Perhetalo

Tapulintie 2, 36200 Kangasala

Perhetalo

Perhetalo tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen erilaisilla tavoilla, osittain ennaltaehkäisevästi ja osittain korjaavasti. Usein esimerkiksi pienten lasten vanhemmat eivät pääse mukaan aikuisten tapaamisiin ja tapahtumiin heikkojen verkostojen vuoksi. Perhetalo tarjoaa lastenhoitopalveluita, jotta kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan. ”Vanhempien suhde on lapsen koti” on mielestäni hyvä lainaus, eli pidetään huolta parisuhteesta, jolloin lastenkin on hyvä olla. Tai jos parisuhdetta ei ole, niin tarjotaan palveluita eronhetkistä selviämiseen ja pidetään huolta yksinhuoltajien jaksamisesta.

- Perhetalon johtaja Päivi Segerroos

Perhetalo, entinen Tapulintupa, sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasalan kirkon viereisellä mäellä. Talon toisessa päädyssä on kiinteistötoimen toimisto ja alakerrassa bändikämppä. Samassa pihapiirissä on myös Kirkonkylän seurakuntakoti.

Perhetalon toiminta on suunnattu aivan kaikenlaisille perheille - myös esimerkiksi yhden hengen perheille. Perhetalossa järjestetään muun muassa kaikenikäisten vapaamuotoista olohuonetoimintaa, yhteisiä ruuanlaittohetkiä, Majatalo-iltojen yhteydessä lasten majataloja, keskusteluiltoja, perheneuvontaa, eropalveluita, sururyhmiä ja luentoja esimerkiksi lapsettomuuden, kasvatuksen ja parisuhteen tiimoilta. Perhetalolla on mahdollista saada maksutonta, lyhytaikaista terapiaa esimerkiksi parisuhteen tai vanhemmuuden teemoihin liittyen.

Kesällä 2019 Perhetalolla järjestetään pari piknik-iltaa ja elokuussa uusi syyskausi aloitetaan komeasti puutarhajuhlien merkeissä. Päivitämme lähiaikoina lisätietoja Perhetalon kesän ja syksyn tapahtumista tapahtumakalenteriimme.

Perhetalo on ensinnäkin konkreettinen kohtaamispaikka erilaisille tapahtumille. Teemoina ovat vanhemmuus, parisuhde ja isovanhemmuus. Toisaalta Perhetalon voi ajatella olevan seurakunnan arvovalinta siihen, että haluamme tukea perheitä laajasti uudella tavalla. Käytännössä siis se mistä Perhetalossa lopulta on kysymys, on vasta syntymässä ja muotoutumassa. Perheen aikuiset ovat toimintamme ydin, mutta kaikki toimintamme tapahtuu lapsiystävällisesti.

- Perhetalon terapeutti Arja Seppänen

Tapulintie 2, 36200 Kangasala

Olohuone

Tule Olohuoneeseen viivähtämään hetki yhdessä

Tapulintie 2, 36200 Kangasala

Elämä on -ilta

Aikuisuuden aiheisiin keskittyvä teemailta. Jokaisessa illassa on nojatuolipaneeli, jossa panelistit keskustelevat illan aiheesta.