Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

Koronaviruspandemia vaikuttaa Kangasalan seurakunnan toimintaan. Seurakunnassa seurataan tilannetta ja viranomaisten ohjeita tiiviisti. Kaikki toiminta järjestetään viranomaisten linjausten mukaisesti ja kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tällä sivustolla kerrotaan ohjeita tapahtumiin ja seurakunnan toimintaan osallistuville. Sivusto on päivitetty 16.10.2020.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Osallistu vain terveenä.

Kaikessa toiminnassa pyydämme huolehtimaan riittävistä turvaväleisä ja hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Sairaana tulee ehdottomasti jäädä kotiin lepäämään.

Kirkkoherranvirastolla suositaan ajanvarausta

Haluamme parantaa asiakkaiden yksityisyyden suojaa ja taata turvavälien säilymisen. Siksi suosimme ensisijaisesti ajanvarausta. Ajan voi varata sähköpostitse tai puhelimitse. Varattavan ajan pituus riippuu asioinnin aiheesta.

Yhteystiedot: kangasalan.seurakunta@evl.fi, Puh. 040 309 8000 (Huom! Tähän numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä!)
Aukioloajat: ma ja ti 10-15, keskiviikkoisin suljettu, to 10-17, pe 10-13.

Tilaisuuksissa kerätään nimilista

Mahdollisen koronatartunnan jäljityksen helpottamiseksi tapahtuman järjestäjällä tulisi mahdollisuuksien mukaan olla tiedot tapahtumaan osallistuneista. Kangasalan seurakunnan tilaisuuksissa halukkaat voivat antaa nimensä listaan mahdollista myöhempää koronainformaatiota varten. Nimilistoja säilytetään skannattuna yksi kuukausi (1kk) tilaisuuden jälkeen.

Apua ja tukea

Ääneen puhuminen ulkopuolisen kanssa voi olla jo olennaisesti helpottavaa. Seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä saat apua ja tukea. Voit keskustella mieltäsi painavista asioista tai pyytää taloudellista apua. Diakoniatyöntekijät tavoitat puhelimitse tai sähköpostilla.

Perhetalon terapeuttien kanssa voit jutella joka tiistai klo 9-12.  Soita tai tule käymään Perhetalolla. Perheterapeutit tavoitat numeroista: Arja 040 309 8072, Päivi 040 309 8052.

Voit olla yhteydessä myös muihin seurakunnan työntekijöihin.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Kirkon keskusteluavun palvelut löytyvät sivustolta kirkonkeskusteluapua.fi.

Virsikirjat pois käytöstä

Toistaiseksi seurakunnan tilaisuuksissa ei käytetä seurakunnan omia virsikirjoja. Verkkovirsikirjaa voi lukea osoitteessa www.virsikirja.fi. Tilaisuuteen voi ottaa mukaan myös oman virsikirjan.

Rajoituksia tilojen maksimihenkilömäärissä

Seurakunnan kaikkien tilojen maksimihenkilömäärää on jouduttu rajaamaan. Tilaisuuksissa maksimihenkilömäärät ovat tavallista pienemmät turvavälien säilyttämiseksi. Osa tilaisuuksista näytetään suorana verkossa seurakunnan Kotikirkkokanavalla ja Youtubessa.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen

Seurakunnan tiloja vuokrataan ulkopuolisten käyttöön normaalisti. Tilauksen varaajia ja käyttäjiä pyydetään huomioimaan seurakunnan toimintaa koskevat rajoitukset ja turvallisuusohjeet.

Mitä haluat kysyä?

Koska epidemiatilanne ja osallistumisohjeistukset muuttuvat ajan myötä, kannattaa aktiivisesti seurata seurakunnan verkkosivuja. Voit myös lähettää kysymyksen meille palautelomakkeella. Jättämällä yhteystietosi, voimme ottaa sinuun yhteyttä.