Uutislistaukseen

Pekka Simojoki, Jaakko Löytty ja Petri Laaksonen konserttikiertueella

1.10.2018 16.21

Gospel Gentlemen -kiertueen konsertti Kangasalan kirkossa 4.11. klo 19.

Suomalaisen gospel-musiikin konkarit, Kangasalla asuva Pekka SimojokiJaakko Löytty ja Petri Laaksonen lähtevät yhteiselle Gospel Gentlemen -kiertueelle syksyllä 2018.

Nämä kolme  lauluntekijää ja muusikkoa yhdistävät voimansa ja kiertävät yhdeksän kirkkoa eri puolilla Suomea. Näissä Gospel Gentlemen –konserteissa miehet laulavat yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja. Kangasalla kiertue esiintyy 4.11. 

Pekka Simojoki

Pekka Simojoki on monelle kangasalalaiselle tuttu muusikko, Majatalo-iltojen isäntä sekä Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuutettu.

Simojoki on kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta niin trubaduurina kuin erilaisten yhtyeidensä kanssa. Hänellä on takanaan 70 äänitettä ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on käännetty kymmenille kielille. Lähes kaikki suomalaiset ovat elämänsä aikana laulaneet Simojoen lauluja.

Tunnetuimpia niistä ovat Herra kädelläsi, jo klassikoksi muodostunut Tulkoon joulu (Niityllä lunta) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa, jota myös kouluissa paljon lauletaan. Rippikoululaiset vuodesta ja sukupolvesta toiseen laulavat Nuoren seurakunnan veisukirjasta lukuisia Simojoen lauluja. Miehen tuorein albumi Avara on vuodelta 2016.

Simojoen tunnelmat:
- Onhan se ilo ja kunnia päästä tien päälle tällaisten hienojen pitkän linjan pelimannien kanssa. Siinä onkin koossa jo melkoinen määrä kokemusta ja näkemystä maailmasta, musiikista ja uskosta. Eiköhän näillä eväillä saada melkoisen maukas kattaus aikaiseksi!

Jaakko Löytty

Lauluntekijä-laulaja Jaakko Löytty on jättänyt syvän jäljen suomalaisten sieluihin nuoren seurakunnan musiikkikulttuurin tienraivaajana. Lastenleireiltä rippikouluihin ja kastejuhlista hautajaisiin ovat soineet Löytyn teokset, joista lukuisat ovat muodostuneet klassikoiksi.

Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia yhteislauluja ja virsiä ovat Kahden maan kansalainen, Siunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni. Hän on ollut perheineen Senegalissa lähetystyössä ja on osallistunut Siionin virsien uudistustyöhön ja toiminut Herättäjä-Yhdistyksessä matkaveisaajana.

Löytty kommentoi:
- Kovasti odotan yhteistä kiertuetta. Jännittävä nähdä, mitä me kolme varsin erilaista persoonaa tuomme tähän yhteiseen iltaamme. Pääasia on kuitenkin, että hienoja lauluja lauletaan hienolle yleisölle.

Petri Laaksonen

Kiertueen kolmas jäsen laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen aloitti laulajanuransa 25 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen levynsä Täällä Pohjantähden alla julkaistiin vuonna 1994. Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita mm. Sininen hetki, Lauluja särkyneille ja Lohdutuksen lauluja.

Yhteensä Laaksosen albumeita on myyty yli 250 000. Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuihin (Sata Salamaa, Eläköön Elämä) ja joululauluista hengellisiin sävelmiin. Syksyllä 2015 Petri Laaksonen julkaisi monen vuoden tauon jälkeen levyn: In Memoriam - Elät aina minussa. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä vahvaan ja sielukkaaseen tulkintaan ovat koskettaneet tuhansia ihmisiä.  

Laaksosen ajatuksia kiertueesta:
- Upeaa saada olla mukana tällä ainutlaatuisella konserttikiertueella nuoruuteni idolien seurassa. Jaakko ja Pekka ovat poikkeuksellisen hienoja lauluntekijöitä, joiden teokset ovat jääneet elämään ja kestävät sukupolvelta toiselle. Uskon, että yhteisistä illoistamme voi tulla elämys, jonka muistaa pitkään!

Kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki.

Gospel Gentlemen –kiertue:

31.10. Lahti, Ristinkirkko

01.11. Helsinki, Temppeliaukion kirkko

02.11. Turku, Mikaelinkirkko

04.11. Kangasala, kirkko

21.11. Jyväskylä Taulumäen kirkko

22.11. Isokyrö, kirkko

23.11. Oulu, Oulujoen kirkko

24.11. Kuopio, Tuomiokirkko

25.11. Joensuu, Joensuun kirkko

Konsertit alkavat klo 19, paitsi Joensuun konsertti klo 16.
Kesto noin 2h 30min.

 
Liput: www.lippu.fi/gospelgentlemen

Kangasalan seurakunta tarjoaa konserttilipun omille vapaaehtoisilleen niin kauan kuin seurakunnalle varattuja lippuja riittää. Varaa omasi nyt! www.kangasalanseurakunta.fi/vapaaehtoiset