Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

Koronaviruspandemia vaikuttaa Kangasalan seurakunnan toimintaan. Seurakunnassa seurataan epidemiatilannetta ja viranomaisten ohjeita tiiviisti. Toimintamme järjestetään viranomaisten linjausten mukaisesti ja kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tällä sivustolla kerrotaan ohjeita tapahtumiin ja seurakunnan toimintaan osallistuville. Sivusto on päivitetty 14.6. klo 9.00.

Kirkkotiloihin saa kokoontua rajoitetusti

Epidemiatilanteen heikentymisen johdosta seurakunnan kokoava toiminta on ollut pitkään tauolla. Aikuisten harrastetoimintaa ei järjestetä sisätiloissa ja nuorten harrastetoiminnassa noudatetaan samaa henkilörajoitusta kuin Kangasalan kaupunki noudattaa.

Kirkkotiloissa voidaan järjestää jumalanpalveluksia, kertaluontoisia tapahtumia sekä kirkollisia toimituksia. Tilojen henkilömääriä rajoitetaan seuraavasti: Kangasalan kirkko 160, Sahalahden kirkko 100, Kuhmalahden kirkko 70, Vehkajärven kirkko 40 ja Huutijärven kappeli 25 henkilöä.

Kangasalan kirkon konfirmaatioihin voidaan ottaa 210 henkilöä, mikäli voidaan taata turvavälit eri perhekuntien välillä.

Nämä henkilömäärärajoitukset ovat voimassa ainakin 28.6. saakka.

Kastetilaisuudet seurakunnan tiloissa

Kotikasteita ei toistaiseksi järjestetä, mikäli kastetilassa ei voida noudattaa riittäviä turvavälejä.  Kasteita voidaan turvaohjeet huomioiden järjestää seurakunnan tiloissa.

Papit ja kanttorit eivät toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin.

Kaikkien kokoontumisten osalta on edelleen noudatettava hyvää hygieniaa ja huolehdittava turvaväleistä. Ajantasainen tieto tilaisuuksista löytyy verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelukset edelleen suoratoistona Kotikirkkokanavalla

Kangasalan kirkon jumalanpalvelukset striimataan edelleen seurakunnan Kotikirkkokanavalle.

Ehtoolliselle voi myös osallistua jumalanpalveluksen aikana hengellisesti seuraavan piispojen antaman rukouksen sanoin:

"Herra Jeesus,
uskon, että olet läsnä sakramentissasi
ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan.
Koska juuri nyt en voi, rukoilen sinua:
tule silti luokseni Vapahtajana,
syntien anteeksiantajana,
lohduttajana.
Tahdon seurata sinua, Jumalan Karitsa,
minne ikinä minut vietkin,
ja rakastaa sinua yli kaiken,
ja lähimmäistäni niin kuin itseäni.
Ole ylistetty, Herra Jeesus Kristus!
Aamen."

Seurakuntatoimistoon ajanvarauksella

Haluamme parantaa asiakkaiden yksityisyyden suojaa ja taata turvavälien säilymisen. Siksi seurakuntatoimistoon tullaan vain ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköpostitse tai puhelimitse. Varattavan ajan pituus riippuu asioinnin aiheesta.

Yhteystiedot: kangasalan.seurakunta@evl.fi, Puh. 040 309 8000 (Huom! Tähän numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä!)
Aukioloajat: ma ja ti 10-15,  to 10-17.

Lisätietoa myös kirkollisista toimituksista saa Seurakuntatoimistosta.

Seurakuntatoimistolla asioidessa pyydämme noudattamaan kansallisia ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.

Mitä haluat kysyä?

Koska epidemiatilanne ja osallistumisohjeistukset muuttuvat ajan myötä, kannattaa aktiivisesti seurata seurakunnan verkkosivuja. Voit myös lähettää kysymyksen meille palautelomakkeella. Jättämällä yhteystietosi voimme ottaa sinuun yhteyttä.