Seurakunta työnantajana

Kesäpäivän pitäjä tarjoaa laaja-alaiset mahdollisuudet toteuttaa seurakuntatyötä monipuolisesti. Työyhteisössämme palvelee lähes sata työntekijää eri aloilta.

Seurakunta on monialainen työyhteisö. Meillä työskennellään mm. hengellisessä työssä, taloushallinnossa, kiinteistöhuollon tehtävissä sekä hautausmailla kausityöntekijöinä. Työntekijämme kohtaavat seurakuntalaisia niin arjessa kuin juhlassa.

Vain pieni osa työntekijöistämme työskentelee niin sanottuna virastoaikana. Monen työntekijän työaika osuu iltaan ja viikonloppuun. Kukaan meistä ei tee työtään yksin, vaan yhdessä toisten työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa. Seurakunnan töissä tarvitaankin hyviä ihmissuhde-, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.

Monta kättä päällekkäin rykelmässä. Värikkäät hihat.

Avoimet työpaikat

Katso avoimet kesän 2023 paikat kesätyö-sivulta!
 

Tällä hetkellä meillä on avoinna kaksi paikkaa. Lue tarkemmin alta ja täytä hakulomake. 
 

Etsimme hautaustoimen huipputiimiin Erityisammattihenkilöä

Meillä on nyt avoinna uusi, vakituinen ja kokoaikainen tehtävä hautaustoimen tiimissä. Olemme suunnitelleet mielenkiintoisen, laaja-alaisen tehtävänkuvan.  

 • Tehtäviin kuuluu mm. 
 • Haudan hallinta-asioita
 • Hautarekisterin ylläpitoa
 • Laskutusta, hankintoja
 • Haudankaivuun avustavat työt ja uurnankaivuu
 • Viheralueiden ja istutusten hoitotöitä
 • Konetöitä, esim. traktorilla 
 • Talvikunnossapitoa, aurauksia, hiekoituksia jne.
 • Hautausmaan kausityöntekijöiden esimiehenä toimiminen
 • Talousarvion tekemiseen osallistumista
 • Puutarhurin sijaistaminen hänen poissaolleessaan.

Toki kaikki yllä mainitut tehtävät eivät ole pelkästään sinun vastuullasi, vaan teet ja vastaat niistä yhdessä kahden rautaisen ammattilaisen kanssa.  

Valittavalta henkilöltä edellytämme puutarha-alan koulutuksen tai vahvaa kokemusta ja/tai kiinteistöalan koulutuksen tai kokemusta. Muiden kriteerien täyttyessä olemme valmiita myös keskustelemaan mahdollisesta oppisopimuskoulutuksesta.

Työssäsi tarvitset ehdottomasti oman auton. Tehtävän hoitaminen vaatii kykyä ja kokemusta käyttää erilaisia ympäristönhoito- ja/tai työkoneita. Näiden osalta edellytämme uskallusta ajaa koneita myös siirtymätaipaleilla. Lisäksi edellytämme valmiutta käyttää erilaisia tietoteknisiä järjestelmiä. Arvostamme aiempaa kokemusta kirkon alojen tai niitä vastaavista työtehtävistä.

Haemme tehtävään työtä pelkäämätöntä, joustavaa, vastuullista ja oma-aloitteista henkilöä. Tehtävä sisältää esimiestyötä, joten odotamme sinun tulevan hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja että sinulla on vahvaa halua kehittyä ja kehittää työtä. Edellytämme sinulta hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa. Työssä menestymisen edellytyksenä on hyvä töiden organisointikyky ja ajan hallinta. 

Huomaathan jo hakiessasi, että seurakunta on uskonnollinen yhteisö, jolloin työssäsi kohtaat hengellisiä asioita ja hengellistä toimintaa niin työyhteisön jäsenenä kuin seurakuntalaisten kanssa toimiessasi.  

Työ sijoittuu pääsääntöisesti arkipäiville, mutta tarpeen vaatiessa työtehtäviä saattaa olla myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin. 

Tehtävä alkaa 1.2.2023. Viikkotyöaika on 38 h 15 min. Tehtävässä on 6 kk koeaika. Palkkaus on KirVESTES:n vaativuusryhmän 403 mukainen. Peruspalkka 2284,04 euroa sekä mahdolliset kokemuslisät. Lisäksi on mahdollista saada suoritukseen perustuvaa palkanlisää. 

Tehtävää haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Alustavan suunnitelman mukaan haastattelut pidetään viikolla 50. Haastateltavat kutsutaan erikseen.  

Hakuaika 21.11.22 - 6.12.2022 klo 20.00. Tehtävää koskeviin tiedusteluihin vastaa seurakuntapuutarhuri Liisa Huhta p. 040 309 8030  ke 23.11.22 klo 13-15 ja pe 25.11.22 12.30 -14.30 

*******************************************************************************************************************

Haemme seurakuntapastoria määräaikaiseen palvelussuhteeseen 1.1.23 – 30.8.23 

Mitäpä jos tule papiksi oksalle ylimmälle?
 
Tähän tehtävään ei ole erillistä työalaa määritelty, vaan työskentelet yleisen seurakuntatyön parissa. Kesällä olet mukana rippikoulutyössä mm. leireillä. Meillä on kolme kirkkoa ja useita seurakuntataloja, työskentelet niissä kaikissa, joten oma auto on välttämätön.  Kangasalan kaupunki on laaja, meillä on sekä kaupunkimaista infraa, mutta myös maalaismaisemaa pääsee työssään ihailemaan. 

Seurakunnassamme työskentelee tällä hetkellä sinun lisäksi yhdeksän muuta pappia. Virkapaikka on Kangasalan keskustassa, Kuohunharjuntie 22. Miellä on siellä kivat tilat ja hyvä mahdollisuus tehdä laajasti yhteistyötä muiden työntekijöidemme kanssa. 
Vaativuusryhmä 601 (2845,14€). 

Viran hoitaminen alkaa 1.1.2023. Kelpoisuusvaatimus virkaan on pappisvihkimys ja sen edellyttämät tutkinnot (KJ 5 luku § 2, 5 ja 8). 
Virkaan valittavalta edellytetään suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämistä. Virkaan määrättävän on esitettävä rikostaustaote (KL 6:33 §) ja hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan (KL 6:16 §). Virassa on neljän kuukauden koeaika. Viranhoitomääräyksen antaa Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli. 

Virkaan ilmoittaudutaan KirkkoHR:n sähköisellä lomakkeella 30.11.2022 klo 15.00 mennessä. Lomakkeelle liitetään kirkon nimikirjaote (papit) tai CV. 

Lisätietoja antavat kappalainen, pappien lähiesimies Petri Lassila puh. 040 309 8110  ma-ti 9-10 tai ke virka-aikaan 9-1 ja vs. kirkkoherra Markku Viitala puh. 040 309 8100  ma 28.11. klo 9-11.30.