Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

Koronaviruspandemia vaikuttaa Kangasalan seurakunnan toimintaan. Seurakunnassa seurataan tilannetta ja viranomaisten ohjeita tiiviisti. Toimintamme järjestetään viranomaisten linjausten mukaisesti ja kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tällä sivustolla kerrotaan ohjeita tapahtumiin ja seurakunnan toimintaan osallistuville. Sivusto on päivitetty 19.4.

Kokoava toiminta tauolla

Epidemiatilanteen heikentymisen johdosta kaikki seurakunnan kokoava toiminta on tauolla. Mahdollisten kokoontumisten osalta noudatetaan voimassa olevaa Aluehallintoviraston määräystä. Näin ollen toiminnan maksimihenkilömäärää on rajoitettu, toiminta järjestetään verkkotapaamisena/verkossa ja osa lasten ja nuorten toiminnasta siirretty tapahtuvaksi ulkona. Ajantasainen tieto tilaisuuksista löytyy verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Kirkoissa on mahdollisuus hiljentyä tai keskustella seurakunnan työntekijän kanssa sunnuntaisin messun jälkeen.

Jumalanpalveluksiin voi osallistua verkossa

Jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa ilman paikalla olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset striimataan ja niihin voi osallistua kotisivujen Kotikirkkokanavan välityksellä. Messun striimaamisen jälkeen tarjotaan mahdollisuus osallistua ehtoolliselle kirkossa siten, että kirkossa on samanaikaisesti korkeintaan 6 henkilöä. Tilassa työskenteleviä seurakunnan työntekijöitä (kuten pappi, kanttori ja suntio) ei lasketa kokonaishenkilömäärään.

Ehtoolliselle voi myös osallistua jumalanpalveluksen aikana hengellisesti seuraavan piispojen antaman rukouksen sanoin:

"Herra Jeesus,
uskon, että olet läsnä sakramentissasi
ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan.
Koska juuri nyt en voi, rukoilen sinua:
tule silti luokseni Vapahtajana,
syntien anteeksiantajana,
lohduttajana.
Tahdon seurata sinua, Jumalan Karitsa,
minne ikinä minut vietkin,
ja rakastaa sinua yli kaiken,
ja lähimmäistäni niin kuin itseäni.
Ole ylistetty, Herra Jeesus Kristus!
Aamen."

Seurakuntatoimistoon ajanvarauksella

Haluamme parantaa asiakkaiden yksityisyyden suojaa ja taata turvavälien säilymisen. Siksi seurakuntatoimistoon tullaan vain ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköpostitse tai puhelimitse. Varattavan ajan pituus riippuu asioinnin aiheesta.

Yhteystiedot: kangasalan.seurakunta@evl.fi, Puh. 040 309 8000 (Huom! Tähän numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä!)
Aukioloajat: ma ja ti 10-15, keskiviikkoisin suljettu, to 10-17, pe 10-13.

Lisätietoa myös kirkollisista toimituksista saa Seurakuntatoimistosta.

Seurakuntatoimistolla asioidessa pyydämme noudattamaan kansallisia ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.

Mitä haluat kysyä?

Koska epidemiatilanne ja osallistumisohjeistukset muuttuvat ajan myötä, kannattaa aktiivisesti seurata seurakunnan verkkosivuja. Voit myös lähettää kysymyksen meille palautelomakkeella. Jättämällä yhteystietosi voimme ottaa sinuun yhteyttä.