä ei kilpailumateriaalissa saa olla näkyvillä.
 • Liitä mukaan erillinen suljettu, kappaleen nimellä varustettu kirjekuori, jossa on sisällä tekijän/tekijöiden nimet, osoitteet, puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet.

Kilpailumateriaalia voi toimittaa 1.2.-3.5.2017 välisenä aikana. Materiaalin tulee olla perillä Kangasalan kirkkoherranvirastossa viimeistään keskiviikkona 3.5.2017 klo 14.00.

Postitse materiaali lähetetään osoitteella: Kangasalan seurakunnan kirkkoherranvirasto/ Sävellyskilpailu, Myllystenpohjantie 2, 36200 Kangasala. Halutessasi voit tuoda materiaalin itse viraston aukioloaikana.

Lähetä meille sähköisesti:

 • Otsikoi viestisi "Sävellyskilpailu 2017"
 • Liitä viestiin riittävän tasoinen MP3-muotoinen tallenne, jossa yhteislaulu on esitetty (vain yksi kappale/tallenne).
 • Kappaleen sanat ja sointumerkit pdf-tiedostona siten että sointumerkit on kirjoitettu sanoitusten yläpuolelle oikeaan kohtaan.
 • Tekijätietoja tai nimimerkkejä ei kilpailumateriaalissa saa olla näkyvillä.
 • Liitä mukaan erillinen tekijat.doc-tiedosto tai pdf-tiedosto, jossa on tekijän/tekijöiden nimet, osoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet.

Lähetä materiaali helmikuusta alkaen 1.2.- 3.5.2017 sähköpostiosoitteella: kangasalan.juhlavuosi@evl.fi. Materiaali tulee toimittaa 3.5.2017 klo 14.00 mennessä.

 

Tervetuloa mukaan!